Lakrids-is – helt uden sukker og sødestoffer


Denne lakrids-is er lavet helt uden sukker eller sødning.

Jeg er i evig konflikt med det her sødning. Jeg tror simpelthen ikke på, at vi vinder noget ved at erstatte vores gamle sukkerforbrug 1:1 med diverse sukkererstatninger.

Jeg synes virkelig ikke, at træerne vokser ind i himlen med alle de her forskellige – mere eller mindre – naturlige sødemidler, der findes.

Læs mere her: Guide til sødemidler

Ofte vil jeg hellere bruge lidt frugt til at søde med og så tage de ekstra kulhydrater med, men i øjeblikket lægger både Søren og jeg krop til et ketose-eksperiment herhjemme, og så er der ikke lige plads til frugt. Derfor lavede jeg helt sukker- og sødnngsfri is i går. Nam!

Det er selvfølgelig lidt nemt med lakrids, som jo også søder en pæn del i sig selv. Jeg har tidligere lavet lakrids-is, hvor jeg har brugt en smule SukrinMelis, men jeg må erkende, at det faktisk er overflødigt.

Lakridspulver er jo heller ikke kulhydratfri, men mængden, man bruger, er beskeden.

lakrids-is uden sukker eller sødemidler

Lakrids-is – helt uden sukker og sødestoffer

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 ispinde
|
1 d

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk fløden semi-stiv i en skål sammen med vanilje.
 • Pisk æggeblommer i en anden skål.
 • Vend æggeblommerne i fløden og rør lakridsen ud heri. Jeg rører den i med løs hånd, for jeg kan godt lide lidt lakrids-swirl.
 • Hæld i forme og sæt på frost. Easy-peasy!
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Jeg kan kun sige, at jeg er overordentlig glad og tilfreds med den opmærksomhed, som lakrids har fået på madfronten de seneste år. Og jeg har efterhånden fået samlet mig en anseelige samling lakridspulvere. Jeg har naturligvis det engelske lakridspulver fra Naturdrogeriet og det nye rålakridspulver fra Urtekram. Men herudover har jeg netop fået en lille lakridspakke forærende, som giver mine lakridsprodukter kamp til stregen.

Søren har længe været helt syg efter Johan Bülows A-lakrids (aarhmen, de ER altså også gode!).

Men nu er han faktisk ved at være så sukkerafvænnet, at selv yndlingslakridsen er blevet for sød til ham. Derfor var det en glæde at finde disse lækre, sukkerfrie lakrids-drops. Mand, en smagseksplosion i munden!

Men altså, hvis det er følelsen af at kværne en hel pose lakrids, man savner, så er dette ikke det rigtige valg. Men at lade sådan 2-3 stykker smelte i munden er en skøn fredagstreat for en low carb lakrids-elsker!

Ellers må jeg erkende, at bloggen her er lidt madfattig i øjeblikket. Det er langt fra et udtryk for, at køkkenkreativiteten er væk. Snarere tværtimod. Jeg er ved at lægge mig fast på en række opskrifter til min nye bog, og min kreativitet i køkkenet går derfor primært den vej. Hvis du vil følge med i det, flasher jeg ind imellem retterne på Instagram.

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Sommerferien nærmer sig, men du kan stadig nå at blive Sommerklar med Madbanditten.

Nem og realistisk protokol til vægttab på en sund og sikker måde❤️

 

 

71 kommentarer til “Lakrids-is – helt uden sukker og sødestoffer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg overvejer at putte salt i, så det bliver til saltlakridsis. Men jeg er i tvivl om hvor meget salt, jeg skal putte i i forhold til mængden af lakrids. Jeg ved heller ikke helt hvornår i processen, jeg skal tilføje saltet.

  Svar
 2. Hej Jane. Vi er i gang med dit kick-start program, og men stor fornøjelse. I den forbindelse ville jeg høre om man må tygge på en lakridsrod. Bare for at få lidt smag, eller lave te på. Jeg synes ikke jeg kan finde ud af hvor mange kulhydrater der er i. Kh Julie

  Svar
  • Det er pudsigt for det er der faktisk flere, der har spurgt til igennem årene og jeg ved det ikke. Men mit bedste gæt er at det kan man sagtens. Jeg har svært ved at forestille mig at den mængde lakrids-væske (i mangel af bedre ord) skulle udgøre et problem.

   Jeg har lakrids-te på vores store FAQ inde på medlemssiden og det her må være i samme genre, vil jeg også tro :)

   Svar
 3. Hej bandit ?
  Har lige købt din bog “Keto på 4uger” . Mega spændt på at komme igang så jeg forhåbentlig kan smide de 4 kg der har sneget sig ind på min krop ?

  Rent bortset fra det vil jeg prøve din opskrift på lakrids is. Nu laver du pinde, men går ud fra, at det bare kan køre i ismaskinen, som skal indvies ??

  DBH fra
  Anne ?

  Svar
   • Ja det ved jeg så ikke. Tænkte du var den oplagte at spørge. Du kan jo godt købe salmiak pulver. Om det så bare direkte kan blandet med lakrids pulver ved jeg ikke

    Svar
   • Hej
    Har lige serveret is til sønnen, er vildt misundelig. Når jeg har været lidt længere på lchf (mere end 3 dage) vil jeg prøve denne…. Inge-lise spørger, hvormange kulhydrater der er i lakridspulver…. Tænker at du er mere inde i stoffet…. kan man prøve at regne ud, hvormeget der er i en lakridsispind? Nu er jeg sikkert provokerende, men er nok lidt fanatisk her i starten.

    Svar
 4. super lækker is, havde tilfældigvis raw lakrids og er enig i at den, trods min meget søde tand, er glimrende uden sødemiddel. MEN jeg kan næsten ikke ha at den føles så fed i munden og fedtet sætter sig i ganen (trods næsten dagligt indtag af flødeskum, men her mærker jeg det ikke på samme måde) – derfor, mon du har et mindre tungt forslag på flødefronten?

  Svar
 5. Gik i øvrigt lige forbi den lokale PB i dag og smagte 100% chokolade – og synes det smagte vildt godt og lidt sødt.. har vist været uden rigtig søde sager meget længe så..pigen bag disken sagde det var både tørt og bittert he he endte op med at købe mig fattig i en gang 88% i stedet..yummi er mere modig næste gang går efter de 100% ;0)

  Svar
  • Forleden syntes jeg, at en avokado smagte vildt sødt! Det sætter også tingene lidt i perspektiv, ikke? ;-)

   Svar
   • Jep, det kan den – har lige smidt en portion i friseren efter at den havde kørt 20 min i ismaskinen….. Skal nu bare væbne mig med tålmodighed…… Og bestemme mig for om jeg først skal smage lakridsisen, vanilieisen med hakket chokolade og jordbærmos eller de frosne bananer overtrumfer med chokolade og dyppet i hhv kokos eller lakridspulver….. Hvilke svære beslutninger ;-)

    Tak for en super opskrift (har jo ‘snydesmagt’ de som var tilbage i skålen ;-) )

    Svar