Lakrids-ispinde er altid min families førstevalg. Eller lakrids-is er. De er ligeglade med om de er på pind eller ej. Derfor har jeg også masser af opskrifter på lakridsis her på bloggen. Men de E L S K E R bare lakrids-is. Hver gang jeg spørger dem, hvilken is, jeg skal lave, lyder svaret: Lakrids-is.
Lakrids-ispinde med chokoladestykker
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
LAKRIDS-ISPINDE
- 3 æggeblommer
- 1 tsk vaniljepulver
- 4 dl fløde
- 1,5-2 spsk lakridspulver
- 60 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer med vaniljepulver i en skål.
- I en anden skål pisker du fløden let. Vend nu æggeblommerne ind i den luftige flødeskum.
- Put lakridspulver i og rør det rundt med en ske. Det må gerne klumpe og være lidt ulige fordelt. Det bliver lækkert i det færdige resultat.
- Hak chokoladen groft og fordel den i isformene.
- Hæld flødemassen i og sæt hele baduljen i fryser i 5-6 timer, eller til de er færdigfrosne.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har prøvet at forklare dem, at de ikke ville holde én dag som madblogger, for der er trods alt grænse for, hvor mange gange man kan bringe variationer over den samme opskrift, men det er de ligeglade med. Denne gang puttede jeg chokoladestykker i, og på den måde kunne jeg retfærdiggøre gengangeren.
Lakrids ispinde uden tilsat sukker/sødning
I disse lakrids-ispinde har jeg ikke brugt nogen sødning. Lakridspulveret søder rigtig meget, og der er også lidt sukker i den mørke chokolade, og jeg synes, det fungerer fint. Vil du gerne have en sødere is, kan du dog sagtens tilsætte lidt af din foretrukne sødning.
Nogle gange føles det, som om Silas og Vega hiver hele kvarterets børn med ind til is. Her er det så også, at jeg nogle gange holder vejret lidt i spænding. For mine is er jo ikke spor søde. Silas og Vega er jo vant til dem, men jeg er altid spændt på, hvad andre børn siger.
Og ved I hvad?
Der er ikke ét eneste barn, der har nævnt noget som helst med, at isene smagte mindre sødt eller sagt, at de ikke kunne lide dem. De har spist isene med velbehag, og så er de drønet ud for at lege igen.
Smagsløg og sukkertolerance
Det hænder selvfølgelig også, at vi køber en helt almindelig is, men vi (de voksne) gider ikke de der frysediske-is på pind. Simpelthen fordi vi synes, de smager rædsomt. Jeg synes, de smager af margarine, som man har forsøgt skjule med ekstra meget sukker. Måske er det i virkeligheden bare det billede, der har gjort at jeg slet ikke har lyst til dem.
Heldigvis er der de sidste år kommet masser af gode, mindre isproducenter og -produkter på markedet og jeg vil bare hundrede gange hellere spise dem.
Så i stedet for at spise en masser semi-dårlige is, vil vi hellere købe noget ordentlig is, når det skal være. Jeg synes egentlig det er almindelig sund fornuft.
Og heldigvis kan vi jo lave is selv.
madbanditten.dk”>
Her i sommervarmen har jeg eksperimenteret med at lave is. Jeg er meget inspireret af dine opskrifter, men har forsøgt at bruge noget af det der pt er i haven.
Bla en rabarber-lakrids is, og idag en ribs-mynte. Dejlig friske.
Men jeg kunne godt ønske mig sådan nogle isforme som du har brugt i denne opskrift, som snart skal afprøves, men jeg har kun sådan nogle opret stående isforme. Så spørgsmålet er, om nogen ved hvor man kan købe dem…
Kh Lone
Hej Jane :) Kan fløden byttes ud lige over med kokosmælk…? Til min mindstemand der skal undgå mælkeprodukter så vidt muligt
Det tror jeg sagtens, du kan!
Tak, det prøver jeg
Endnu en omgang lækre is. Bestemt værd at prøve. Børnene her i huset spiser heldigvis også gerne mine hjemmelavede smoothieis på kokosmælk eller fløde.
Hvis du får tid en dag, så ville jeg ønske at der under “opskrifter” var en særskilt kategori til alle dine is. Så blive de nemmere at finde
Det har jeg også tænkt på! Jeg kigger på det snarest!
Hvor ser det lækkert ud! Hvordan opbevarer du isene i fryseren, i det sjældne tilfælde, at de ikke omgående er blevet spist? Og hvor længe kan de mon holde sig i fryseren?
Jeg har dem liggende på et fad beklædt med bagepapir i fryseren. De kan holde sig længe, tror jeg. Vi har dem max 1-2 uger af gangen ;-)
Hej Jane
Jeg vil lige skrive en lille hilsen til dig, fordi jeg aldrig har gjort det før og så ofte besøger din blog. Jeg stornyder den måde du formidler din viden på, som jeg aldrig oplever bliver hverken dogmatisk eller fordømmende. Jeg spiser slet ikke lchf, men vegansk, og alligevel kommer jeg tit herind for bare at læse dine ord, fordi du har sådan en fin tilgang til tingene. Og jeg er dybt imponeret over det kæmpe arbejde du laver, jeg forstår slet ikke du har timer nok i døgnet til bare at svare på kommentarer her og på Facebook. Det overskud du viser er fantastisk og burde jo være overbevisning nok for alle til at begynde at spise sundere. Det der egentligt motiverede mig til at skrive nu, er at du også har overskud til at lave fotos i photoshop, sætte tekst ind på billeder og gøre det lækkert også, hele din side her emmer af at du gør dig umage og det er svært ikke at blive tiltrukket af og glad over. Tak for det Jane! Alt godt på din vej fremover.
Kh Anja
Ej men hvor er det bare den sødeste kommentar! Tusind tak, Anja. Det betyder meget for mig, at du læser min blog sådan, endda på trods af anderledes overbevisning. Tænk, hvis vi oftere så på hinanden med den slags øjne og fokuserede på ligheder frem for forskelle. Jeg tror, verden ville være et bedre sted. I hvert fald tak. Du gjorde lige min dag bedre :)
Ej, hold nu op – det ser godt ud. Det må jeg prøve!!