Lækre LCHF chokoladetrøfler


Hvis man gerne vil holde børnefødselsdag uden for meget sukker og kemi, så koster det timer i køkkenet. I dag har jeg lavet en kæmpeportion lækre LCHF chokoladetrøfler, som vi kan servere for gæster i morgen, og som lillepigen kan dele ud i børnehaven på mandag. Jeg har også lavet en dobbelt portion af de lækre, raw brunkagekugler, da det fortsat er den eneste type kage, som drengebarnet vil spise. Så mor er træt nu, okay?

Portionen, jeg lavede i dag, var dobbel og gav 40-50 kugler.

LCHF chokoladetrøfler --> madbanditten.dk

Lækre LCHF chokoladetrøfler

Føj til favoritter Udskriv Pin
45 stk
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland kokosmel  med nøddemelet, kakao og krydderierne. Smelt kokosolie og kakaosmør og bland det med æggeblommerne og kokosfløden.
 • Udblød dadlerne kort i kogende vand og kør dem igennem foodprocessoren sammen med lidt af væsken fra fedtstoffet.
 • Bland hele baduljen sammen og rør den godt sammen med en ske. Lad blandingen stå på køl en halv times tid, før du ruller den til kugler.
 • NB: hvis du har brugt kakaosmør, kan blandingen blive ret hård, men så ælter du den bare en tur med varme hænder, inden der skal rulles.
 • Rul til kugler og til dem i kokos. Lad dem stå på køl indtil servering.
 • Lækre og topfarlige chokotrøfler. Udfordringen består nu i at gemme nogle til gæsterne…

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Inspiration til LCHF chokoladetrøfler

Inspirationen til disse LCHF chokoladetrøfler kom ovre fra Henriette, som igen havde idéen fra Birgitta Höglund. Jeg gjorde dem lidt børnevenlige med en smule dadler. Deraf ryger kulhydratindholdet jo op, så det kan du selv vurdere om går hos dig.

Sidste år lavede jeg verdens bedste glutenfrie romkugler, og de kan altså også varmt anbefales. Men de indeholder noget mere kulhydrat end disse.

romkugler
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

33 kommentarer til “Lækre LCHF chokoladetrøfler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. jeg kan simpelthen ikke få dadler ned. har prøvet så mange forskellige opskrifer med dadler. Uden succes. Kan det erstattes eller udlades

  Svar
 2. Kære Jane, jeg er vild med dine opskrifter, bøger, idéer og blog. Det er meget inspirerende. Jeg har ikke fulgt med så længe, måske er det indlysende, hvis man har eller læser dine bøger fra ende til anden. Jeg er OK ferm i et køkken og holder mig sjældent til en opskrift. Men nogle gange er det jo godt at smage lige netop det man ser på billedet. Jeg har noget der frustrerer mig en smule ved i dine opskrifter. F.eks. skriver du ved grønne pandebrød- brug et “lille” broccolihovede. Hvad er lille.. Ville være så fedt med en vægt angivelse. Så er du også sikker på at folk får en succes med dine opskrifter. Du skriver også bare fløde ved is. Er det 38% eller 9%? Kan forstå hvis der står piske- eller kaffefløde og så lige en enkelt ting mere.. Når du skriver 2 æggeblommer i disse romkugler, som ikke skal bages, skal de så være pasteuriserede? Det skal ikke opfattes som et surt opstød, men bare et fif der gør det nemmere for brugeren og dermed succes og glædesraten:-)

  Svar
 3. Hejsa Linda og Jane :-)

  Jeg har også kastet mig ud i denne recept…Uden den store success…De virker fugtige nok i hånden men falder fra hinanden til krymler når jegt trykker på dem.
  Når jeg tager en i munden og tygger den, virker den “tør, klæbet” og “vokser” i munden så jeg ikke kan synke den.
  Hvis jeg så spiser den med lidt mælk til er der ingen problem…
  Skulle de en tur i ovnen ? – skal jeg prøve med lidt fløde i ?

  Hilsner,

  Henrik

  P.s.: Jeg har ikke brugt noget kakaosmør….

  Svar
 4. Hej Jane
  Nu kastede jeg mig ud i at lave de her trøfler, men jeg lavede en fejl. Jeg kom til at bruge kokosfibre i stedet for kokosmel. Jeg synes at dejen er tør og smagen er lidt for koncentreret og er sikker på at børnene ikke vil bryde sig om dem, hvis jeg begynder at trille dem. Har du forslag til, hvad jeg kan bruge det til eller kan jeg tilsætte noget andet deri, så dejen ikke går til spilde?

  Svar
 5. Hej Jane

  Jeg vil gerne prøve at lave en af dine opskrifter på romkugler/trøfler. Jeg kan bedst lide trøfler, som er helt bløde, så jeg vil høre hvilken af dine opskrifter du kan anbefale i den henseende.

  Svar