Lækre frøkiks


Disse lækre frøkiks er lavet af 100% naturlige ingredienser. Ja faktisk indeholder de stort set kun frø og kerner, som navnet også antyder.

Frøkiks - opskrift på lækre glutenfrie kiks eller knækbrød lavet af frø og kerner

Lækre frøkiks

Føj til favoritter Udskriv Pin
20 stk
|
2 timer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Mal halvdelen af hørfrøene til mel. De resterende skal være hele.
  • Alle kernerne blandes i en skål, og vandet hældes over. Lad det stå sådan i en times tid.
  • Bagefter hældes dejen ud på en bageplade, og så kommer udfordringen med at få den til at brede sig til hele bagepladen.
  • Jeg startede med hænderne, men det var noget værre griseri, så til sidst lagde jeg et stykke bagepapir over og brugte kagerullen ovenpå. Det gik faktisk ok.
  • Når så frøblandingen fylder hele bagepladen, sættes den i en ovn, der er forvarmet til 125 grader, og her står de så og hygger sig i 2 timer eller mere. Jeg tog mine ud efter to timer, og det var passende.
  • De er gode og sprøde og superlækre.

Noter

Fordelen ved at bage ved så lav temperatur er også, at alle frøenes gode fedtstoffer ikke ødelægges. Så det er virkelig mad, din krop vil takke dig for.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

De knaser dejligt og smager fantastisk med smør og ost.

Og så er de så utroligt nemme at lave. Se opskriften her:

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Lækre frøkiks”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det ved jeg faktisk ikke men det er da et forsøg værd! Tænker dog, at det bliver lidt svært at få skallerne pulveriseret helt som kaffekværnen gør…

      Svar
      • tak for svar………… fandt i matas en pose med malede hørfrø (400 g for 30 kr), har du nogen ide om hvor meget malet hørfrø svarer til i forhold til 1 dl frø der skal males?

        Svar
    • Man kan bruge en stavblender i fx en melhjævner, den klassiske i plastik med låg på så frøkenen ikke hopper ud over det hele.

      Svar
  1. Tusind tak for denne opskrift som jeg prøvede af igår! De blev rigtige gode. Især med noget lækkert ost på :)
    Jeg vil spørge dig hvordan du opbevarer dine frøkiks og hvor længe du tror de kan holde? :)

    Det er første gang jeg skriver herinde, men har i lang tid kigget forbi. Jeg har pcos og kendt til LCHF kosten siden 2009. Jeg har fulgt en del svenske blogs i perioder, og var meget begejstret første gang jeg stødte på din danske blog. Desværre har sukkertrangen tit overtaget mit liv så jeg faldt i hver gang – men nu håber jeg på at jeg har viljen til at fortsætte med LCHF som livsstil. De gange jeg har spist LCHF har jeg nemlig fået det meget bedre både psykisk og fysisk. Vil bare sige tak for en super god og inspirende blog! :-)

    Svar
    • Tak for det og velbekomme :-)

      Frøkiksene plejer jeg faktisk at fryse ned i en lufttæt beholder. Så det er det nemt at tage en op og lade den tø op på køkkenbordet, når den skal bruges. Ellers vil jeg tro, de holder sig en uges tid eller lign.

      Svar
  2. Hej :)
    Jeg er netop påbegyndt en skrap candidakr og i den forbindelse er din hjemmeside guld værd for mig! Har allerede lavet kabelomelet og bagt boller og knækbrød her fra ;)

    I forbindelse med knæbrødet hvor der indgår malkede hørfrø, blev jeg i tvivl om, hvor længe man kan opbevare dem før de blir dårlige? Jeg har nemlig fået en stor pose malede hørfrø fra min svigermor i Ungarn.

    På forhånd tusind tak!

    Mvh Sofie

    Svar
  3. Hej Jane
    Jeg vil lige sige dig tak for den fantastiske blog, som jeg har fuldt i et stykke tid nu – og som jeg også har anbefalet mange af mine venner.

    Jeg har siden midten af maj tabt mig 30 kilo ved at fjerne, brød, ris, kartofler og pasta fra min diæt og i stedet spise forholdsvis mange proteiner og mere fedt. – nu er frugt også stort set røget ud og jeg fortsætter med at tabe mig(og der er mere at tage af ;-))

    Det er rigtig dejligt at der er en blog som din, der kan blive ved med at inspirere til low carb livsstilen. – Jeg nyder meget din uhøjtidelighed og det at du forholder dig på, den ikke fanatiske måde til tingene.

    Svar
  4. Har en portion i ovnen nu. Har store forventninger til dem her. har prøvet nogle lignende, bare med olie og det skar virkelig igennem i smag og konsistens.
    Jeg blandede lidt kanel i “dejen” og duften er blevet nydt af store og små i snart et par timer :-)

    Svar