Kyllingefrikadeller med squash


Disse kyllingefrikadeller, eller kyllingedeller, som de også kaldes, er lækre og saftige. De gemmer nemlig på revet squash, som hjælper til at undgå tørheden. Dyppet i den lækre yoghurtdressing med dild og mynte er det et dejligt og let sommermåltid. De smager endda fint kolde og kan fint bruges i madpakken også. Det er hverdagssommermad, når det er bedst.

Kyllingefrikadeller med squash

Det er ikke fordi jeg normalt synes at kyllingefrikadeller lige er det mest interessante i verden men disse smager super dejligt. En god kold dip at dyppe dem i hjælper selvfølgelig altid, men de smager også dejligt i sig selv.

De er supernemme og hurtige at lave. Jeg har et lidt stramt forhold til hakket kyllingefars, så her har jeg valgt at bruge kyllingefileter, som jeg selv har hakket. Købt fars er selvfølgelig nemmere og hurtigere og der er no judgement, hvis du vælger den vej.

Men lækker, sund og nem sommermad forude.

Kyllingefrikadeller med squash - lækker og sund opskrift på kyllingedeller

Kyllingefrikadeller med squash

Føj til favoritter Udskriv Pin
Sunde og saftige frikadeller af kylling.
4
|
30 min

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst brystfilet eller hakket kylling, hvis du har travlt
  • 1 stor håndfuld krydderurter fx mynte og persille
  • 200 g squash revet
  • 2 fed hvidløg revet
  • 2 tsk sumak kan udelades men giver god smag
  • 1 stor tsk salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

Yoghurtdressing med dild og mynte

  • 250 g græsk yoghurt 10%
  • 1 stor håndfuld dild
  • 2 spsk frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk sumak kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak kyllingen i en foodprocessor eller brug færdighakket kylling.
  • Bland det sammen med resten af ingredienserne.
  • Form farsen til små frikadeller og steg dem i smør til de er gyldne og gennemstegte. Det tager ca. 6-7 minutter.

Yoghurtdressing

  • Hak krydderurterne og riv hvidløget.
  • Bland alle ingredienserne sammen og smag til. Lad gerne dressingen trække en anelse inden servering.
  • Server gerne med en lidt grovere salat eller min favorit på denne årstid: grillet spidskål
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Kyllingefrikadeller med squash - lækker og sund opskrift på kyllingedeller

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Kyllingefrikadeller med squash”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Jeg putter faktisk kun æg i, hvis jeg hakker kyllingen selv. Bruger jeg hakket kylling (altså kyllingefars), er det ikke nødvendigt.

      Svar
    • Sumak er et krydderi, som bruges meget i mellemøsten. Det smager sådan en smule syrligt, tror jeg bedst jeg kan beskrive det. Det kan dog fint udelades.

      Svar