På opfordring bringer jeg her opskriften på de lækre hvedeflutes, som jeg lavede til dinner partyet i lørdags. Hvis nogen skulle være i tvivl, har disse flutes ingenting med Low Carb/LCHF at gøre.
Hvad der ikke er så tydeligt er, at brødkurven her består af flere forskellige slags brød. Bagt af flere forskellige omgange og med dertil forskelligt indhold. Hvedeflutene er bagt på slump, men et bud på en opskrift kunne være denne:
Ingredienser
- 10-20 g gær
- 3 dl koldt vand
- 5 dl kærnemælk
- 2 spsk salt
- 150 g grahamsmel
- 150 g durummel
- 400 g hvedemel
Sådan gør du
- Gæren røres ud i det kolde vand og kærnemælk og salt tilsættes.
- Grahamsmel og durum tilsættes og røres med røretange.
- Tilsæt hvedemel indtil dejen er mættet men stadig en smule fugtig.
- Hæv i køleskabet til næste dag.
- Næste dag æltes dejen ved håndkraft og dejen deles i 3-4 stykker, alt efter hvor store flutes man vil have.
- Dejen snoes, eller vrides nærmest som en karklud og lægges til efterhævning på bageplade, imens ovnen varmer op til mellem 250-275 grader.
- Flutesne pensles med lidt olie og drysses med groft salt eller mel.
- Når ovnen er klar, ryger flutene ind i 10 min. eller indtil de har fået en sprød overflade
- Herefter skrues ned og flutesne bages videre på 200 g i yderligere 10-15 min.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Røretange?
Hej Jane.
Hvad er det der gør at der aldrig indgår gær i dine opskrifter? Hvad med denne her opskrift med gær, bliver flûtene med sprød skorpe?
Det er nok det jeg savner mest……brød med sprød skorpe! Har du en opskrift på det? Jeg har begge dine bøger og glæder mig til den nye.
De her flutes er jo helt almindelige hvedemelsflutes!
På LCHF bager vi jo ikke med glutenholdigt mel og derfor har gær ingen funktion. Og bagværk bliver desværre heller ikke sprødt.
Mindre detalje, hermed rettet :)
Hvor meget gær går der til den portion?