I lørdags havde jeg gæster til brunch. Jeg havde lidt svært ved at begrænse mig, da jeg skulle beslutte hvad, jeg ville servere, og det betød, at vi endte med et overlækkert brunchbord.
Hvis du mangler inspiration til en lækker brunchmenu, så se med her.
På bordet havde vi:
- Røræg stegte pølser og bacon
- Røget laks med fed cremefraiche og karse og avokado
- Forskellige oste leerdammer, tallegio, æblerøget cheddar og manchego
- Chia-knækbrød
- God rullepølse
- Vafler
- Hjemmelavet bærsyltetøj
- Græsk yoghurt med yaconsirup bærsylt og nøddemysli
- Frisk frugt melon og pomelo
- Pålægschokolade 70%
- Lidt grønt agurk, peberfrugt og tomat
- Hjemmebagte boller helt almindelige
- smør
Chia-knækbrød og nøddemysli havde jeg lavet dagen forinden. Jeg har næsten altid både chia-knækbrød og nøddemysli i huset, men tilfældet ville, at jeg var løbet tør for begge.
Find opskrifterne her: Chia-knækbrød og nøddemysli
Det ser så hyggeligt ud at have små portionsanrettede yoghurtglas på brunchbordet. Jeg lagde lidt græsk yoghurt i bunden, som jeg rørte med lidt vaniljepulver, herefter en smule yaconsirup og en klat af den sukkerfrie bærsylt og til sidst nøddemysli på toppen.
Opskrifter her: sukkerfri bærsylt og nøddemyslien
Vafler fungerer superfint på brunchbordet som en lille sød afslutning der, hvor man normalt vil forvente en lille sød kage. Vaflerne serverede vi med den sukkerfrie bærsylt og med pålægschokolade.
Opskrift på vaflerne her: Fede LCHF-vafler
(eller se alle vaffelopskrifter her: Mine bedste vaffelopskrifter)
Her er, hvad jeg tog på min tallerken (første gang):
Virkelig dejlig brunch og mæt i mange, mange timer efter sådan en hyggelig start på weekenden. Håber, I også har haft en dejlig weekend.
I dag er det officielt vinterens sidste dag, og jeg fejrer at have overlevet endnu en dansk vinter med noget, der ligner værdighed. I morgen går vi ind i årets første forårsmåned, hvor vi sidst på måneden skal fejre, at jeg bliver et år ældre. Jeg har det generelt ok med min alder, men måske skal vi alligevel liiiige tale lidt om det der med alder på et tidspunkt…
Hejsa
Ville lige spørge :)
Kan man lave vafler et par dage før evt?
VH. Sussanne
Ja sagtens. Og så bare lune dem i ovn inden servering. Jeg laver altid vafler i store portioner og opbevarer dem i køleskab eller fryser med madpakkepapir imellem. Det fungerer super fint.
Hej Jane
Jeg kan se du har pomelo på bordet. Er det lykkedes dig at finde dem økologisk? Jeg elsker pomelo men har aldrig fundet dem i en økologisk udgave, og jeg kvier mig ved at købe de sprøjtede.
Mvh Helle
Det ved jeg faktisk ikke lige. Det var Søren, der handlede. Han plejer at købe økologi, når det findes, men om denne var, ved jeg ikke…