Kyllingeschnitzel med sprød æblesalat og kapers er virkelig god hverdagsmad. Det virker måske umiddelbart simpelt, men det tilfredsstiller virkelig alle sanser med både den sprøde salat og panering, det bløde saftige kød og den cremede dressing. Samtidig indeholder salaten alle grundsmage; det søde æble, bitre rucola, syrlige dressing samt de salte og umamifyldte kapers. Kapers er virkelig undervurderet. Jeg burde virkelig bruge kapers noget oftere…
Kyllingeschnitzel med sprød æblesalat og kapers
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 1 æg
- 50 g poppede flæskesvær
- 1 spsk sesamfrø
- 1 spsk dild
- smør til stegning
Kærnemælksdressing
- 1 dl kærnemælk
- 0,25 dl fløde
- 0,5 citron saften herfra
- 1 tsk dijonsennep
- 2 tsk sødning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kyllingeschnitzel
- Bank kyllingefileterne flade fx med en kagerulle, så de er ca. lige tykke hele vejen igennem.
- Slå et æg ud i en dyb tallerken og rør det godt sammen.
- Hak dilden fint.
- Knus flæskesværene til rasp og kom dem i en dyb tallerken sammen med sesamfrø og dild.
- Vend kyllingefileterne i ægget først og derefter i raspen.
- Kom smør på en pande og opvarm den til middel varme, steg de panerede kyllingeschnitzler, til de er gyldne og gennemstegte.
Salat
- Skær æblet i små tern eller både.
- Snit fennikel helt fint, gerne på et mandolinjern.
- Hak kapers groft.
- Bland æble, fennikel og kapers med rucola.
Kærnemælksdressing
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, så den tykner let og smag til.
- Server salat og dressing til kyllingeschnitzlerne.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sommerlig & moderne schnitzel
Den klassiske wienerschnitzel er jo en tung sag, men øj så lækker også jo. Jeg har en Low Carb opskrift på wienerschnitzel her.
Her var idéen at lave en lidt lettere og sensommerlig version. Stadig med det lækre, sprøde ydre men med kylling og en lækker og frisk salat som tilbehør. Og det blev til denne kyllingeschnitzel.
Endnu engang har jeg brugt de poppede flæskesvær til en Low Carb panering og så har jeg mixet det med sesamfrø, som jeg jo også har paneret i før fx sesampanerede fiskefileter. Og det fungerer altså bare!
Tilbehør til kyllinge schnitzel
En ægte østrisk schnitzel er jo egentlig lavet af kalvekød – eller alternativt svinekød – men til opskriften på kyllingeschnitzel har jeg brugt kylling (surprise😅). Klassisk tilbehør til schnitzel er brasede kartofler og en “dreng” på toppen, som består af en skive citron med benfri sild, kapers og frisk peberrod.
Her er kartoflerne skiftet ud med en sprød salat. Men “drengen” kan du jo sagtens vælge at holde fast i.
Når du køber en liter kærnemælk til brugbi dressingen, hvad bruger du så resten (9 1/2 dl ) til?? 🥴
Det har jeg ingen bud på.