Focacciabrød


Denne opskrift på focacciabrød er et af de mest vellykkede Low Carb / LCHF-brød, jeg har lavet. Selv ikke-LCHF-ere spiser det, og synes, det er “udmærket”. Mere kan man næsten ikke forlange. Og så er det lavet uden en lang række specialprodukter, hvilket bare gør det ekstra nemt.

Focaccia brød

Focacciabrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækkert focaccia med soltørrede tomater og oliven
24 stk
|
30 min

Ingredienser

Focacciabrød – 2 små bradepander/12 stk pr. brød

Variant med oliven

  • 20 sorte oliven
  • 2 frisk rosmarin
  • 1 tsk havsalt

Variant med soltørrede tomater

  • 100 g soltørrede tomater grofthakket
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader. Blend hytteosten fri for klumper sammen med æggene og hæld det flydende smør heri.
  • Mal nødder og kerner til mel i foodprocessoren og tilsæt loppefrøskaller, salt og bagepulver. Rør blandingen godt sammen med hytteostblandingen.
  • Del dejen i to dele. Kom dejen i to små bradepander beklædt med bagepapir og forbag dem i 10-15 minutter. Tag dem ud af ovnen.
  • Pynt brødene med enten at presse oliven/soltørrede tomater let ned i dejen og drysse med rosmarin og flagesalt.
  • Bag dem færdigt i ovnen i yderligere 15-20 minutter.
  • Skær hvert brød op i 12 små firkanter og server i en kurv eller på et fad.

Noter

Jeg skærer hver brød i 12 stykker, når det skal bruges til focaccia. Til madpakken skærer jeg større firkanter og flækker dem så på tværs og putter pålæg i midten.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Focaccia – Low Carb opskrift

Foccacia er jo en ægte crowdpleaser, som alle kan lide. De melfrie Low Carb brød har dog nogle gange den ulempe, at de smager lidt sødligt, fordi de er bagt med mandelmel. Det mærker man ikke til her, for de salte oliven og flagesaltet på toppen, gør fint bugt med den søde smag.

Og det giver bare et virkelig dejligt madbrød.

Jeg har lavet det i to versioner. Et med oliven og rosmarin og et med soltørrede tomater. Begge smager skønt.

Focacciabrød
Foto: Columbus Leth fra LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD

Prøv focacciabrød som sandwichbrød

Jeg laver tit focaccia i weekenden og bruger det som mættende sandwichbrød i min eller ungernes madpakke.

Jeg laver så en “naturel” version af focaccia brødene uden oliven/soltørrede tomater. Da fungerer de glimrende som sandwichbrød i madpakken med traditionelt sandwich indhold såsom kyllingebryst, salat, avocado, tomat, agurk, mayonnaise osv. Du kan evt. også bruge opskriften på Sandwichbrød til madpakken.

Flere lækre madbrød

Foccacia brød er godt på buffet eller et tag-selv bord, hvis man har gæster. Men prøv evt. også det skønne madbrød med havsalt og urter, som er lavet som et ‘brydebrød’, som man selv brækker stykker af. Det er også virkelig vellykket.

Derudover har jeg også Suppebrød med chili, bacon og cheddar, Sprøde løgbrød med sød smag og Enkle ostebrød med squash og gulerod.

Madpakke LCHF

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

73 kommentarer til “Focacciabrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Er der et godt alternativ til mandelmel? Jeg har 2 nøddeallergikere i husstanden, men jeg ville bl.a. gerne bruge opskriften på foccaciabrød. Kan jeg erstatte mandelmelet med noget andet?

    Svar
    • Det er altid svært ved erstatninger, da alle meltyper opfører sig forskelligt. Men en fin mulighed for nøddeallergikere kunne være at male solsikkekerner til mel – det vil jeg tro kunne gå ca. 1:1 ift. mandelmel og så er der også Pofiber, som er et meget anderledes produkt som er meget velegnet til bagning men i andre mængder end ved mandelmel, da det er meget fiberrigt.

      Svar
  2. Hej Jane – lækkert brød. Jeg har det lidt svært med fibrene for tiden – tror du man vil kunne undlade loppefrøskallerne med et ok resultat?:-) MVH Helene

    Svar
    • Åh you and me both. De fibre er så ondsindede – haha. Jeg tåler Pofiber bedre af en eller anden grund. Loppefrøskaller slår mig helt ud. Måske det er et bud. Jeg har ikke prøvet at udelade helt. Måske kan man godt det også…

      Svar
  3. Tak for opskriften. Har mandlerne en særlig egenskab for brødet, eller kan man erstatte det med andre nødder/kerner (fx. hasselnødder)?

    Svar
    • Mandlerne er bare melet og kan fint erstattes af andre slags. Måske hasselnødder vil smage lidt mærkeligt. Det kan jeg ikke lige gennemskue :)

      Svar
    • Det har jeg faktisk ingen erfaring med, men du kan i hvert fald fint bage dem, opbevare dem i køl eller frys og så lune dem igen inden servering. Det går helt fint.

      Svar
    • Jeg plejer at opbevare rester i enten køleskab eller fryser og så luner jeg det i ovn inden spisning. Sådan bliver det lækrest, synes jeg :)

      Svar
  4. 2 dl Mandelmel
    2 del sesammel
    6 æg
    Tsk salt
    4 dl hytteost
    1 del hampfrø.
    40 gr. Smør
    1 tsk guargummi
    2 sp.ske loppefrøskaller
    2 tsk. Bagepulver
    1 sp.sk. eddike.

    Alt røres sammen og bages 30 min på 179 gr.

    Svar
    • Den fede creme fra en dåse kokosmælk eller et ekstra æg ville være mit bud men jeg har ikke testet nogle af delene…

      Svar
  5. Hej Jane..

    Nu har jeg prøvet at lave disse brød også en neutral, men alle tre brød blev absolut ikke godt kendt af mine børn, selv ham som spiser alt vrængende på næse.
    Hvis ikke det er smagen, så det konsistensen siger de.
    ? har du nogle gode råd til morgenmad og frokost “brød” helst Lchf

    ?

    Svar
    • Åh ja, det er svært.
      Min erfaring er, at det er meget nemmere bare at droppe idéen om brød og lave noget af alt det andet lækre mad.
      De mest vellykkede brød i LCHF-regi, synes jeg er fiberflutes’ne: Fiberflutes
      Har du min bog MADGLAD? Den med mad til børn? Deri er nogle virkelig gode gulerodsboller, som faktisk er rigtig gode til både morgenmad og frokost.

      Svar
      • Madglad.. Nej, så den må jeg på jagt efter.
        Mums ja heldigvis er der massere af alt andet af vælge imellem og du har en masse lækre opskrifter at vælge imellem (lige før der er for meget godt at vælge imellem hehe).. Tak for svar.. Jeg går på jagt

        Svar
    • Det har jeg ikke regnet ud. Men hvis et måltid løber op i 5-600 kcal, lyder det rimeligt i mine ører. På LCHF spiser man jo ikke så ofte og derfor er måltiderne ofte større.

      Svar
  6. Jeg har sådan en minikværn/løghakker fra OBH – måske den kan bruges. Men hvis nu jeg bruger færdiglavet mandelmel, hvor meget skal jeg så bruge?

    Svar
  7. Det der med at male mel på foodproc., er der andre måder at gøre det på? Har ikke en foodproc. Kan en stavblender gøre det? Eller er der andre muligheder?
    Eller kan jeg bruge færdiglavet mandelmel i stedet? I så fald, hvor meget? Og hvad så med solsikkekernerne og sesamfrøene?

    Svar
    • Nogle stavblendere kan godt tage det. Men jeg tror, man skal have sådan et instrument til at sætte på. Før jeg fik en foodprocessor klarede jeg mig med en lille billig minihakker. Det var besværligt men den fik jobbet gjort :)

      Svar
  8. Hej
    Tak for en fantastisk hjemmeside, det gør det lidt nemmere når man ikke lige kan overskue hvad man må spise, sikke nogle lækre opskrifter.
    Jeg har lige et spørgsmål. Jeg har lige bagt dette focasia brød, kan det godt passe at brødet er lidt æggeagtig, eller hvad kan jeg ha gjort galt? Mvh mie

    Svar
    • Altså, i forhold til et focacciabrød bagt af hvedemel, ja, så er det lidt en ægget fornøjelse. Jeg kan ikke svare på om du har gjort noget forkert. Hvis du har fulgt opskriften, har du ikke ;-)

      Svar
  9. Hej Jane
    Jeg vil lige høre om du har prøvet at fryse disse brød? Hvis ikke, hvor længe kan de ca. Holde sig lækre? Jeg skal nemlig have en flok tøser til tapas mandag, men har ikke tid til at bage dem der, så overvejer at bage dem søndag i stedet, hvis de stadig er lækre dagen efter :) Tak for evig god inspiration til os med gluten allergi :)

    Svar
    • Du kan sagtens lave dem dagen før og opbevare dem i køleskabet og så varme dem op igen, når du skal bruge dem. Laver du dem længere tid før, kan de fryses.

      Svar
  10. Jeg har brødet i ovenen for første gange – blendede frisk rosmarin fra haven i <3
    – er der en speciel grund til 170 grader? Mig bekendt ødelægger man de gode fedtsyrer i mandler ved temp over 160, så mit får lidt længere tid på 160 :)

    Svar
  11. Jeg har lige prøvet at bage brødet som kage og det blev super lækkert :) Droppede salt og tilsatte 2 mosede bananer, god mørk chokolade i tern og en smule stærk kaffe = slet ikke dårligt :-D

    Svar