Focacciabrød


Denne opskrift på focacciabrød er et af de mest vellykkede Low Carb / LCHF-brød, jeg har lavet. Selv ikke-LCHF-ere spiser det, og synes, det er “udmærket”. Mere kan man næsten ikke forlange. Og så er det lavet uden en lang række specialprodukter, hvilket bare gør det ekstra nemt.

Focaccia brød

Focacciabrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækkert focaccia med soltørrede tomater og oliven
24 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Focacciabrød – 2 små bradepander/12 stk pr. brød

Variant med oliven

 • 20 sorte oliven
 • 2 frisk rosmarin
 • 1 tsk havsalt

Variant med soltørrede tomater

 • 100 g soltørrede tomater grofthakket
 • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader. Blend hytteosten fri for klumper sammen med æggene og hæld det flydende smør heri.
 • Mal nødder og kerner til mel i foodprocessoren og tilsæt loppefrøskaller, salt og bagepulver. Rør blandingen godt sammen med hytteostblandingen.
 • Del dejen i to dele. Kom dejen i to små bradepander beklædt med bagepapir og forbag dem i 10-15 minutter. Tag dem ud af ovnen.
 • Pynt brødene med enten at presse oliven/soltørrede tomater let ned i dejen og drysse med rosmarin og flagesalt.
 • Bag dem færdigt i ovnen i yderligere 15-20 minutter.
 • Skær hvert brød op i 12 små firkanter og server i en kurv eller på et fad.

Noter

Jeg skærer hver brød i 12 stykker, når det skal bruges til focaccia. Til madpakken skærer jeg større firkanter og flækker dem så på tværs og putter pålæg i midten.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Focaccia – Low Carb opskrift

Foccacia er jo en ægte crowdpleaser, som alle kan lide. De melfrie Low Carb brød har dog nogle gange den ulempe, at de smager lidt sødligt, fordi de er bagt med mandelmel. Det mærker man ikke til her, for de salte oliven og flagesaltet på toppen, gør fint bugt med den søde smag.

Og det giver bare et virkelig dejligt madbrød.

Jeg har lavet det i to versioner. Et med oliven og rosmarin og et med soltørrede tomater. Begge smager skønt.

Focacciabrød
Foto: Columbus Leth fra LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD

Prøv focacciabrød som sandwichbrød

Jeg laver tit focaccia i weekenden og bruger det som mættende sandwichbrød i min eller ungernes madpakke.

Jeg laver så en “naturel” version af focaccia brødene uden oliven/soltørrede tomater. Da fungerer de glimrende som sandwichbrød i madpakken med traditionelt sandwich indhold såsom kyllingebryst, salat, avocado, tomat, agurk, mayonnaise osv. Du kan evt. også bruge opskriften på Sandwichbrød til madpakken.

Flere lækre madbrød

Foccacia brød er godt på buffet eller et tag-selv bord, hvis man har gæster. Men prøv evt. også det skønne madbrød med havsalt og urter, som er lavet som et ‘brydebrød’, som man selv brækker stykker af. Det er også virkelig vellykket.

Derudover har jeg også Suppebrød med chili, bacon og cheddar, Sprøde løgbrød med sød smag og Enkle ostebrød med squash og gulerod.

Madpakke LCHF

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

73 kommentarer til “Focacciabrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,
  Er det muligt at bruge olivenolie i stedet for smør, hvis en krop ikke er for god til for mange mejeriprodukter?

  Mvh. Julie

  Svar
 2. Hej Jane
  Tak for en lækker og meget inspirerende hjemmeside!
  Jeg er ikke til hytteost, kan jeg bruge noget andet i denne opskrift? -evt. Græsk yoghurt?

  Svar
  • Ja, det vil jeg tro, du godt kan. Men ellers kan du altså slet ikke smage hytteosten. Promise! For jeg er nemlig heller ikke tosset med den ;-)

   Svar
 3. Har bagt det her “brød” den anden dag og det var virkelig lækkert og brød agtigt…:) Tak for en god blog og nogle lækre opskrifter.
  Elna

  Svar
 4. Hej Jane
  Ser vel nok godt ud.
  Jeg spiser ikke ret mange komælkeprodukter(lidt A-38, smør, gedeprodukter, lidt fløde). Har du et forslag til, hvad der kan erstatte hytteost i dine opskrifter. Tak for lækre opskrifter.

  Svar
 5. Kære Jane. Jeg skal forsøge mig med brødet i morgen, og i den forbindelse har jeg lige et hurtigt spørgsmål. Når du skriver 170 grader er det så alm ovn eller varmluft? Jeg er generelt i tvivl om hvorvidt du bruger det ene eller det andet i dine opskrifter både her fra bloggen og i bogen. Og nu jeg tænker over det skriver jeg det heller aldrig til i mine egne opskrifter, høhø, men jeg bruger nemlig normalt altid varmluft, men kom helt i tvilv om dette var en fejl, da jeg kiksede med en portion oopsies den anden dag.
  Kh fra Josephine

  Svar
  • Hej Josephine. Jeg bruger altid alm. ovn medmindre jeg skriver varmluft. Men her er det almindelig :) Kunne være jeg skulle nå at præcisere det i den nye bog ;)

   Svar
 6. Jeg har lige forsøgt mig med dette brød. Det blev grønligt indeni, hvad kan jeg have gjort galt? – alt var ny indkøbt til projektet. Eller skal det have den farve (dumt spørgsmål måske..)

  Svar
  • Det har jeg aldrig hørt om! Jeg kan ikke engang forestille mig, hvad det kan skyldes. Jeg har bagt det mange, mange gange. Really don’t know!

   Svar
   • He he nej pudsigt så det også ud, jeg skulle have taget et billede :)
    Brugte “HUSK til bagning” som det eneste produkt, jeg ikke lige har brugt til dine opskrifter før, plejer at bruge almindelig HUSK.

    Svar
    • Altså, jeg har aldrig hørt at det kan farve bagværk grønt, men du skal være opmærksom på at mængden af fiberhusk skal cirka halveres ift. mængden af loppefrøskaller i mine opskrifter :-)

     Svar
    • Solsikkekerner og natron giver grønt brød. Det er noget med en kemisk reaktion, når det kommer i kontakt med hinanden og er ikke farlig på trods af det ser spøjst ud. Så jeg tænker, at du brugte natron i stedet for bagepulver, Jane? :-)

     Svar
 7. Ville lige komme med et indspark til dit brød, det er SUPER lækkert som morgenbrød til weekenderne. Efter en tur på brødristeren og med smør og ost. Ja så kan de kedelige rundstykker fra bageren ellers få lov til at hygge sig med sig selv :)
  Fortsat go dag

  Svar
 8. Stod netop i går og tænkte at udsigterne til ikke at kunne nuppe en klapper med pålæg uden samtidig at være LC var deprimerende. Men det her ser da lovende ud. Det må være morgendagens bageprojekt. Tak for inspiration.

  Svar
 9. Halløj!! Vil bare lige informere om, at denne bund smurt i et meget tyndt lag (to alm. bradepander)fungerer fortrinligt som pizzabund. 2. gang den røg ind var det på en riste (sprødere bund:-)) og min bedre halvdel var ganske tilfreds. Tomatsaucen gjorde den dog en smule smattet, men det er der råd for: næste gang bruger jeg bare ost nederst! Mmmm :-D
  Tak for fantastisk blog :-)

  Svar
 10. Hej Jane
  Jeg hilste lige kort på dig i dag :) Det var mig med blå bluse og mørke briller, der nævnte at min veninde er træt af mig fordi jeg taler så meget om LCHF .. :0) Du kan nok ikke huske mig.. Der kom jo mange..
  Hyggeligt at se dig Live .. Jeg tænkte sådan på, hvor meget du “elsker” at small talke – men du klarede det nu flot –
  Kh Bonnie

  Svar
  • Hej Bonnie – tak fordi du kiggede forbi. Det er dejligt at få sat nogle ansigter på. Det var jo søde og interesserede mennesker, der kom og så går small talken lidt lettere :)

   Svar
 11. Det brød har jeg lavet utallige gange sommeren over til både aftensmad, picnic og de forhadte madpakker :-). Og jeg har fået masser af kommentarer om at ‘du må da ikke spise brød på lchf’ for ja det smager af “rigtigt” brød – mums

  Svar
 12. Jeg skal prøve det her brød til tapas aften på tirsdag. Jeg vil høre om det måske ikke er en mulighed at bruge mandelmel istedet for alm mandler (min blender er reet sløv)? Det er en ikke fedt-reduceret version jeg har :)

  Svar
 13. Über delicioso de der Foccacia :0) God fornøjelse på boghallen i morgen – send en venlig tanke til mig der sidder til barnedåb … hmm ikke det sjoveste jeg kender til på en frilørdag. Imponerende med vægttab og stamina på Dukan… jeg tror personligt jeg ville dø åndeligt og måske af forstoppelse på den omgang. God weekend ;0)

  Svar
 14. Jeg glæder mig til at se den nye rabat! :D

  Og foccaciabrødet er virkelig godt, det eneste dumme er den tid, det tager at rengøre kaffemøllen igen.. (;

  Maria, FAN af dig og LCHF!

  Svar
 15. Hej har tænkt på om du har prøvet og lave en chokolade kage af denne dej eller banan kage ,har leget lidt med tanken om at prøve mvh Heidi

  Svar