Kyllingebryst i airfryer


Kyllingebryst i airfryer er genvejen til virkelig lækkert, saftigt og mørt kyllingebryst. Airfryeren giver kyllingebrystet en sprød og gylden overflade uden at det bliver tørt og kedeligt.

Leder du efter Keto opskrifter til din airfryer, kan jeg også klare det: Keto airfryer opskrifter

Kyllingebryst i airfryer - opskrift på kun 20 min.

Kyllingebryst i airfryer

4 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

  • Vend kyllingebrysterne med olivenolie og din valgte krydderiblanding. Lad dem gerne marinere lidt i køleskabet hvis du har tid.
  • Kom kyllingen i din airfryer.
  • Sæt airfryeren til 180 grader, som regel steger jeg kyllingebrystet mellem 16-18 minutter. Herunder kan du se ca. stegetider ud fra størrelsen på brystet.
  • 110-150 gram kyllingebryst (øko): Steg kyllingebrystet i 13-15 minutter.
  • 200-250 gram kyllingebryst: Steg kyllingebrystet i 18-20 minutter.
  • 300 gram kyllingebryst (10% vand): Steg kyllingebrystet i 25-28 minutter.
  • Tjek med et stegetermometer, efter 15-16 minutter, om de er færdige. Kernetemperaturen skal være omkring 70 grader.
  • Hvis du ikke har et stegetermometer, må du skære brystet over i den 'tykke ende' af kyllingebrystet. Hvis den stadig er lyserød indeni må du give den et par minutter mere.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kyllingebryst i forskellige størrelser

Kyllingebryst og kyllingefilet kommer jo i virkelig mange forskellige størrelser, afhængigt af oprindelse og om der er tilført vand eller ej.

Jeg har fået lidt kommentarer på, at kyllingebrystet ikke er færdigt når opskriften følges og derfor har jeg taget en for holdet og testet forskellige størrelser, fra forskellige producenter, øko vs. konventionel og med og uden vand.

Resultatet kan læses i opskriften. Generelt gælder det jo, at jo større kyllingebrystet er, jo længere tid skal det naturligvis have. De små øko omkring 15-16 minutter og de helt store med 10-13% vand på 300 gram skal næsten have 30 min.

Stegt kyllingefilet i airfryer

Jeg er virkelig stor fan af, hvor nemt det er at stege kød i min airfryer. Det er så nemt blot at lade det hygge sig i airfryeren mens jeg har hænderne fri til at lave tilbehøret. Denne gang blev det altså kyllingebryst i airfryer, men se alle mine andre airfryer opskrifter her.

Som du kan læse nede i kommentarfeltet kan der være meget stor forskel på størrelsen på et kyllingebryst – og derfor også på stegetider. Øko kyllingebryst vejer som regel omkring 110-150 gram hvorimod konventionelle kyllingebryster med 10-13% vand typisk vejer omkring 300 gram pr. stk.

Derfor har jeg testet kylling af forskellige størrelser og oprindelse. I opskriften finder du vejledningen for kyllingebryst ud fra vægt, jeg bruger dog som oftest også et stegetermometer, jeg kan anbefale dette (reklamelink).

Kyllingebryst i marinade

Jeg har brugt BBQ-krydderiet til marinaden men du kan sagtens bruge fx græsk krydderiblanding, hjemmelavet mexicansk krydderiblanding eller anden krydderiblanding som du lige foretrækker.

Udover krydderi har jeg blot tilføjet olivenolie og salt. Du kan også sagtens tilføje et revet hvidløg eller friske krydderurter fx rosmarin eller timian (som jeg har pyntet med på billedet).

Tilbehør til kyllingefilet

Når nu kødet er helt simpelt og nemt, har jeg jo hænderne fri til at gøre lidt mere ud af tilbehøret. Jeg serverede kyllingen med en (næsten) klassisk coleslaw opskrift uden sukker. Salaten passede rigtig godt til BBQ-marinaden.

Andre gode bud på tilbehør til kyllingefilet kunne også være den virkelig lækre og klassiske Græsk salat eller Shawarma-salat med kylling hvis du bruger kebabkrydderiet i marinaden i stedet.

Kyllingbryst i airfryer, kyllingefilet på kun 18 minutter

Invitation til dig🫵🏼

Prøv MadbandittenPLUS gratis i 7 dage!

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

Fit efter 40 åbner snart for tilmelding

Næste start er mandag d. 3. marts.

Skriv dig på venteliste og få besked som den første, når vi åbner for tilmelding.

Skriv dig op her: Fit efter 40

FIT EFTER 40

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Kyllingebryst i airfryer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. En ca 200grams brystfilet er stadigt rå indeni er 16-18 min.
    De skal have 30 minutter, med mindre man gerne vil have ræserrøv dagen efter

    Svar
    • Ja god pointe, måske skal jeg præcisere størrelsen på dem, jeg lavede, for mine er fint gennemstegte, som du kan se på billedet. Der er jo stor forskel i størrelse på et økologisk kyllingebryst og på et af de der gigantiske vandpumpede kyllingebryster. Det påvirker jo selvfølgelig stegetiden i airfryer, ligesom det også gør på pande.

      Svar
    • Det er mine altså ikke😅 Som du kan se på billedet. Men airfryere er jo forskellige og det samme er også størrelsen på et kyllingebryst. Bruger du et gigantisk stort et, skal det selvfølgelig have længere tid.

      Svar