Lækre lammedeller


I går lavede jeg lammedeller. Jeg havde fået leveret en gang hakket lammekød, som skulle bruges i en tacotærte, men den idé blev afvist, og i stedet kom der lammefrikadeller på menuen sammen med noget overraskende lækkert auberginetilbehør.

Lammedeller

Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækre lammefrikadeller af lammekød
6
|
40 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket lam
  • 400 g hakket kalvekød
  • 100 g løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g feta ægte, ikke salattern
  • håndfuld grønne oliven
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 1 spsk tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Lammedeller

  • Hak løg, oliven og feta og vælt alle dele ned i en skål. Rør med røremaskine i 5 minutter til alle ingredienserne er godt blandet. Stil evt. farsen på køl i en halv times tid, så bliver den fastere.
  • Form til frikadeller og steg på panden i kokosolie eller smør.
  • Jeg måtte igennem tre pander, før al farsen var brugt, men til gengæld havde jeg så også aftensmad til tre voksne og to børn, frokost til én voksen  og en portion familieaftensmad i fryseren. Det er da okay. Jeg holdt dellerne lune i ovnen ved 100 g, imens jeg stegte resten færdige.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lammedeller – forbavsende lækker middag

Er du ikke vild med lammekød, kan du bruge svinekød eller okse i stedet. Det vil fungere superfint også. Jeg synes, det var dejligt med lam til en afveksling og i kombination med kalvekødet, blev lammesmagen heller ikke for dominerende.

Men den virkelig overraskelse var auberginetilbehøret. Auberginer er lidt vanskelige, synes jeg. Jeg er i hvert fald ikke god til at bruge dem, men her i en kombination med mozzerella og god tomatasauce var de altså toplækre.

Jeg brugte den ypperste tomatsauce fra Il Fornaio (gad vide, hvordan den var endt i mit køkken?), og den kan jo bære en hel ret i sig selv, men mindre kan helt sikkert gøre det.  Resterne fra aftensmåltidet sørgede for min frokost i dag, og det var nøjagtig lige så godt dagen efter. Kan virkelig varmt anbefales.

Lammefrikadeller

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Lækre lammedeller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Vel,her må nok jeg gjøre en forandring,tåler ikke mozarella.Men det går sikkert med en annen ost også.Skal prøve denne oppskriften.Takk skal du ha. :) :) :)

    Svar