Denne kebabsalat med kylling er et eksempel på en af de nemme løsninger. Nuvel, de nemme løsninger indebærer kompromiser men det er også bare en del af virkeligheden, at vi ikke altid har tid til at stå og lave alting fra bunden. Her har brugt noget færdigkøbt kebabkød, kylet det i airfryeren, imens jeg snittede salaten, og så har jeg kastet en klat tzatziki på, som jeg havde lavet en stor portion af nogle dage inden.
I alt tog måltidet mig derfor under 10 minutter at lave. Og jeg fik nok protein, godt med grønt og en god portion sundt fedt. Resultatet blev at jeg var mæt og glad og ikke behøvede spise igen, før det var tid til næste måltid.
Udstyr
- airfryer ovn eller pande kan også fint bruges
Ingredienser
- 400 g kyllingekebab færdigkøbt (frost)
Sådan gør du
- Hæld kødet direkte fra frost i airfryeren og giv det cirka 20 minutter ved 180 grader.
- Snit/klargør salat, tomat og avokado og anret det på to tallerkener.
- Hæld kødet over og top med en god klat tzatziki.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
De nemme løsninger
De nemme løsninger indebærer kompromiser, og vi har alle forskellige grænser for, hvad vi synes er ok. Mine grænser har rykket sig en del igennem årene.
Jeg får tit spørgsmål, om jeg ikke er bekymret for det-og-det tilsætningsstof, nitrit i pølser og skinker, pesticider og tungmetaller i fisk, skadelige stoffer i pander og køkkenmaskiner osv. Og indrømmet, det er ikke noget, jeg bruger lang tid på at bekymre mig om. Jeg spiser virkelig sundt uden de store udsvingsperioder, jeg får nok protein hver dag, jeg spiser den mængde grønt, der bekommer mig og min mave bedst, jeg spiser sunde fedtstoffer hver dag, jeg styrketræner tre gange om ugen året rundt, jeg går 10.15.000 skridt hver dag og sover 7-8 timer hver nat. Jo, jeg ønsker mig inderligt et bedre fødevaresystem, men mest af alt ønsker jeg at leve mit liv. Og det prøver jeg at gøre efter bedste evne, imens jeg accepterer, at jeg ikke lever det i en perfekt verden.
Da jeg var yngre, var jeg langt mere puritansk hvad den slags angår. Pudsigt nok er min kost og livsstil overordnet set langt bedre i dag end dengang det optog mig meget. I dag opfatter jeg mig selv som stærk og resilient. Jeg kan godt klare et måltid her og der med tvivlsomme ingredienser som fx i købt kød til denne kyllingekebab-salat. Friturestegt mad rører jeg til gengæld ikke – haha. Bare et eksempel på at vi alle har forskellige grænser.
Lav din egen kyllingekebab
Har du tid, vil det være superlækkert at lave din egen kebab til denne kebabsalat med kylling. Du kan fx tage udgangspunkt i denne opskrift.
Tzatzikien på salaten kan du lave forinden, hvis det skal gå stærkt og er du ok med lidt flere kulhydrater, smager det også fantastisk med en klat hummus.
0 kommentarer til “Kyllingekebab-salat”