Mør og saftig kylling på spyd overhældt med lækreste urtesmør. Smørsovs er jo godt i sig selv men smørsovs med urter er virkelig lækkert også. Og det er en lækker måde at få lidt mere sundt fedt ind i måltidet. Spyddene er mest for sjov – er det for bøvlet springer du dem bare over og steger kyllingen.

Ingredienser
- 300 g udbenede kyllingelår kyllingebryst kan også bruges
Urtesmør
- 50 g blødt smør
- 2 tsk frisk rosmarin
- 1 spsk frisk timian
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk bredbladet persille
- 0,5 tsk piment d’espalette
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær kyllingen ud i mundrette stykker.
- Krydr kyllingekødet med salt og friskkværnet peber og fordel det på 4-6 spyd.
- Steg spyddene på grillen eller på en pande evt. med en smule olie. De skal have 4-5 minutter på hver side ca.
Urtesmør
- Hak eller pres hvidløget.
- Hak krydderurterne.
- Kom det bløde smør i en lille skål og bland med krydderurter, hvidløg og evt. piment d’espalette.
- Pensl spyddene med kryddersmørret til det er brugt op. Dryp evt. det sidste over inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mør og saftig kylling
Jeg har brugt de udbenede kyllingelår i denne opskrift. De har lidt højere fedtprocent og smager bedre, synes jeg. De er mere møre i det. Kyllingebryst kan dog godt bruges, hvis det er det, du har eller foretrækker.
Faktisk kan alle proteinkilder bruges, så hvis du vil lave spyd med gris eller okse så vil urtesmørret være lækkert til.
Hvad spiser man til kyllingespyd?
Hvis du har gang i udendørsgrillen for at lave disse kyllingespyd ville jeg kaste nogle grøntsager på grillen. Det kunne fx være spidskål eller de blandede grøntsager herfra. Steger du kyllingespyd på panden, kan du lave grillet spidskål i ovn eller airfryer eller du kan lave en lækker mellemøstlig salat eller de lækre bagte broccoli med chili og pinjekerner.
Så har du i hvert fald et lækkert måltid der.
0 kommentarer til “Kyllingespyd med urtesmør”