Laks i rød pebersauce er virkelig dejlig hverdagsmad, hvor den laksen får selskab af en lækker cremet sovs med både rød peberfrugt og spinat. Laks er jo altid godt og ofte på menuen herhjemme, men det er sjældent, jeg laver en sovs til.
Laks i rød pebersauce
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Laks
- 300 g laks
- Smør til stegning
Rød pebersauce
- 100 g rød peberfrugt i tern eller strimler
- 50 g løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- Smør til stegning
- 75 g frisk spinat fx babyspinat
- 1 dl fløde
- 1 spsk koncentreret tomatpuré (kan udelades)
- 1 spsk rød balsamico
- 1 dl bouillon
- 1 tsk chiliflager
- 30 g parmesan
- Citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- Bredbladet persille til servering (kan udelades)
- 300 g aspargesbroccoli eller squash spaghetti som tilbehør.
Sådan gør du
Laks
- Fjern skindet fra laksen.
- Smelt en klat smør på panden og steg laksen på begge sider, til den er knapt gennemstegt. Læg laksen til side et øjeblik.
Rød pebersauce
- Smelt evt. lidt ekstra smør og sauter løg og hvidløg til de er klare i farven.
- Tilsæt peberfrugten og steg videre i 1-2 minutter.
- Tilsæt resten af ingredienserne og lad saucen koge op og lad den simre i et par minutter til den er tyknet let. Smag til.
- Kom laksen tilbage i panden og hæld lidt af saucen over.
- Server med hakket persille og evt. broccoliasparges eller squash spaghetti.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Laks i rød pebersauce – skøn hverdagsmad
Denne opskrift er så dejlig og passer perfekt til sensommeren. Jeg har derfor også puttet den i den nye Keto Madplan til Sensommeren. Mangler du lidt struktur på aftensmaden i hverdagene, kan mine madplaner hjælpe dig med det.
Den lækre sovs her kan dog fint bruges til andre typer kød også. Fx ville den være velegnet til fx kylling eller kalkun, som er sådan lidt neutralt i smagen. Det samme gælder hvid fisk som fx torsk, som også godt kan bruge en hjælpende hånd for at blive rigtig interessant.
Køb en ordentlig laks (hvis du kan)
Man skulle ikke tro det, men laks er blevet utroligt kontroversielt (og don’t get me started med tun – shit mand!).
Når jeg bringer opskrifter med laks, sidder tastaturkrigerne klar på Facebook med deres harme og forudindtagelse over at jeg promoverer norsk laks fra opdræt. Selve harmen kan jeg dog godt følge dem i, for der er store problemer med bl.a. medicinrester i den norske laks. Jeg køber selv altid islandsk eller færøsk laks, men så langt læser tastaturkrigerne aldrig. Fordi der ville være langt færre ting at blive vred over, hvis man faktisk læste ting til ende.
Den type adfærd lærer jeg aldrig at forstå. Og at folk næres af vrede – ja, det er jo deres sag. Jeg vælger noget andet.
Og… jeg gør ikke, og jeg kommer aldrig til at gøre mig til dommer over, hvad andre køber eller spiser. Vi har allesammen forskellig økonomi og det synes jeg, man må respektere. I den bedste af alle verdener kunne vi købe lokalproduceret kød/fisk/fjerkræ, som var opdrættet på en ordentlig måde til priser, der er til at betale. Men sådan er verden desværre ikke (endnu).
Nemt,lækkert fungerer fint som gæstemad også.vi har tilberedt laksen i ovnen og hældt en del af sovsen over de sidste 5 minutter.Absolut favorit. Tak 😀
Wauw en lækker opskrift med laks🌸super lækker sovs til laksen
Den bliver helt sikkert lavet igen 👌
Var så heldig at fange 300 g lækker færøsk laks i Netto, så jeg skulle da lige prøve denne opskrift! Mm mm mmmm.. Det var super lækkert, og bestemt ikke sidste gang den ryger på menuen😋 Tak for endnu en lækker opskrift ❤️
Uuj så godt. Den er så lækker, sovsen her❤️
Super lækker som hverdags- og gæstemad. Et sikkert hit
Wow. Lavede denne i går med kylling.
Fantastisk.
Tak for dig
Selma laks er det bedste jeg har smagt, selv om det et er norsk to opdrættet på en eller anden måde
Uha, MUMS, det var bare GODT! Tak for den opskrift – vi spiser laks ugentligt, og laver mange forskellige lækre tilbehør dertil, men denne var ny og behageligt anderledes :-)
Den sovs løfter retten til skyerne, hustruen var meget begejstret !
Det smager noget så godt.
Jeg valgte at bruge fiskebouillon i retten,da der ikke stod en specifik boullion.
Ps. jeg GLÆDER mig til at sidde med din nye bog i hænderne
Ej hvor dejligt, Lene.
Glæder mig til at høre hvad du synes om bogen❤️