Steg dem i godt med kokosolie ved mellemvarme. De brænder nemt på!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Familien elskede dem, undtagen mærkelige drengebarn, som ikke kan lide ting, der smager sødt (?!). De er lækre og svampede og smager helt kageagtigt. Mums!
Proteinen, HUSK og kokosolien er for damage control af blodsukkeret. Både protein, fedt og fibre sænker blodsukkerbelastningen. I nogle perioder er det vigtigere end andre.
Men det er absolut nogle af de bedste pandekager med banan, jeg har lavet, og det er ikke sidste gang, de kommer på bordet herhjemme. Tak Lars :-)
Næste gang tror jeg, jeg vil bytte om på mængderne af æg og banan, så de bliver lidt mindre søde og endnu mere blodsukkervenlige. Det tror jeg godt de kan tåle uden at tabe for meget i lækkerhed :-) Du kan evt. tjekke denne nye opskrift på bananpandekager ud.
Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner
Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.
Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.
Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!
Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.
Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️
Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.
Mød Madbanditten
Jane Faerber
Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.
Jeg plejer at tage 4 bananer 2 æg og 2-3 spsk HUSK. Rører det med håndmixer og bager klatterne i ovnen ved ca 100-150 grader varmluft. Det er super lækkert og man bøvler ikke med fedtstoffer og besværlig klatter der ikke vil vendes på panden :) De smager meget af banan, hvilket min papdatter på 3,5år er vild med :)
Lige et fif til endnu nemmere bananklatter. 1 banan og 1 æg blendes. Jeg tilsætter så 2 spsk. hj.lavet nøddemüsli. Passer med tre klatter på panden og MUMS, så er der en lækker snack eller morgenmad
Hej har lige lavet en lidt anden version da jeg ikke havde mandelsmør og ærteprotein.
jeg brugte 2 æg
1 banan
½ dl fløde
1 spsk. fedtreduseret mandelmel
1 spsk. husk
1spsk. proteinpulver
lidt vaniliepulver
kokosolie til stegning
uhm de blev gode
Jeg er nybegynder med alt det her LCHF, men hvor er det bare nogle FANTASTISKE opskrifter du har herinde, og til den første skal jeg helt sikkert ud og købe din bog, og glæder mig allerede til den kommende bog :-) ..
Mht. de her pandekager, så var jeg lidt i nød i morges! Jeg havde simpelthen sådan en lyst til bananpandekager, men havde hverken mandelsmør eller ærteprotein (hvor køber man overhovedet det? :-D ), men jeg fandt en opskrift på iform.dk, som jeg gerne vil dele med jer, hvis det er ok? Det er nemlig kun “basisvarer” man bruger og er MEGA nemt.
1 banan, 1 æg, 1 dl mælk ca. 4-5 spiseskefulde havregryn.
Bland det sammen og steg dem på panden i noget kokosolie – de smagte bare SÅ godt!
Jeg glæder mig allerede til at skulle afprøve flere af dine opskrifter – i morgen skal vi ud at spise, men mandag står den på blomkålspizza :-) ..
Du kan sagtens udelade havregryn (som jo i hvert fald ikke er LCHF) og bare lave dem af banan, æg og evt. en smule hytteost for ekstra protein. Jeg bruger en lille banan til 2-3 æg og et par spiseskeer hytteost. :)
Tjah, det synes jeg hænger sammen med hvor striks man er og hvad målet med ens lavkulhydratkost er. Selv synes jeg, at frugt har en plads i desserter og som sukkererstatning i mad til mine børn :-)
Hej!
Er lige begyndt at følge lidt med herinde, og det ser da vildt lækkert ud- der er da en del der må prøves!:)
I taler om at lave dem i muffinsforme- det synes jeg lyder virkelig godt, har nemlig heller ikke lige tid til at stå med panden om morgenen- men altså- hælder jeg bare lidt af dejen i en form pg så i ovnen?? Hvor lang tid skal de så have, bare sådan ca???
Tak for en god blog, med spændene opskrifter:)
åh de pandekager driver mig til vanvid – de bliver bare en klistret masse på panden..kunne man få den oprindelige opskrift igen da den ikke er til at finde herinde!!! med måle enheder og instrukser – for de lykkedes bare IKKE for mig
mvh
Kan se disse bananklatter skal bruge mandelsmør, men kan man ikke bruge peanutbutter? Tænker nemlig at det må gå rigtig godt til bananerne eller har det en anden konsistens?
Mine blev helst klistrede og var ikke til at få af panden…endte med at lade mig inspirere fra andre opskrifter og blande ekstra mel og ris i samt kanel, kardemomme, danskvand og lidt eddike for til sidst at få noget der virkede på panden og samtidig smagte godt. Til gengæld blev de meget lækre til slut, men jeg undrer hvordan I nåede frem til et lækkert resultat uden alle de omveje jeg måtte gå?
Jeg prøvede at lave disse bananklatter i forgårs, og må nok sige jeg er fyldt af imponade – de er vildt lækre! (Dog minus ærteprotein; har ikke købt det endnu..)
Nu har jeg været undercover LCHF-begynder en uge.. Det er jo utroligt så positiv en indvirkning det har på min krop, hold da op. For det første har jeg tabt et kilo, (lige på taljen; mesa like!) for det andet sulter jeg ikke mere – tværtimod og for det tredie hvilket er klart bedst: Der er for første gang i MANGE år styr på mit blodsukker, humør og kulhydrat “cravings”. Jeg kan ikke komme mig over hvor effektivt LCHF er og det velvære jeg føler. Kommer lige fra et møde hvor der blev serveret en gigantisk høj, svampet, chokoladeovertrukket banankage – men jeg nøjedes med frisk ananas for jeg vidste, at jeg ville få det fysisk skidt af den kage. Så det var ikke svært at takke nej :-)
Oki, det var lige en kort historie der blev lang, kan jeg se. Men endnu en gang tak for inspiration og gode opskrifter!
Ej, hvor er det dejligt at høre. Sheila. Sikke en tilbagemelding. Man kan blive helt høj af, at det er muligt at have det så godt på hel almindelig mad – blot ved at sammensætte det en smule anderledes end ellers. Pludselig giver alting mening. Man spiser den kost, kroppen er beregnet til at optage næring fra, og derfor stopper den med at sende signaler efter alt muligt andet. Hurra!
Jeg plejer at bruge et stort æg til 1 mellem banan
– og så er jeg så pervers at jeg sagten kan spise sprød bacon til ;)
Efter jeg havde en Canadisk ven har jeg lært at der findes et helligt ægteksab melem bacon og pandekage og ahornsirup :)
Mon de kan bages i små muffinforme? Jeg ville gerne lave dem til mine børn til morgenmad, og de kan altså spise HELT vildt meget, og det tager jo lidt tid at stå og glo på en pande om morgenen..
– Måske kunne jeg putte en anelse 87% chokolade i jeg har liggende! – og så bare fyre kokosolie i også.
Jeg er selvfølgelig nødt til at bage en enkelt på panden, da 4årige lillepige nægter at spise muffins, men gerne vil have pandekage, sgu besværligt med de unge rnogengange ;)
Ja da! Det minder mig om da mine børn var mindre. Da lavede jeg altid “pandekageboller” til dem (pandekagedej i muffinsforme). Dengang godt nok med alm. mel og bagepulver, så de hævede op, men idéen holdt 100 %. Tror den stammede fra “Krudtugler og kanelsnegle”.
Og hvis de skal mætte ungerne, kan du med fordel bruge 2 (eller 3) æg og 1 banan. Tror stadig de ville være pænt søde i smagen. Og med mørk chokolade… uh, don’t get me started! :-)
Årh mums, jeg har også en opskrift, der minder meget om liggende – de må snart afprøves. Pandekager til morgenmad er bare et hit (i hvert fald hos mig).
– frk. sveske
Jeg plejer at tage 4 bananer 2 æg og 2-3 spsk HUSK. Rører det med håndmixer og bager klatterne i ovnen ved ca 100-150 grader varmluft. Det er super lækkert og man bøvler ikke med fedtstoffer og besværlig klatter der ikke vil vendes på panden :) De smager meget af banan, hvilket min papdatter på 3,5år er vild med :)
Lige et fif til endnu nemmere bananklatter. 1 banan og 1 æg blendes. Jeg tilsætter så 2 spsk. hj.lavet nøddemüsli. Passer med tre klatter på panden og MUMS, så er der en lækker snack eller morgenmad
Hej har lige lavet en lidt anden version da jeg ikke havde mandelsmør og ærteprotein.
jeg brugte 2 æg
1 banan
½ dl fløde
1 spsk. fedtreduseret mandelmel
1 spsk. husk
1spsk. proteinpulver
lidt vaniliepulver
kokosolie til stegning
uhm de blev gode
Hej Jane.
Jeg er nybegynder med alt det her LCHF, men hvor er det bare nogle FANTASTISKE opskrifter du har herinde, og til den første skal jeg helt sikkert ud og købe din bog, og glæder mig allerede til den kommende bog :-) ..
Mht. de her pandekager, så var jeg lidt i nød i morges! Jeg havde simpelthen sådan en lyst til bananpandekager, men havde hverken mandelsmør eller ærteprotein (hvor køber man overhovedet det? :-D ), men jeg fandt en opskrift på iform.dk, som jeg gerne vil dele med jer, hvis det er ok? Det er nemlig kun “basisvarer” man bruger og er MEGA nemt.
1 banan, 1 æg, 1 dl mælk ca. 4-5 spiseskefulde havregryn.
Bland det sammen og steg dem på panden i noget kokosolie – de smagte bare SÅ godt!
Jeg glæder mig allerede til at skulle afprøve flere af dine opskrifter – i morgen skal vi ud at spise, men mandag står den på blomkålspizza :-) ..
Du kan sagtens udelade havregryn (som jo i hvert fald ikke er LCHF) og bare lave dem af banan, æg og evt. en smule hytteost for ekstra protein. Jeg bruger en lille banan til 2-3 æg og et par spiseskeer hytteost. :)
Hej Jane..Jeg er lige blevet introduceret til Madbanditten, er allerede stor fan :-) Lige et spørgsmål : Hvad er mandelsmør og hvor kan man købe det?
Jeg troede bananer var ‘no-go’ en en low carb diet…?
Tjah, det synes jeg hænger sammen med hvor striks man er og hvad målet med ens lavkulhydratkost er. Selv synes jeg, at frugt har en plads i desserter og som sukkererstatning i mad til mine børn :-)
Hej!
Er lige begyndt at følge lidt med herinde, og det ser da vildt lækkert ud- der er da en del der må prøves!:)
I taler om at lave dem i muffinsforme- det synes jeg lyder virkelig godt, har nemlig heller ikke lige tid til at stå med panden om morgenen- men altså- hælder jeg bare lidt af dejen i en form pg så i ovnen?? Hvor lang tid skal de så have, bare sådan ca???
Tak for en god blog, med spændene opskrifter:)
åh de pandekager driver mig til vanvid – de bliver bare en klistret masse på panden..kunne man få den oprindelige opskrift igen da den ikke er til at finde herinde!!! med måle enheder og instrukser – for de lykkedes bare IKKE for mig
mvh
Overvej disse i stedet: https://www.madbanditten.dk/tykke-amerikanske-pandekager-lchf/ Det er de bedste – og nemmeste – jeg har lavet :-)
Hej Jane
Super hjemmeside du har her :-)
Kan se disse bananklatter skal bruge mandelsmør, men kan man ikke bruge peanutbutter? Tænker nemlig at det må gå rigtig godt til bananerne eller har det en anden konsistens?
Jo, peanutbutter kan sagtens bruges :-)
Mine blev helst klistrede og var ikke til at få af panden…endte med at lade mig inspirere fra andre opskrifter og blande ekstra mel og ris i samt kanel, kardemomme, danskvand og lidt eddike for til sidst at få noget der virkede på panden og samtidig smagte godt. Til gengæld blev de meget lækre til slut, men jeg undrer hvordan I nåede frem til et lækkert resultat uden alle de omveje jeg måtte gå?
Tjah jeg lavede mine efter opskriften og havde ikke problemer… :-/
Dem skal jeg prøve idag !! Må tilbage på sporet! Mon ikke at jeg kan erstatte ærteprotein med lidt mandelmel ?
Jeg prøvede at lave disse bananklatter i forgårs, og må nok sige jeg er fyldt af imponade – de er vildt lækre! (Dog minus ærteprotein; har ikke købt det endnu..)
Nu har jeg været undercover LCHF-begynder en uge.. Det er jo utroligt så positiv en indvirkning det har på min krop, hold da op. For det første har jeg tabt et kilo, (lige på taljen; mesa like!) for det andet sulter jeg ikke mere – tværtimod og for det tredie hvilket er klart bedst: Der er for første gang i MANGE år styr på mit blodsukker, humør og kulhydrat “cravings”. Jeg kan ikke komme mig over hvor effektivt LCHF er og det velvære jeg føler. Kommer lige fra et møde hvor der blev serveret en gigantisk høj, svampet, chokoladeovertrukket banankage – men jeg nøjedes med frisk ananas for jeg vidste, at jeg ville få det fysisk skidt af den kage. Så det var ikke svært at takke nej :-)
Oki, det var lige en kort historie der blev lang, kan jeg se. Men endnu en gang tak for inspiration og gode opskrifter!
Ej, hvor er det dejligt at høre. Sheila. Sikke en tilbagemelding. Man kan blive helt høj af, at det er muligt at have det så godt på hel almindelig mad – blot ved at sammensætte det en smule anderledes end ellers. Pludselig giver alting mening. Man spiser den kost, kroppen er beregnet til at optage næring fra, og derfor stopper den med at sende signaler efter alt muligt andet. Hurra!
ægteskab og mellem- trænger snart til et mindre slidt tastatur :)
Jeg plejer at bruge et stort æg til 1 mellem banan
– og så er jeg så pervers at jeg sagten kan spise sprød bacon til ;)
Efter jeg havde en Canadisk ven har jeg lært at der findes et helligt ægteksab melem bacon og pandekage og ahornsirup :)
Mon de kan bages i små muffinforme? Jeg ville gerne lave dem til mine børn til morgenmad, og de kan altså spise HELT vildt meget, og det tager jo lidt tid at stå og glo på en pande om morgenen..
– Måske kunne jeg putte en anelse 87% chokolade i jeg har liggende! – og så bare fyre kokosolie i også.
Jeg er selvfølgelig nødt til at bage en enkelt på panden, da 4årige lillepige nægter at spise muffins, men gerne vil have pandekage, sgu besværligt med de unge rnogengange ;)
Prøver det i morgen tidlig!
Ja da! Det minder mig om da mine børn var mindre. Da lavede jeg altid “pandekageboller” til dem (pandekagedej i muffinsforme). Dengang godt nok med alm. mel og bagepulver, så de hævede op, men idéen holdt 100 %. Tror den stammede fra “Krudtugler og kanelsnegle”.
Og hvis de skal mætte ungerne, kan du med fordel bruge 2 (eller 3) æg og 1 banan. Tror stadig de ville være pænt søde i smagen. Og med mørk chokolade… uh, don’t get me started! :-)
Årh mums, jeg har også en opskrift, der minder meget om liggende – de må snart afprøves. Pandekager til morgenmad er bare et hit (i hvert fald hos mig).
– frk. sveske
Pandekager er et genialt koncept, og jeg er lige lykkes med en ny opskrift helt uden mel. Poster den snarest :-)