Indlægget er sponsoreret af Royal Greenland.
Spiser du nok fisk? Og hvis ikke, hvorfor ikke? Mangler du inspiration til fiskeopskrifter, eller er det noget andet?
I går kunne vi læse i nyhederne, at DTU havde udsendt en undersøgelse om, at danske voksne spiser for usundt. Usundt i DTU’s øjne betyder, at vi spiser for meget sukker, for meget mættet fedt, for lidt fuldkorn og for lidt fisk.
Det er i mine øjne bestemt bekymrende, at vi stadig spiser for meget sukker. At vi spiser for meget mættet fedt synes jeg er et ligegyldigt parameter at måle på i lyset af at mættet fedt isoleret set ikke er den risikofaktor for hjertekarsygdomme, man ellers har troet. Mættet fedt eller fedt i det hele taget sammen med en masse sukker er dog selvsagt ikke smart.
Men at vi spiser mindre fisk synes jeg både er mærkeligt og ærgerligt. Mest af alt fordi fisk kan være så utroligt lækkert.
Hvorfor er det mon, at vi spiser mindre fisk? Er det tilgængelighed? Supermarkedsfisk er ikke altid de mest indbydende. Eller er det mangel på viden om tilberedning eller noget helt tredje. Hvad tror du?
Herhjemme trækker vi måske statistikken lidt op, for vi spiser en del fisk. Vi har en god fiskehandler her i Valby, og her henter vi tit frisk fisk. Og så er vi gode til frokostfisk, synes jeg. Rejer, laks, makrel, torskerogn etc.
4 lækre fiskeopskrifter
I dag har jeg samlet 4 nemme, lækre og indbydende fiskeopskrifter til dig, som jeg har lavet i samarbejde med Royal Greenland.
- Buddha Bowl med gourmet sliced laks
- Ruller af hellefisk med avokado-edamamefyld
- Low carb blinis med rejesalat
- Sushi kræmmerhuse med rejer og wasabidip
Lad os tage dem en efter en her. Du finder link til opskriften under hvert billede.
Buddha Bowl med gourmet sliced laks
Opskrift her: Buddha Bowl med gourmet sliced laks
Ruller af hellefisk med avokado-edamamefyld
Opskrift her: Ruller af hellefisk med avokado-edamamefyld
Low carb blinis med rejesalat
Opskrift her: Low carb blinis med rejesalat
Sushi-cones med rejer og wasabidip
Opskrift her: Sushi cones med rejer og wasabidip
Hvor kan man købe Gourmet sliced laks henne? Det ser vildt lækkert ud.
Det burde du kunne få i supermarkederne! :)
Vi får kun fisk en gang om ugen, og selv om jeg prøver at variere det, synes jeg tit det bliver det samme, jeg mangler helt klart inspiration. De har så meget lækkert fisk hos fiskehandleren men jeg har svært ved at improvisere mad med fisk.
Rigtig god weekend.
Ja det kan jeg godt følge dig i. Jeg synes også en udfordring er, at jeg har lidt sværere med at bruge visse fiskerester dagen efter…
Jeg tror, noget af forklaringen er vane samt det ret ensformige udvalg af fersk fisk i de fleste supermarkeder.
Herhjemme har et fiskekasseabonnement hos Skagenfood gjort underværker ?
Der er ganske vist en del gengangere i både fisk og øvrigt tilbehør, men kvaliteten er altid upåklagelig, og jeg har i hvert fald fået udvidet min fiskehorisont, både mht. typer af fisk og tilberedning.
Enig! Vi har også fået fisk fra skagenfood og det var utroligt lækkert! – og horisontudvidende!