Lakridskugler med chokoladesmag


Disse lakridskugler med chokoadesmag er mit forsøg på at lave en lidt sundere udgave af Sørens favoritlakrids, nemlig A-lakrids fra Bülow.

Han er totalt pjattet med dem. Og jeg forstår ham godt. De er jo så uhørt gode. Når han ind imellem tager dem med hjem, er jeg som regel chanceløs og kaster mig over dem, som om det var mit livs sidste måltid. Og det kan jeg godt leve med. Så længe han ikke slæber en hel kasse med hjem, ligesom han gjorde sidste jul. Og den forsvandt som dug for solen. På ganske få dage!  Jeg forstår det ikke… :-/

Dadelkugler med lakrids og chokolade

Men lad nu det ligge. Jeg satte mig for at lave godter med chokolade og lakrids for at komme ham lidt i møde. Hemmeligheden bag at lave gode lakridskugler er at bruge godt lakridspulver. Så simpelt er det faktisk.

Det skal nemlig ikke være lakridsrodspulver men rigtigt lakridspulver. Der findes jo et utal af mærker og varianter på markedet. Jeg har langt fra prøvet dem alle, men i øjeblikket bruger jeg det engelske lakridspulver fra Naturdrogeriet eller rålakridspulver fra Urtekram. De to er mine klare favoritter.

Og det kom der disse lækre godter ud af.

Lakridskugler med chokolade - lækker opskrift

Lakridskugler med chokoladesmag

Føj til favoritter Udskriv Pin
15 stk
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Mal først nødderne til mel og blend herefter hele balladen i foodprocessoren og skrab dejen ud og sæt den på køl i en halv times tid.
 • Når dejen er stivnet, triller du kugler og ruller dem i lakridspulver.
 • Nemmere bliver det nærmest ikke. Syndig choko-lakrids smag uden tilsat sukker.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Nemmere bliver det nærmest ikke. Syndig choko-lakrids smag uden tilsat sukker.

Dadler og sukkersensitivitet

However… de der dadler, ikke? De er altså pænt søde i det, og hvis du er sukkersensitiv som jeg, kan det være, du skal gå udenom denne opskrift. Enten det, eller sørge for, at du har huset fyldt af gæster, som du kan dele dem med. Siger det bare….

For noget tid siden var der en, som spurgte mig, om jeg aldrig mislykkes med mine opskrifter. Og jo, selvfølgelig gør jeg det. Det er bare ikke de forsøg, jeg bringer her på bloggen. Men her er lige en undtagelse. For lakridskuglerne måtte jeg lave af to omgange. Første gang fik jeg hældt for meget vand i dejen, og sammen med at jeg brugte nogle ret saftige dadler, blev dejen simpelthen for løs til at trille. Selv efter en tur i køleskab. Så de endte i små muffinforme. Og smagen var da god nok, men det var da lidt mærkeligt at sidde og spise af muffinsforme med en teske. Men altså jo, mine opskrifter mislykkes også :-)

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Lakridskugler med chokoladesmag”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.

  Hvor længe kan de holde sig og hvordan opbevarer du dem (eller når de aldrig dertil hjemme hos jer?)? Ville bare lige vide, om jeg kan bruge dem som en slags juleguf til uventede gæster, eller om de helst skal spises, når de lige er lavet!?!

  Mvh Dorte

  Svar
 2. Hej
  Jeg ønsker mig at dine super flotte, motiverende, lækre billeder suppleres med billeder af, hvordan lækkerierne ser ud indeni! (evt i samme billede?) På forhånd tak
  Mvh Mette

  Svar
 3. Årh chokolade og lakrids er verdensklasse. Ja faktisk er jeg af den opfattelse, at god lakridspulver kan bruges til… ja nærmest alt :-) I aftes spiste jeg æblemos med nødde/kokosdrys, hvor jeg dryssede lakridspulver ud over. Namme nam ;-)
  Hvis man ikke vil have dem så dadelsøde, kan man sagtens bruge lige så mange gram nødder som dadler. Faktisk bruger jeg gerne lidt flere nødder end dadler, og det fungerer rigtig fint :-)

  Svar
  • Og så gælder også her det allerældste trick i bogen: Tilsæt mere smør! Jo, jo, uhm :-)

   Og jeg kan også spise lakrids på alt. Æbler synes jeg smager lidt mærkeligt, men det stopper mig på ingen måde ;-)

   Svar
   • Jamen der ældste trick i bogen, har jeg aldrig prøvet – ej heller kendt til :-/ Så dét skal prøves! Det lyder vildt lækkert :-)
    Æbler og lakrids er mums synes jeg. Men banan og lakrids endnu bedre. Og stegte bananer og lakrids er også godt! Eller mandler i kakao/kanel/lakridspulver :-) Man kan jo blive ved :-) Hihi… Og nu er jeg lækkersulten! :-)

    Svar
 4. Jeg kan godt følge dig. Og det er en balancegang, der ikke er let. Ville også ønske, at jeg kunne slippe alt (kunstig) sødning, men det er måske at tage munden for fuld hvis jeg også dropper det. -I hvert fald i øjeblikket. Nå, men i virkeligheden skal jeg slette ikke brokke mig sådan for jeg er en af de få personer, der ikke bryder mig om lakrids og chokolade sammen. Lakrids er mums og chokolade ligeså, men da ikke sammen!? :-)

  God weekend.

  Svar
  • Som du ved, så svinger jeg også lidt frem og tilbage. Sådan må det nu engang være. Og tænk, at du ikke kan lide lakrids og chokolade sammen. Det er jo gudespise!

   God weekend :-)

   Svar
 5. Haha, tak for at vise verden, at du ikke er wonderwoman i et køkken. Så får en anden det jo meget bedre med sig selv. ;-)

  Men altså, de der dadler… Skal man til at kalde dig fru Umahro? ;-) Tænk nu på os, der har svært ved bare at lugte til en daddel uden at tilbringe de næste par dage med hovedet konstant i køleskabet.

  Hilsen Anita, der med gru og stor skam pludselig erfarer, at hun på det seneste næsten ikke har gjort andet end beklage sig over dine opskrifter. Jeg er altså stadig stor fan af dine opskrifter, så længe de ikke indeholder dadler (når ja og pt. også mælkeprodukter) :-)

  Svar
  • Ha ha! No hard feelings :-) Jeg skal komme op med noget mere blodsukkervenligt snart. Jeg hater bare lidt på sødemidler i øjeblikket og foretrækker den ægte vare. Med de risici, der følger med… :-/

   Svar
   • Og thumbs up herfra. Jeg synes desværre, der har været alt for meget sukrin i opskrifterne rundt omkring på forskellige low carb sider med godter, og jeg er virkelig ikke vild med det. Jeg har købt en pose, men jeg bliver ved at gå uden om den, og den ryger nok bare snart ud. Så jeg er glad for opakrifterne med andet end den slags sødemidler.

    Svar
 6. Øhm, måske en smule off topic her, men på det nederste billede der, er det en voksdug eller en stofdug, du har på bordet? Love at first sight herfra, skal jeg nemlig sige dig :)

  God weeeekeeeeend Jane :)

  Svar