Kyllingesalat med ost og avokado – og en mean greenie!


Jeg skrev på et tidspunkt om det her med, at vores tanker spænder ben for os, når vi gerne vil ændre vaner til det sundere. Her tænker jeg på tanker som: Jeg kan heller ikke spise sundt, for børnene kan ikke lide grøntsager, og vi har også travlt om morgenen, og min søn går til fodbold to gange om ugen, og i weekenden skal vi næsten altid til fødselsdag. Lyder det bekendt?

Overvej at læse eller genlæse indlægget Vil du bare rigtig gerne? – men mest i tankerne…

Du må ikke tro, at jeg mener, at det ikke kræver både overskud og tid og vilje at leve sundt (hvordan vi så end definerer “sundt”), men vi har allesammen de samme 24 timer til rådighed i døgnet. Og hvis der er én sætning, jeg ikke bryder mig om, så er det: Jeg har ikke tid! Og tro mig, den sætning kommer ud af min egen mund nærmest dagligt, og hver gang bider jeg mig i tungen. For det, jeg i virkeligheden mener, er: Jeg tager mig ikke tid. Og det er noget helt, helt andet!

Jo før vi indser, at ansvaret er vores – og vores alene – og at der ikke kommer en voksen og tager over og gør arbejdet for os, har vi allerede taget det allerstørste skridt. Hvis vi så samtidig erkender, at ikke er nogen, der tvinger os, men at vi faktisk gør det, fordi det er det, vi selv gerne vil, så er vi endnu længere.

I indlægget Vil du bare rigtig gerne? – men mest i tankerne… får du, foruden en lille opsang, også gode idéer til lynhurtig morgenmad, frokost og aftensmad. Så hvis du har følelsen af, at det hele virker lidt håbløst, så stik forbi der. Tag det, du kan bruge og som du synes kan passe ind i dit liv, og lad resten være tilbage. Copy-paste virker sjældent, når vi taler vaneændringer.

Lynhurtig, mættende morgenmad

Her er fx min morgenmad i går, kyllingesalat med ost og avokado og hertil en mean greenie. Jeg tror ikke, man kunne have hældt havregryn op hurtigere. Og den holdt mig mæt til frokost.

Kyllingesalat med ost og avokado

Kyllingesalat med ost og avokado

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Den er nem. Bland det hele sammen og server!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Kyllingesalat LCHF

Det overskudsagtige bestod her i at anrette maden på en pæn tallerken og bruge tid på at fotografere den. Men man kunne jo lige så godt have spist den ud af en beholder i bussen på vej til arbejde. Hvis tiden var så knap…

Hvis nu, det var en af den slags dage, hvor der var en smule mere tid og overskud, kunne man jo hælde alle sine restgrøntsager i blenderen sammen med en lille bid banan for sødme og lidt vand og blende sådan en energibooster her. Men gem det bare til weekenden!

Greenien her er lavet af:

 • spidskål
 • agurk
 • bladselleri
 • spinat
 • persille
 • et par skiver frossen banan
 • lidt appelsinskal
 • vand
kyllingesalat med ost og avokado

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Kyllingesalat med ost og avokado – og en mean greenie!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. hejsa,, er lidt i tvivl om græsk youghurt er bandlyst, i forhold til både morgenmad med frugt ,,og om man kan bruge det til kyllingesalat ???

  Svar
 2. Hej Jane, jeg vil starte på strick lchf imorgen. Kan man bruge skinketern istedet for kylling til frokost? Kh michelle

  Svar
 3. Hej Jane,
  Først vil jeg gerne sige tak for en skøn blog. Det har været min store inspiration i forsøget på at blive mere sund. Jeg skriver dog til dig med et spørgsmål ang. blendere til greenies. Jeg vil så gerne lave dem, for jeg har lige overstået et kræftforløb, der endte med, at jeg har fået stomi. Dvs mange af mine elskede grøntsager er no-go, da de sætter sig fast i den nye udgang (!). Øv. Så greenies kunne jo være en super ide. Jeg kan se du har en vitamix, men det står SU-budgettet herhemme ikke til lige nu, så har du en anden god blendertype, der måske er lidt billigere, men som også kan kværne de der hårde grøntsager?
  Jeg har en juicer, men jeg er bare så træt af, at der går så meget til spilde… Ville så gerne have alt det gode i grøntsagerne med. Især når det nu er endnu vigtigere, at jeg holder mig sund og rask :-)
  KH Karoline

  Svar
 4. Super godt, og inspirerede indlæg. Jeg har lige et spørgsmål, som slet ikke har noget med mad at gøre.. Men lagde lige mærke til din tatovering på billedet med grennien. Den er super fin, men hvad betyder den?
  På forhånd tak for svar :)

  Svar
 5. Husk også alle de lækre og meget smagsgivende krydderurter. Solbærsalvie, ananassalvie, chokolademynte, jordbærmynte, steviaplanten, lakridstagetes. Gode i smothies, juicer, på desserter, i salater. Giver søden og frugtsmagen uden at det tæller. ;)

  Svar
 6. Ved du om der er bøvl med din blog via bloglovin? Jeg kan ikke åbne din indlæg via dér for tiden…

  Svar
  • Virkelig? Årh hvor irriterende. Der har været en del bøvl med flytningen. Kigger lige på det på mandag…

   Svar
 7. Mit største “problem” er nok morgenmaden på arbejdsdagene. Dels har jeg ikke lyst til at tage mig tid (:D) til at stå op 45 min før så jeg kan lave morgenmad og sætte mig ned og tage mig tid til at spise den, men mest er det fordi jeg ikke aner, hvad jeg skal spise. Jeg har forsøgt med æg med pølser, men af en eller anden grund mætter det bare ikke om morgenen. Små 30g all bran med mælk på derimod, kan holde mig mæt til frokost. Så jeg kan ikke rigtig komme af med de All Bran. Kroppen er en underlig størrelse :D

  Svar
 8. Hmmmm – de der greenies ser virkeligt gode ud, men jeg har dælme svært ved at komme i gang med dem.
  Jeg ved ikke hvorfor – det ar det samme med æggelatten. Den smagte jeg – jeg døde ikke, men jeg drikker den ikke mere.
  Jeg synes greenien ser vildt lækker ud fristende ud og så alligevel siger hele kroppen naaaaaaa…….
  Har du en meget let greenie der er en sikker vinder? En greenie for begyndere?! :-)

  Svar
  • Du kan altid putte mere frugt i i starten og så i takt med at du vænner dig til den “grønne smag”, kan du mindske på frugten, så du til sidst bare har en lille bid i for sødme. Krydderurter som mynte og basilikum kan også gøre dem mere aromatiske ligesom også citron- eller appelsinskal også hjælper :-)

   Svar
 9. Tak for dit indlæg, sidder netop og skal finde på næstes uges mad og var ved at gå død i dårlige tanker. Specielt omkring morgenmaden hvis det skulle være andet end æg, så nu vil jeg tænke rester ind i madplanen.

  Svar
 10. Elsker din blog, men alt det der med gode råd i kombination med rester er slet ikke en mulighed, når man har tre sønner og en mand ;-)
  ALT bliver spist ALTID :-D hihi

  Ha’ en god dag!

  Svar
  • Som vi lige diskuterede ovre på facebooksiden, så er rester noget man tager fra, INDEN man sætter maden på bordet. Herhjemme tømmes fadene også – uanset størrelse :-)

   Svar