Sandwichbrød til madpakken


Her er et sundt sandwichbrød til madpakken, der smager godt og som mætter godt og som holder både voksne og børn fulde af energi til den lange eftermiddag.

Lækkert sandwichbrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 brød
|
50 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Mal hasselnødder, valnødder og solsikkekerner til mel i foodprocessoren.
  • Mal fennikelfrø i kaffemøllen og bland i melet.
  • Pisk eller blend æg med Philadelfia/hytteost og hæld det smeltede smør heri. .
  • Bland alle de tørre dele heri og rør dejen godt sammen.
  • Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir eller som her i bunden af to brødforme, så du får 1-2 flade brød, der er nemme at flække på tværs.
  • Glat overfladen med en våd dejskraber og drys med kerner på toppen
  • Bag brødene i ca. 35-40 minutter eller til det begynder at blive let gyldne.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sundt sandwichbrød

I weekenden spurgte Vega, om jeg ikke ville lave et “sundt sandwichbrød”, så hun ind imellem kunne få en sandwich med i madpakken. Og det ville jeg da gerne. Så vi gik i køkkenet sammen og ud af vores anstrengelser kom dette lækre brød.

Ellers plejer jeg at bruge de gode fiberboller, som fungerer virkeligt godt som Low Carb “brød”. Det har jeg blandt andet gjort i flæskestegssandwich.

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Når brødene er afkølede skærer jeg dem ud i små firkanter og fryser dem ned. På den måde holder de længe, og jeg kan tage et stykke op efter behov.

sandwichbrød til madpakken, LCHF, glutenfri

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

58 kommentarer til “Sandwichbrød til madpakken”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane – nok et dumt spørgsmål jeg måske selv burde kende svaret på, men har en bøtte kokosfibre, som jeg skulle bruge noget af og opdager så, at den er mindst holdbar til 11. måned 2013 – tror du stadig den kan bruges? Jeg mener, det hedder jo MINDST holdbar til …
    Ellers endnu en gang tak for en super hjemmeside :)

    Svar
  2. Hej madbanditten,

    Tænkte på om du vil forklare forskellen på dine bøger og den nye der er på vej, skal til at købe og komme igang! Men er i tvivl hvilke jeg skal vælge?.
    Pft.
    Maja❤️

    Svar
    • Den første giver en grundig introduktion til baggrunden for vores kostråd og for LCHF. Desuden forklarer den de helbredsgevinster, du kan opnå, herunder vægttab. Den er god, hvis du gerne vil være klædt godt på til at forsvare, hvorfor du ikke spiser korn og sukker.

      Mæt & slank giver en hurtig introduktion til principperne men går så i dybden med vægttab og træning. Læs mere om bøgerne her:

      LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD

      MÆT & SLANK MED LCHF

      Svar
  3. Hej Jane. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at gå i gang med LCHF kuren og synes din blog er rigtig fed :) jeg søger bare lidt mere information inden jeg springer ud i det.. jeg kan se at der indgår kokosolie og kokosmælk i mange af dine opskrifter. Jeg er selv kæmpe fan af kokos og vil så høre om det er helt okay også at spise kokosnød? eller skal man begrænse sit indtag ligesom de andre nødder?

    Svar
    • Kokosnød kan være fint. Jeg har ikke lige nogen fornemmelse af, om du vil få for mange kulhydrater ved at spise meget kokosnød.

      Svar
  4. Det ser lækker ud – tror jeg godt jeg kunne tænke mig at bage til fryseren :-)
    Har lige et lille spørgsmå – Er brødet “tørt” i det, eller “fugtigt” ?
    Når jeg bager stenalderbrød foretrækker jeg nemlig dem hvor der er f.eks. lidt revet squash i som gør det lidt fugtigt i konsistensen.

    Svar
  5. Kan man bruge noget andet end husk loppefrøskaller? Hvad med sesamfrø eller chiafrø? Eller vil chiafrø hæve uhensigtsmæssigt meget op – de tåler måske slet ikke varme?

    Svar
    • Det er jo en væsentlig del af brødet, så enten ville jeg helt undlade at bage det eller prøve med kerner, hvis de tåles… :-/

      Svar
  6. Hej!
    Det ser rigtigt lækkert ud – det må prøves!
    MEN er ikke glad for kokossmagen i mad (ok i kage ;-) – så ville bare lige høre om du har et forslag til en erstatning?? Eller findes der kokosfibre derude der ikke smager af kokos? (det har ikke lykkedes mig at finde nogle endnu)..
    Tak for en super spændende og inspirerede blog!

    Svar
    • Jeg er ikke så vild med marcipansmagen i brød og synes, at kokosfibrene blender bedre ind end mandelmel. Her er mængden så lille, at jeg ikke synes, man smager dem. men ellers ville det fiberrige mandelmel være et bud.

      Svar
  7. Det er simpelthen så lækkert at der findes så lækker en blog om LCHF som din Jane :) Smed selv 8-9 kg forrige år, ved ubevidst egentlig at følge LCHF selvom det faktisk ikke var et koncept jeg kendte til dengang. Fandt bare nogle nye spisevaner som passede perfekt til min krop :)

    Nå, men jeg havde egentlig bare et spørgsmål til dig, hvordan passer ærter og majs ind i LCHF? Er blevet virkelig glad for at bruge ærtedip til sandwich og salater, men går ærter an med LCHF? :)

    Svar
  8. Er lige faldet over restparti af Økologisk Urtekram Tahini i Netto – har du nogen gode ideer, hvad jeg kan bruge det til evt. hvad det kan erstatte.
    Har nu været på LCHF i knap 3 uger – og har det vidunderligt!

    Svar
  9. Ih, Jane
    Hvor ser det lækkert ud og ret meget lignende almindeligt groft brød :) Det må jeg prøve, når jeg har fortærret mit eget lyse LCHF-sandwichbrød ;)

    Svar
  10. Lækkert brød – har netop tænkt jeg skulle bage noget til sandwich under weekendens flytning og det bliver vist dette, jeg afprøver.
    Hvormange firkanter fik du af portionen – hvor store er dine brødforme?
    KH
    – frk. sveske

    Svar
    • Jeg skar dem ud i lidt forskellige størrelser, men jeg vil tro, der blev ca. 14-16 af de firkanter, der er på det nederste billede. Mine brødforme er 11-12 cm x 26-27 cm. Det er gamle rugbrødsforme. En stor bradepande ville også passe, tænker jeg.

      Svar
      • Tak Jane, så tror jeg nemlig, at en halv portion dækker mit behov og så en en bradepande af halv ovn-størrelse ;-)
        Så skal der bare lige klemmes en gang brødbagning ind i programmet :-P
        KH
        – frk. sveske

        Svar
  11. Hej Jane, hvor ser det lækkert ud :) Jeg ved godt du ikke går op i kalorier og antal kulhydrater, men kan ikke helt regne ud hvordan man skal forholde sig til LCHF-brød. Kan godt se der er alle de “tilladte” ingredienser i, men bør man være opmærksom på noget ift. mængden af kulhydrater alligevel? Synes du skrev noget i forbindelse med dit frøknækbrød at man skulle lade være med at spise sig mæt i det, for det er energitæt uden at give den tilsvarende mæthedsfølelse. Er det samme princip her?

    Svar
    • Sådan har jeg det i hvert fald. De her brød mætter mig ikke lige så godt som “rigtig” mad eller en sandwich lavet med fx oopsies. Det er mest nøddemængden, man skal være opmærksom på, for ellers sidder man jo pludselig og spiser en sandwich, hvor brødet alene tæller for 400 kcal (mit gæt) og en pæn portion kulhydrater. Jeg blander altid de funktionelle meltyper med hjemmemalet mel. Der synes jeg også smagen bliver bedst.

      Jeg spiser selv sjældent denne type brød, men mine børn spiser det oftere.

      Svar
  12. Kan man erstatte sesammel med fedtreduceret mandelmel, tror du? Ville gerne bage i aften men har ikke sesammel på hylden…..

    Svar
    • Hvis du kan leve med “marcipansmagen” ;-) Og mængden skal nok i så fald nedsættes, da mandelmelet indeholder væsentligt flere fibre end sesammelet gør.

      Svar
    • Jeg tror, du kan få det i supermarkedet i Sverige. Når jeg har været i Malmø, har jeg købt kokosfibre (hedder også “fint kokosmel”) i ICA Maxi. Ellers skal du en tur i helsekosten.

      Svar