Lækker laksetatar med æbler og urter


Laksetatar er en perfekt forret til nytår. Både fordi den smager virkelig dejligt men også fordi den kan laves i forvejen, hvilket er rigtig rart, når man skal lave mad til mange mennesker. Desuden kan de fleste lide laksetatar, hvilket er et ekstra plus.

Laksetatar - Lækker nytårsforret: Laksetatar med æbler og urter --> Madbanditten.dk

Lækker laksetatar med æbler og urter

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
15 minutter

Ingredienser

Til servering

 • feldsalat
 • 1 citron skåret i både

Sådan gør du

 • Skær den ferske (rå) laks og den røgede laks skæres i tern. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå.
 • Rør en dressing af olie/cremefraiche, sennep, citron og krydderurter og vend den i laksen.
 • Skær æblet i små tern og hak skalotteløget fint.
 • Skræl agurken og pil den våde midte fra og skær resten i tern. Bland alle dele til en lækker tatar.
 • Hvis du har en anretterring, kan du få den til at se fin og flot ud.  

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Laksetatar – nem forret, også til mange

At skulle lave mad til mange mennesker, som man tit skal til nytårsaften kan godt sætte værtinden lidt under pres. Tro mig, jeg ved det. Hvert år til nytår laver jeg fuld menu til 15-16 mennesker og hvert år tænker jeg, at det “gør jeg da bare lige”. Men det er meget mad, der skal laves, det er det bare.

Alt, jeg kan lave i forvejen er derfor kærkomment. Jeg har stået nogle år og været så træt, når gæsterne endelig kom, at jeg blev halvfuld allerede under forretten. Og det duer altså ikke.

NB: husk at din laks skal have været frosset i min. 24 timer, da den skal spises rå!

Denne laksetatar med æbler og urter er diskret og mild i smagen. Jeg synes dog, den smager skønt.

Server evt. med det lækre madbrød med havsalt og oregano til.

Godt nytår fra Madbanditten!

Billeder taget af Columbus Leth.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Lækker laksetatar med æbler og urter”

  • Ja det er fordi den står som alternativ til olivenolien. Hvis jeg har dem begge to på ingredienslisten, bliver de begge to regnet med i energiberegningen…😬

   Svar
 1. Den er super lækker. Er dog ikke så pjattet med rå lakse fillet, så gave den i stedet en hurtig blanchering, med lidt krydderurter laurbærblade, løg osv. Det blev SÅ lækkert. Og på den måde kan alt undtagen æble og agurk blandes sammen dagen i forvejen 😊😋

  Svar
 2. Hej Jane
  Jeg har tænkt mig at lave denne forret på tirsdag til vores nytårsgæster. Hvilken str anretterring har du brugt. ?

  Svar
  • Åh det kan jeg ikke lige huske. Billedet er 3-4 år gammelt og ikke taget herhjemme. 8-10 cm, vil jeg skyde på. Den kan også fint serveres i små glas eller lign. Det har jeg gjort andre gange.

   Svar
   • Jeg er ikke sikker på, det er en god idé at gemme den optøede laks så længe. Men du kan forberede de øvrige elementer og røre laksen i på dagen. Sådan tror jeg, jeg ville gøre.

    God fornøjelse ❤️

    Svar
 3. Kan man bruge frossen laks fra supermarkedet? Jeg kan læse mig frem til, at det bliver frosset hurtigt efter fangst, hvor det hos fiskehandleren ofte har flere dage på bagen.

  Svar
  • Det er vigtigt at laksen har været frosset i mindst 24 timer når du skal spise den rå. Om du køber den frossen eller fryser den selv er ligemeget. Det, jeg kigger mest på ved laks er at jeg ikke vil have at den kommer fra norsk opdræt???

   Svar
 4. Kære Jane.
  Spørgsmålet er allerede stillet, men kan ikke se noget svar ;o). Jeg vil også gerne vide hvor lang tid i forvejen kan man lave det.? Blir det bedre af at stå og trække lidt, eller er det bedst at lave det lige inden det skal spises?

  PFT.

  Svar
 5. Lige et sidste måske dumt spørgsmål. Hvor lang tid i forvejen kan man lave det.? Blir det bedre af at stå og trække lidt, el er det bedst at lave det lige inden det skal spises?

  Svar
 6. Jeg overvejer denne som forret i morgen aften, men har lige et enkelt spørgsmål. Skal det være en bestemt slags sennep? Har nemlig en grovkornet i køleskabet, men kan den mon gå?
  Vh Maria

  Svar