Kylling satay, altså de her marinerede og grillede kyllingespyd serveret med den lækre peanutdip (også kaldet Satay sauce) er mine ungers favorit, når vi rejer i Asien. Eller som det er lige nu: bestiller thai takeout. De elsker bare de spyd. Heldigvis kan jeg jo lave dem selv og opskriften, som jeg vil dele med dig i dag, er super dejlig.
Kylling Satay med peanutdip
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
Marinade
- 1 spsk fiskesovs
- 0,5 dl kokosmælk
- 1 fed hvidløg fint revet
- 1 tsk SukrinSirup gold eller anden sødning
- 1 gurkemeje
- 0,5 tsk salt
Peanutdip
- 2 dl kokosmælk
- 1 spsk rød karrypasta
- 3 spsk peanutbutter smooth
- 1 spsk eddike
- 1 spsk sødning
- 2 spsk vand evt. tilføj ekstra
Topping
- frisk koriander
- lime
- peanuts
Sådan gør du
Peanutdip
- Kom alle ingredienser til saucen i en gryde og varm det op til det er en homogen masse. Smag til og juster evt. med ekstra vand, hvis saucen er for tyk.
- Lad saucen/dippen køle ned.
Kyllingespyd
- Bank kyllingefileterne lidt tyndere og del hvert kyllingebryst i tre.
- Bland ingredienserne til marinaden sammen og hæld det i en frysepose.
- Tilsæt kyllingen og sørg for, at marinaden bliver fordelt godt på kyllingen. Lad kyllingen marinere i et par timer i køleskabet eller natten over.
- Sæt kyllingen på spyd og steg spyddene i lidt kokosolie.
Servering
- Hak peanuts og koriander og drys over spyddene inden servering.
- Server evt. med den lækre asiatiske spidskålssalat.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling Satay – til hverdag og gæster
Vi spiser sjældent Kylling Satay alene. Ofte er de en del af en større servering, hvor vi måske får fx panang karry eller lign. også, men når vi spiser dem alene, er portionen her i overkanten til 2 personer. De kan dog fint gemmes og spises næste dag.
Jeg kan tit finde på at lave dem til buffet, hvis vi fx har mange gæster. Ungerne elsker jo alt på pind og peanutdippen er altid et hit – undtagen når jeg får lavet den for stærk. Vær forsigtig med mængden af rød karry. Nogle af dem er jo uhyrligt stærke!
Uhm, det ser lækkert ud.
Mon ingredienserne til “saucen” også er smuttet? Eller har jeg overset dem?
Og energiberegningen – er den inklusive spidskålssalaten? Eller bliver det så ikke keto længere?
Mange tak for at være en kæmpe inspiration.
Mvh. Marie
Hej Maria
Jeg har lige rykket lidt rundt på rækkefølgen i opskriften. Kan godt se, det var lidt forvirrende men altså saucen = peanutdippen. Håber det giver bedre mening nu❤️
Energiberegningen er kun inkl. de ingredienser, der er i ingredienslisten. Energiberegningen på spidskålssalaten står under den.
Din kost er Keto så længe dit samlede kulhydratindtag for dagen er max 20 g (eller lige deromkring) :)
Hej!
Hvor er ingredienserne til peanutdippen? Der står kun marinade under ingredienser..
Mvh
Louise
Hej Louise
Tak for det skarpe øje :) Nogle opskrifter er lidt mangelfuldt konverteret til det nye site. Jeg har nu indsat hvor marinaden slutter og peanutdippen starter❤️
Hej Jane. Jeg elsker dippen her og bruger den til mange ting. Ved du om dennkqn fryses ned? ?
Hej Jane
Overvejer at kaste mig ud k denne opskrift – det lyder mega lækkert. Men bliver nødt til at høre efter opskriften på det der “agurkesalat” du har liggende ved siden af??
Har du den i en ketovenlig udgave?
Vh Tanya
Ja det har jeg men den ligger ikke her på bloggen, kan jeg godt se. Må poste den efter sommeren. Men det er dybest set bare risvinseddike med lidt sødning, ingefær og chili, som agurkerne har ligget i lage i :)
Hej Jane. Kan du fortælle hvilken fiskesauce du bruger? – jeg har haft købt et par forskellige i alm. supermarkeder. Men hver gang jeg har brugt det har min mad været nærmest uspiselig fordi fiskesausen overdøvet alt andet. Når jeg bruger det i dag bruger jeg under en fjerdedel af det der står i de opskrifter jeg har brugt. Måske kan jeg bare ikke lide fiskesause eller også bruger jeg nogle andre end f.eks du gør.
Hilsen Louise
Min er bare en helt almindelig en fra Santa Maria. Men det smager jo virkelig sært i sig selv og mængden skal doseres for at retten stemmer. Det er jo primært en smagsforstærker.
Hej Jane.
Jeg er super glad for alle dine bøger og bruger dem flittigt både min mand og jeg.
Vi har tidligere lavet squash spaghetti, men synes det svinder meget ind og bliver lidt slatten, så vi bruger nu kinaradiser i stedet for til bl.a. “spaghetti” (meget let kogt eller stegt i smør på panden). Vi bruger den også udskåret (rå eller let kogt) i tern til en “kartoffelsalat” samt til brasede “kartofler” – det smager rigtig godt. Er der en grund til, at du ikke har kinaradise i dine opskrifter?
Jeg kan i øvrigt overhovedet ikke tåle avocado – hvad og hvor meget fedt kan jeg erstatte det med?
Hej Anni
jeg har kinaradise med i mit indlæg om grøntsagsspaghetti: https://www.madbanditten.dk/groentsagsspaghetti/
Og enig, squash bliver meget vådt, når det varmes.
Og alt om avokado og erstatninger her: https://www.madbanditten.dk/avocado-og-keto/