Lækker laksetatar med æbler og urter


Laksetatar er en perfekt forret til nytår. Både fordi den smager virkelig dejligt men også fordi den kan laves i forvejen, hvilket er rigtig rart, når man skal lave mad til mange mennesker. Desuden kan de fleste lide laksetatar, hvilket er et ekstra plus.

Laksetatar – nem forret, også til mange

At skulle lave mad til mange mennesker, som man tit skal til nytårsaften kan godt sætte værtinden lidt under pres. Tro mig, jeg ved det. Hvert år til nytår laver jeg fuld menu til 15-16 mennesker og hvert år tænker jeg, at det “gør jeg da bare lige”. Men det er meget mad, der skal laves, det er det bare.

Alt, jeg kan lave i forvejen er derfor kærkomment. Jeg har stået nogle år og været så træt, når gæsterne endelig kom, at jeg blev halvfuld allerede under forretten. Og det duer altså ikke.

NB: husk at din laks skal have været frosset i min. 24 timer, da den skal spises rå!

Denne laksetatar med æbler og urter er diskret og mild i smagen. Jeg synes dog, den smager skønt.

Server evt. med det lækre madbrød med havsalt og oregano til.

Laksetatar - Lækker nytårsforret: Laksetatar med æbler og urter --> Madbanditten.dk

Lækker laksetatar med æbler og urter

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
15 min

Ingredienser

  • 400 g fersk laks
  • 100 g røget laks
  • 15 g skalotteløg 15 g = ca. 1 stk
  • 120 g grønt æble (de syrlige) 120 g = ca. 1 stk
  • 150 g agurk
  • 5 spsk olivenolie eller cremefraiche 38%
  • 0,5 spsk sennep smag til
  • 1 spsk citronsaft smag til
  • 4 spsk krydderurter (f.eks. dild, kørvel eller måske lidt mynte)
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær den ferske (rå) laks og den røgede laks skæres i tern. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå.
  • Rør en dressing af olie/cremefraiche, sennep, citron og krydderurter og vend den i laksen.
  • Skær æblet i små tern og hak skalotteløget fint.
  • Skræl agurken og pil den våde midte fra og skær resten i tern. Bland alle dele til en lækker tatar.
  • Hvis du har en anretterring, kan du få den til at se fin og flot ud.  
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Godt nytår fra Madbanditten!

Billeder taget af Columbus Leth.

Har du brug for hjælp til vægttab eller livsstil?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

19 kommentarer til “Lækker laksetatar med æbler og urter”

  1. Hej Jane
    Jeg har tænkt mig at lave denne forret på tirsdag til vores nytårsgæster. Hvilken str anretterring har du brugt. ?

    Svar
    • Åh det kan jeg ikke lige huske. Billedet er 3-4 år gammelt og ikke taget herhjemme. 8-10 cm, vil jeg skyde på. Den kan også fint serveres i små glas eller lign. Det har jeg gjort andre gange.

      Svar
      • Jeg er ikke sikker på, det er en god idé at gemme den optøede laks så længe. Men du kan forberede de øvrige elementer og røre laksen i på dagen. Sådan tror jeg, jeg ville gøre.

        God fornøjelse ❤️

        Svar
  2. Kan man bruge frossen laks fra supermarkedet? Jeg kan læse mig frem til, at det bliver frosset hurtigt efter fangst, hvor det hos fiskehandleren ofte har flere dage på bagen.

    Svar
    • Det er vigtigt at laksen har været frosset i mindst 24 timer når du skal spise den rå. Om du køber den frossen eller fryser den selv er ligemeget. Det, jeg kigger mest på ved laks er at jeg ikke vil have at den kommer fra norsk opdræt???

      Svar
  3. Kære Jane.
    Spørgsmålet er allerede stillet, men kan ikke se noget svar ;o). Jeg vil også gerne vide hvor lang tid i forvejen kan man lave det.? Blir det bedre af at stå og trække lidt, eller er det bedst at lave det lige inden det skal spises?

    PFT.

    Svar
  4. Lige et sidste måske dumt spørgsmål. Hvor lang tid i forvejen kan man lave det.? Blir det bedre af at stå og trække lidt, el er det bedst at lave det lige inden det skal spises?

    Svar
  5. Jeg overvejer denne som forret i morgen aften, men har lige et enkelt spørgsmål. Skal det være en bestemt slags sennep? Har nemlig en grovkornet i køleskabet, men kan den mon gå?
    Vh Maria

    Svar