Kold bearnaisedip


Kold bearnaisedip er af mine yndlingsdips til sommermaden. Den giver masser af smag og kan spises direkte fra køleskabet og uden at man skal piske sin ene arm af led for at lave den ægte bearnaise (spoiler, jeg har en meget nemmere måde men du ved hvad jeg mener.)

Jeg vil dog ikke udråbe bearnaisedippen til at være en gave til din sundhed, medmindre du laver den på din egen hjemmelavede mayo.  Læs evt. min guide til fedt og lær hvilke fedtkilder, du bør prioritere i din kost og hvilke du bør spise sjældnere. Guiden er til PLUS-medlemmer men kan læses gratis i prøveperioden.

Bearnaisedip

Bearnaisedip

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
1 glas
|
2 minutter

Ingredienser

  • 200 g mayonnaise kan fint være købt mayo
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
  • 1 spsk tørrede skalotteløg kan åbenbart være svære at finde i butikkerne, så friske kan evt. bruges ellers løgpulver
  • 1 spsk tørret estragon

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne. Røre, røre, røre og server!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. GLAS
Kcal 1475
Kulhydrat 2g
Protein 3g
Fedt 160g

Bearnaisedip til sommermaden

Kold bearnaisedip hitter altid til sommermad, hvor den kan bruges som dyppelse til både kødet fra grillen og de friske grøntsager. Den går fx ualmindeligt godt til en mør kalveculotte serveret med rå eller letkogte grøntsager.

Det tager ingen tid lige at røre sådan en bearnaise mayo sammen og den holder forevigt i køleskab. Med forevigt mener jeg ‘indtil den er spist’, hvilket ofte ikke er så længe.

Madbandittens mange bearnaisevarianter

Hvis du har fulgt med her på kanalen, ved du også, at vi ikke går ned på bearnaiseopskrifter. Klassiske såvel som kreative. Lad mig prøve at nævne:

  1. Klassisk bearnaise – den gode med smør
  2. Bearnaisesmør aka ‘den dovne bearnaise’ (kryddersmør med bearnaisesmag)
  3. Blomkålsbearnaise – den frække med blomkål i (forbavsende god!)
  4. Trøffelbearnaise – den fancy til fx nytår eller gæster

Og så jo selvfølgelig den kolde bearnaisedip/bearnaisemayo fra denne side, du er på nu.

Herudover er der selvfølgelig bearnaiseburgeren som jeg også varmt kan anbefale.

Men vil du have en hurtig og lækker hverdagsbearnaise så prøv denne bearnaise dip.

Bearnaisedip

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Kold bearnaisedip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Ej hvor spændende og så lækkert. Jeg er til alle dovne varianter og skal have skrevet bearnaiseessens bag øret (og på huskesedlen) ;-)
    Tak for supergod inspiration og flotte billeder
    Mange hilsner
    Gitte

    Svar
  2. Hej Jane.
    Tusind Tak for en dejlig blog. Har dog et spørgsmål til dit valg af mayo. Hvorfor bruger du hellmans mayo.
    Hav nogle gode dage.
    Hilsen Linda.

    Svar
    • Åh, det er sådan en slags kompromis. Hellmanns smager godt, synes jeg, den er lavet på rapsolie (og ikke solsikkeolie som de fleste) og så er æggene ikke fra buræg. Desværre er den jo ikke økologisk. Irma har en tilsvarende øko-mayo, men den opfører sig lidt anderledes. Og så laver jeg i øvrigt også min mayo selv :)

      Svar
    • Åh, i hvert fald en uges tid. Måske to. Hvis du har brugt friske skalotteløg måske lidt kortere. Den når ikke at blive for gammel, før den er spist, det kan jeg næsten garantere dig ;-)

      Svar
  3. Enig med Lars om det kolde smør/isterning

    Jeg bruger somregel Bdr Prises version
    og det er sjældent det går galt men nogen gang så gør det bare alligevel
    – feks en dag på min mors alm komfur- er jo vant til gas ;)

    og så synes jeg at gode æg betyder virkelig meget…… men der har jeg jo gode levandører

    Svar
    • Åh gode æg! Jeg overvejer høns i baghaven. Skal bare lige have overtalt underboerne (bor i villalejlighed, forstås.)

      Svar
  4. Bernaise har, synes jeg, fået et helt ufortjent rygte som svært lavet.

    Da jeg i tidernes morgen første gang skulle røre Bernaise til min viv, oplyste hun mig om at der ikke var essens i huset, -hun troede at jeg gjorde grin med hende, meen jeg anede virkelig ikke hvad det var.

    gå bare i gang med den “rigtige”, ømheden i armen er ikke så slem som de siger, og hvis den skiller kan det reddes, enten med lidt koldt smør eller en isterning direkte i saucen :)

    Er uheldet ude, og det er skilt totalt varmer du bare lidt vand, og pisker hele æg/smør-massen i en gang til.

    Den eneste ulempe ved hjemmerørt er at man ikke kan gå tilbage igen.

    God sommer

    Lars

    Svar
    • wauw, så nemt? Skiller den slet ikke? Jeg troede, grunden til at min skilte var, at jeg blandede koldt med varmt, men det handlede måske i virkeligheden om mine manglende evner ud i effektiv piskning? Blenderversionen bliver næste tester. Tak for superlink!

      Svar
  5. Jeg er også stor fan af bearnaisedippen. Jeg lavede den faktisk også i går :-) Havde dog ikke nok mayo til at forsyne alle med dip, så det blev en ca 50/50 fordeling af creme fraiche 38% og mayo. Og så i øvrigt friske skalotteløg. Jeg har også prøvet med rigtig bearnaise et par gange og det nægter at lykkes! Jeg forstår til gengæld ikke hvad jeg gør forkert, synes jeg følger alle anvisninger til punkt og prikke… Thank God for den kolde udgave – den er jo idiotsikker! ;-)

    Svar
    • Ja tak for den idiotsikre udgave. Men jeg vil altså lykkes med den varme udgave også. Det er simpelthen for dyrt at være nødt til at tage på restaurant, hver gang trangen til tykrørt bearnaise opstår ;-)

      Svar