Lækre bananpandekager


Forleden delte læser Lars sin opskrift på nogle lækre bananpandekager, og dem lavede jeg i weekenden. Hold fast, de er lækre! Det siger jeg jer.

lækre bananpandekager

Lækre bananpandekager

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend det hel sammen.
 • Steg dem i godt med kokosolie ved mellemvarme. De brænder nemt på!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Familien elskede dem, undtagen mærkelige drengebarn, som ikke kan lide ting, der smager sødt (?!). De er lækre og svampede og smager helt kageagtigt. Mums!

Proteinen, HUSK og kokosolien er for damage control af blodsukkeret. Både protein, fedt og fibre sænker blodsukkerbelastningen. I nogle perioder er det vigtigere end andre.

Men det er absolut nogle af de bedste pandekager med banan, jeg har lavet, og det er ikke sidste gang, de kommer på bordet herhjemme. Tak Lars :-)

Lækre Bananpandekager

Næste gang tror jeg, jeg vil bytte om på mængderne af æg og banan, så de bliver lidt mindre søde og endnu mere blodsukkervenlige. Det tror jeg godt de kan tåle uden at tabe for meget i lækkerhed :-) Du kan evt. tjekke denne nye opskrift på bananpandekager ud.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Lækre bananpandekager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?

 1. Hej Jane,

  Hvad er “1 skvis”?!?
  Er det en ½ liter? Er det et knivspidsmål (et “nip”)?!? Er det en Deciliter?!?
  En af de andres bliver måske god, min måske dårlig og din lige i centrum af skabet. Et “skvis” er jo individuelt, ligesom alle de andre mål (bage, som kaffe) skal være strøgne.

  Så, – kære Jane, min store Guru i LCHF…
  Hvad skal vi mere uerfarne gøre?
  Hvad er “1 Skvis”? Hvor mange ml?

  Mange Venlige Hilsner,
  Erik

  Svar
  • Haha, godt spørgsmål, et skvis er et lille skvulp. Jeg er sikker på, at den beskrivelse ikke hjælper meget😅 Det er bestemt ikke en halv liter. Måske 30 ml eller noget i den retning.

   Svar
 2. Jeg plejer at tage 4 bananer 2 æg og 2-3 spsk HUSK. Rører det med håndmixer og bager klatterne i ovnen ved ca 100-150 grader varmluft. Det er super lækkert og man bøvler ikke med fedtstoffer og besværlig klatter der ikke vil vendes på panden :) De smager meget af banan, hvilket min papdatter på 3,5år er vild med :)

  Svar
 3. Lige et fif til endnu nemmere bananklatter. 1 banan og 1 æg blendes. Jeg tilsætter så 2 spsk. hj.lavet nøddemüsli. Passer med tre klatter på panden og MUMS, så er der en lækker snack eller morgenmad

  Svar
 4. Hej har lige lavet en lidt anden version da jeg ikke havde mandelsmør og ærteprotein.
  jeg brugte 2 æg
  1 banan
  ½ dl fløde
  1 spsk. fedtreduseret mandelmel
  1 spsk. husk
  1spsk. proteinpulver
  lidt vaniliepulver
  kokosolie til stegning
  uhm de blev gode

  Svar
 5. Hej Jane.

  Jeg er nybegynder med alt det her LCHF, men hvor er det bare nogle FANTASTISKE opskrifter du har herinde, og til den første skal jeg helt sikkert ud og købe din bog, og glæder mig allerede til den kommende bog :-) ..

  Mht. de her pandekager, så var jeg lidt i nød i morges! Jeg havde simpelthen sådan en lyst til bananpandekager, men havde hverken mandelsmør eller ærteprotein (hvor køber man overhovedet det? :-D ), men jeg fandt en opskrift på iform.dk, som jeg gerne vil dele med jer, hvis det er ok? Det er nemlig kun “basisvarer” man bruger og er MEGA nemt.

  1 banan, 1 æg, 1 dl mælk ca. 4-5 spiseskefulde havregryn.
  Bland det sammen og steg dem på panden i noget kokosolie – de smagte bare SÅ godt!

  Jeg glæder mig allerede til at skulle afprøve flere af dine opskrifter – i morgen skal vi ud at spise, men mandag står den på blomkålspizza :-) ..

  Svar
  • Du kan sagtens udelade havregryn (som jo i hvert fald ikke er LCHF) og bare lave dem af banan, æg og evt. en smule hytteost for ekstra protein. Jeg bruger en lille banan til 2-3 æg og et par spiseskeer hytteost. :)

   Svar
 6. Hej Jane..Jeg er lige blevet introduceret til Madbanditten, er allerede stor fan :-) Lige et spørgsmål : Hvad er mandelsmør og hvor kan man købe det?

  Svar
  • Tjah, det synes jeg hænger sammen med hvor striks man er og hvad målet med ens lavkulhydratkost er. Selv synes jeg, at frugt har en plads i desserter og som sukkererstatning i mad til mine børn :-)

   Svar
 7. Hej!
  Er lige begyndt at følge lidt med herinde, og det ser da vildt lækkert ud- der er da en del der må prøves!:)
  I taler om at lave dem i muffinsforme- det synes jeg lyder virkelig godt, har nemlig heller ikke lige tid til at stå med panden om morgenen- men altså- hælder jeg bare lidt af dejen i en form pg så i ovnen?? Hvor lang tid skal de så have, bare sådan ca???
  Tak for en god blog, med spændene opskrifter:)

  Svar
 8. åh de pandekager driver mig til vanvid – de bliver bare en klistret masse på panden..kunne man få den oprindelige opskrift igen da den ikke er til at finde herinde!!! med måle enheder og instrukser – for de lykkedes bare IKKE for mig
  mvh

  Svar
 9. Hej Jane

  Super hjemmeside du har her :-)

  Kan se disse bananklatter skal bruge mandelsmør, men kan man ikke bruge peanutbutter? Tænker nemlig at det må gå rigtig godt til bananerne eller har det en anden konsistens?

  Svar
 10. Mine blev helst klistrede og var ikke til at få af panden…endte med at lade mig inspirere fra andre opskrifter og blande ekstra mel og ris i samt kanel, kardemomme, danskvand og lidt eddike for til sidst at få noget der virkede på panden og samtidig smagte godt. Til gengæld blev de meget lækre til slut, men jeg undrer hvordan I nåede frem til et lækkert resultat uden alle de omveje jeg måtte gå?

  Svar
 11. Dem skal jeg prøve idag !! Må tilbage på sporet! Mon ikke at jeg kan erstatte ærteprotein med lidt mandelmel ?

  Svar
 12. Jeg prøvede at lave disse bananklatter i forgårs, og må nok sige jeg er fyldt af imponade – de er vildt lækre! (Dog minus ærteprotein; har ikke købt det endnu..)
  Nu har jeg været undercover LCHF-begynder en uge.. Det er jo utroligt så positiv en indvirkning det har på min krop, hold da op. For det første har jeg tabt et kilo, (lige på taljen; mesa like!) for det andet sulter jeg ikke mere – tværtimod og for det tredie hvilket er klart bedst: Der er for første gang i MANGE år styr på mit blodsukker, humør og kulhydrat “cravings”. Jeg kan ikke komme mig over hvor effektivt LCHF er og det velvære jeg føler. Kommer lige fra et møde hvor der blev serveret en gigantisk høj, svampet, chokoladeovertrukket banankage – men jeg nøjedes med frisk ananas for jeg vidste, at jeg ville få det fysisk skidt af den kage. Så det var ikke svært at takke nej :-)
  Oki, det var lige en kort historie der blev lang, kan jeg se. Men endnu en gang tak for inspiration og gode opskrifter!

  Svar
  • Ej, hvor er det dejligt at høre. Sheila. Sikke en tilbagemelding. Man kan blive helt høj af, at det er muligt at have det så godt på hel almindelig mad – blot ved at sammensætte det en smule anderledes end ellers. Pludselig giver alting mening. Man spiser den kost, kroppen er beregnet til at optage næring fra, og derfor stopper den med at sende signaler efter alt muligt andet. Hurra!

   Svar
 13. Jeg plejer at bruge et stort æg til 1 mellem banan
  – og så er jeg så pervers at jeg sagten kan spise sprød bacon til ;)
  Efter jeg havde en Canadisk ven har jeg lært at der findes et helligt ægteksab melem bacon og pandekage og ahornsirup :)

  Svar
 14. Mon de kan bages i små muffinforme? Jeg ville gerne lave dem til mine børn til morgenmad, og de kan altså spise HELT vildt meget, og det tager jo lidt tid at stå og glo på en pande om morgenen..
  – Måske kunne jeg putte en anelse 87% chokolade i jeg har liggende! – og så bare fyre kokosolie i også.

  Jeg er selvfølgelig nødt til at bage en enkelt på panden, da 4årige lillepige nægter at spise muffins, men gerne vil have pandekage, sgu besværligt med de unge rnogengange ;)

  Prøver det i morgen tidlig!

  Svar
  • Ja da! Det minder mig om da mine børn var mindre. Da lavede jeg altid “pandekageboller” til dem (pandekagedej i muffinsforme). Dengang godt nok med alm. mel og bagepulver, så de hævede op, men idéen holdt 100 %. Tror den stammede fra “Krudtugler og kanelsnegle”.

   Og hvis de skal mætte ungerne, kan du med fordel bruge 2 (eller 3) æg og 1 banan. Tror stadig de ville være pænt søde i smagen. Og med mørk chokolade… uh, don’t get me started! :-)

   Svar
 15. Årh mums, jeg har også en opskrift, der minder meget om liggende – de må snart afprøves. Pandekager til morgenmad er bare et hit (i hvert fald hos mig).
  – frk. sveske

  Svar