Disse kyllingefrikadeller, eller kyllingedeller, som de også kaldes, er lækre og saftige. De gemmer nemlig på revet squash, som hjælper til at undgå tørheden. Dyppet i den lækre yoghurtdressing med dild og mynte er det et dejligt og let sommermåltid. De smager endda fint kolde og kan fint bruges i madpakken også. Det er hverdagssommermad, når det er bedst.

Kyllingefrikadeller med squash
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g hakket kyllingekød eller brystfilet som du selv hakker
- 1 håndfuld krydderurter fx mynte og persille
- 200 g squash revet
- 2 fed hvidløg revet
- 2 tsk sumak kan udelades men giver god smag
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Yoghurtdressing med dild og mynte
- 350 g græsk yoghurt 10%
- 1 håndfuld frisk dild
- 2 spsk frisk mynte
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk sumak kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- agurk i skiver
Sådan gør du
- Hak kyllingen i en foodprocessor eller brug færdighakket kylling.
- Bland det sammen med resten af ingredienserne.
- Form farsen til små frikadeller og steg dem i smør til de er gyldne og gennemstegte. Det tager ca. 6-7 minutter.
Yoghurtdressing
- Hak krydderurterne og riv hvidløget.
- Bland alle ingredienserne sammen og smag til. Lad gerne dressingen trække en anelse inden servering.
- Server gerne med en lidt grovere salat eller min favorit på denne årstid: grillet spidskål
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kyllingefrikadeller med squash
Det er ikke fordi jeg normalt synes at kyllingefrikadeller lige er det mest interessante i verden men disse smager super dejligt. En god kold dip at dyppe dem i hjælper selvfølgelig altid, men de smager også dejligt i sig selv.
De er supernemme og hurtige at lave. Jeg har et lidt stramt forhold til hakket kyllingefars, så her har jeg valgt at bruge kyllingefileter, som jeg selv har hakket. Købt fars er selvfølgelig nemmere og hurtigere og der er no judgement, hvis du vælger den vej.
Men lækker, sund og nem sommermad forude.
Perfekt opskrift!!
En dag havde jeg lavet en større portion fars, og der manglede lige plads til 2 frikadeller på den sidste pandefuld. Besluttede at smide 4 æg i dejen og 50 gram’ish blandet ost samt en slat salt, og lave vafler. Slet ikke dårligt! Og så var lidt til fryseren 👍🏼
Ej hvor nice. Perfekt udnyttelse af ingredienserne :)
Hvor mange minutter giver du dem.ca på hver side ? Ellers super god opskrift:-)
Jeg giver dem vel 6-7 minutter i alt, vil jeg tro :)
Hej! Skal der ingen æg,og bindemiddel i?
Hilsen Manfred
Jeg putter faktisk kun æg i, hvis jeg hakker kyllingen selv. Bruger jeg hakket kylling (altså kyllingefars), er det ikke nødvendigt.
Hvis man ikke har kylling kød hjemme. Kan man så godt lave det med hakket svinekød istedet ?
Jo helt sikkert, det kan du godt👍🏼
Hej, er der ikke næringsberegninger på dine opskrifter?
Nej, det er der ikke (endnu). Men det er der i de fleste af mine produkter (bøger, madplaner, kostplaner osv.)
De smager super godt jeg puttede dog ikke så meget sumak i og puttede heller ikke nogle krydderurter i men hold da op en god og lækker smag
Så dejligt at høre. Tusind tak, Julie❤️
Sumak kan købes online. Mill&Mortars er rigtig god. Det kan sikkert også fås hos tyrkiske/pakistanske grønthandlere.
Hvad er sumak? hvad smager det af?
Hvor kan det købes?
Sumak er et krydderi, som bruges meget i mellemøsten. Det smager sådan en smule syrligt, tror jeg bedst jeg kan beskrive det. Det kan dog fint udelades.