Kyllingepizzabund uden ost er en variant af den populære bund fra kyllingepizzaen lavet uden ost for en mælkefri variant. Kender du ikke kyllingepizzaen, har du virkelig noget til gode. Det er en super proteinrig og Low Carb pizzabund lavet af kylling, ost og æg og her får du altså en opskrift på kyllingepizzabund uden ost.
Ingredienser
- 250 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 1 spsk Pofiber kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Rør kyllingefars sammen med æg, Pofiber og salt og peber.
- Klat dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Enten som én stor eller to mindre runde pizzaer/wraps.
- Brug hænderne eller en dejskraber til at lave dem så tynde som muligt men uden at bagepapiret ses igennem.
- Bag i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne i kanten. Vip dem lige op fra bagepladen med en spatel og lad dem afkøle helt.
- Put dit fyld i/på eller gem dem i køleskab med mellemlægspapir imellem.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Low Carb pizzabund uden ost
Der er tit nogle, der spørger til Low Carb pizzabund uden ost, fordi de synes, det bliver for tungt, enten i maven eller i kalorieregnskabet, hvis både bund og topping skal bestå af ost. Det kan jeg godt nikke genkendende til.
Denne opskrift på kyllingepizzabund uden ost er en super løsning på det. Du har ingen ost i bunden, men du har stadig en dejlig pizzabund med højt indhold af protein og helt lavt indhold af kulhydrat. Og så er den jo i sagens natur glutenfri også.
Opskriften her kan du både bruge som pizzabund eller som wrap i en sandwich. Det fungerer super også.
Proteinrig pizzabund
Kyllingepizzabunden er jo vores bedste bud på en proteinrig pizzabund og har du dit helbred og din vægt kær, er noget af det bedste, du kan gøre, at bytte nogle af de mange kulhydratkilder (brød etc.) til noget proteinholdigt. Det mætter på færre kalorier og holder dit blodsukker stabilt, så du undgår at crashe senere.
Du vinker samtidig farvel til den oppustede mave, når du bytter den traditionelle pizza ud med kyllingepizzabunden. Og der er jo ingen, der har sagt, at du skal undvære pizza, bare fordi du gerne vil spise sundt, glutenfrit eller Low Carb/Keto.
Hej Jane
Jeg sidder og prøver at lave en madplan og har brug for at holde styr på kal indtaget også.
Jeg kan ikke forstå udregningen i denne opskrift .
Hvordan kan jeg ende på 181 kalorier pr bund (der er 2) når bare 100 g kylling indeholder 174, og der rr 250 g i opskriften. Jeg kommer meget højere op hvad skal jeg mon regne med? Er lidt petitesse lige som start i know 🥴🤷♀️
Hej Ags
Jeg forstår godt hvad du mener. For mig var det dog mere forbavsende at bunden indeholdt 7 g kulhydrat. Så det har jeg rettet.
Hakket kylling 3-6% i vores database indeholder 113 kcal pr. 100 g. Beklager forvirringen med at det er anderledes i råvareindekset. Jeg ved ikke hvorfor der er brugt to forskellige datasæt.
Tak så giver det bedre mening for mig 🥰💪
Glæder mig til at lave denne 😊 Har du prøvet om den kan fryses efter tilberedning? Så jeg kan lave nogle stykker. Ville det gå, tænker du?
Ja helt sikkert, det er de super-egnede til og det gør det bare så nemt lige at tage en op :)
Hej Jane,
Først tak for alle de fine opskrifter. Jeg har lavet denne bund (tåler ikke mælk og ost) den er fantastisk god og min mand elsker pizza og var overrasket over, hvor godt den smagte med grønt på toppen og ost, på min bruger jeg lidt gærflager til at give en smule ostesmag :)
Vi får vores lyst styret :)
mange hilsner
Anita
Ej hvor fedt at høre – det er netop derfor jeg har lavet denne ostefrie version. Så dejligt at den kunne give lidt pizza-feel alligevel❤️