Kyllingefrikadeller med urter og cremet pestodip


Godmorgen fra Aarhus! Jeg er jo i smilets by i disse dage og gav mit første foredrag i går. Over 300 mennesker mødte op, og det var ikke uden sommerfugle i maven, at jeg gik på scenen. Men når jeg først står deroppe, er jeg helt rolig. Jeg har sådan et eksamensgen, der altid har givet mig tårnhøje karakterer til mundtlig eksamen på trods af rimelig middel intelligens. Det er cirkushesten, der dufter savsmuld, som min søster (den tidligere elitegymnast) plejer at sige.

Lækre kyllingefrikadeller med urter og sorte sesam

Kyllingefrikadeller med urter og cremet pestodip

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Cremet pestodip

Tilbehør

 • 400 g squash i strimler med fx spiralizer

Sådan gør du

 • Skær kyllingefileterne i firkanter og kør dem til fars i foodprocessoren.
 • Tilsæt æg, rødløg, hvidløg, urter, sorte sesam og salt og peber og kør igen, til du har en fedtet fars.
 • Form farsen til små frikadeller.
 • Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg frikadellerne heri.
 • Rør dippen sammen og anret i en skål.
 • Server sammen med squashspaghetti. Enten lavet på spiralizer eller ved at bruge en julienneskræller eller kartoffelskræller til at lave lange strimler.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det stopper aldrig med at overraske mig, at jeg er kommet til at holde af at give foredrag. Introverte mig! På det punkt har jeg virkelig rykket mig, og hvor jeg tidligere brugte dagevis på at ruge over, at jeg skulle give foredrag og derefter dage på at komme mig, er det nu noget, jeg glæder mig til og ser frem til. Og jeg har jo holdt en lang pause med foredrag imens jeg skrev LCHF Året Rundt, så det er fedt at være i gang igen, og jeg glæder mig allerede til i aften, hvor jeg drager til Nordjylland for at holde foredrag igen.

På et tidspunkt skal jeg dog tænke på at lukke foredragskalenderen igen. I hvert fald hvis jeg gerne vil skrive flere bøger. Det er virkelig svært at skrive en bog, når man farer land og rige rundt. Eller det er det i hvert fald for mig. Det at skrive en bog, kræver en lidt mere struktureret indsats.

Kyllingefrikadellerne

Nå, men kan I huske mit nytårsforsæt om at lave mad fra en kogebog, som ikke er min egen (haha!) hver uge? Det er faktisk det, jeg har gjort her. I dag skal jeg spise frokost med min dygtige blogger-kollega, Ann-Christine. Hun er en af de få bloggere, jeg kender, som også lever af at blogge og derfor er der altid gode input og sparring for mig at hente hos hende.

Nå ja, og så er hun også tvillingemor, og på den måde har vi sjældent svært ved at finde noget at tale om. Hun har også lavet kogebog, som udkom sidste år, og som hedder Opskrifter og små glimt af hverdagslykke, og den er fuld af dejlige og familievenlige hverdagsopskrifter fyldt med farver og god smag, og det er i den, jeg har fundet inspirationen til kyllingefrikadellerne her nedenfor. De smagte virkelig dejligt, og ungerne elskede dem og syntes, det var skægt, at der var “sorte prikker” i.

Til kyllingefrikadellerne lavede jeg en virkelig dejlig pestodip og det er bestemt ikke sidste gang, den kommer på bordet heller. Prøv også min opskrift på kyllingefrikadeller med squash.

Lækre kyllingefrikadeller med urter og sorte sesam

Hertil fik vi squashghetti. Det er jo bare revet squash, men for første gang brugte jeg ikke min spiralizer, men min spritnye julienneskærer, som jeg fik i julegave. Og jeg synes ærligt talt, at den laver flottere squashghetti end min spiralizer, så thumbs up for den! Den kan købes lige HER:

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere om det her: Madbandittens reklamepolitik.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Kyllingefrikadeller med urter og cremet pestodip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Det er der desværre ikke aktuelle planer om lige pt. men jeg skal nok holde jer opdateret, hvis der kommer foredrag i Aarhus igen. I mellemtiden har jeg Herning og Silkeborg, hvis det kan friste. Se mere her: Eventkalender

   Svar
 1. Hej Jane. Som svensker bosat i DK vil jeg høre om du kender til low carb øl på det danske market. Man synes jo at der skulle findes alternativer i et så øldrikkende land som Danmark. Jeg kan ikke se at du nævnt noget om øl i din blog.
  I Sverige har vi flere bryggerier der laver god pils med færre kulhydrater.
  Tak for en inspirerende og velskreven blog.

  Svar
 2. Laver ofte frikadeller på kyllingefars, men har bare valgt at bruge almindelig kyllingfars. Tilsætter også stødt ingefær og muskatnød, udover et bundt persille og almindelig løg som jeg river. Vil klart prøve med sort sesamfrø næste gang. Ser spændende ud. .0))

  Valdemarsro har skønne opskrifter i sin bog hverdagslykke og på hendes fine blog, som jeg har fulgt over lang tid nu. Bogen står i min kogebogssamling, signeret selvfølgelig ;) deltog i hendes fine boglancering på Great Coffee i Århus, og opdagede så også en fantastisk kaffebar i Århus, som jeg bor et stenkast fra! ;)

  Kan slet ikke vente med at skulle spise hendes lækre og syndige fastelavnsboller! UHM, englene synger.

  hvor ville jeg gerne have deltaget i det foredrag, bor jo selv i Århus :0)) Jeg lever ikke efter LCFH princippet, men synes dog det er spændende at afprøve nye opskrifter efter principperne, og vil klart begynde og bruge mere kokosolie i madlavningen og bage uden mel. Ikke hver gang, for jeg tåler det ganske fint, men som alternativ til almindelig bagværk som jeg altid bager selv.

  p.s. har knyttet din blog til min – kan ses i bunden af min blog. Så der skal scrolles helt ned i bunden.

  Smil Lene / @justlove2ndhand på instagram

  Svar
 3. Så egentlig burde man bruge det fedt reducerede mandelmel, når man f.eks. laver din tærtebund med mandelmel…den er jeg nemlig ret vild med og i opskriften står der jo at man skal bruge hjemmelavet mandelmel…i forhold til opvarmningen burde det være bedre med det fedt reducerede altså.
  Kan sagtens se pointen med det, da jeg er klar over at umættede fedtstoffer ikke så godt tåler opvarmning, men ved at fjerne fedtstofferne går pointen vel også lidt af med LCFH….eller??

  Svar
  • Nej jeg synes, der er rigeligt med andre steder at få fedt fra. Mandelmel er ikke en af mine primære fedtikilder ;-)
   Man kan ikke bare bytte den ene type mandelmel med den anden. De fungerer vidt forskelligt i bagning, og jeg bruger dem begge der, hvor jeg synes, de passer bedst :)

   Svar
 4. Hej Jane

  Tak for et supergodt foredrag i går!

  Kunne godt tænke mig at spørge dig om hvad du har af erfaringer med elite sportsfolk (tænker specielt på kajak roere, cykelryttere og marthon løbere) som spiser LCFH. Kan de præstere det samme, som de sportsfolk, som primært får deres energi fra kulhydrater?

  Og så lige et andet spørgsmål i en helt anden boldgade:
  Hvorfor bruger sådan en som dig fedt reduceret mandelmel i nogle af dine opskrifter?

  Tina

  Svar
  • Jeg er ikke helt på hjemmebane i det med træning. I min bog Mæt & Slank med LCHF har jeg dog et kapitel om netop dette, men her valgte jeg at lægge mig op af svenske Jonas Bergqvist, som har meget erfaring med dette emne. Det er svært at svare helt entydigt på, for svaret er lidt både-og. En fedtdrevet krop klarer sig som regel godt på fedtdrift, fordi den ikke går sukkerkold, men når vi kommer op i “unaturlige” distancer som fx maraton, vil der stadig være behov for at lægge kulhydrater til. Der findes mange “hacks” til at lave kulhydratladning à la LCHF, men dem gennemgår jeg i bogen.
   Det fedtreducerede mandelmel er et funktionelt produkt, som fungerer rigtig godt i melfrit bagværk. Det kan ikke sammenlignes med almindeligt mandelmel. Grunden til at det er fedtreduceret er, at fedtsyrerne i mandlerne er sarte over for opvarmning og derfor har man fjernet dem heri.

   Svar