Kylling Satay med peanutdip


Kylling satay, altså de her marinerede og grillede kyllingespyd serveret med den lækre peanutdip (også kaldet Satay sauce) er mine ungers favorit, når vi rejer i Asien. Eller som det er lige nu: bestiller thai takeout. De elsker bare de spyd. Heldigvis kan jeg jo lave dem selv og opskriften, som jeg vil dele med dig i dag, er super dejlig.

Kylling satay med peanutdip - dejlig opskrift på lækre kyllingespyd med krydret dip med kokosmælk og peanutbutter

Kylling Satay med peanutdip

Føj til favoritter Udskriv Pin
En smag af Thailand. Mør kylling med lækker peanutdip.
3
|
30 minutter

Ingredienser

Marinade

Peanutdip

Topping

  • frisk koriander
  • lime
  • peanuts

Sådan gør du

Peanutdip

  • Kom alle ingredienser til saucen i en gryde og varm det op til det er en homogen masse. Smag til og juster evt. med ekstra vand, hvis saucen er for tyk.
  • Lad saucen/dippen køle ned.

Kyllingespyd

  • Bank kyllingefileterne lidt tyndere og del hvert kyllingebryst i tre.
  • Bland ingredienserne til marinaden sammen og hæld det i en frysepose.
  • Tilsæt kyllingen og sørg for, at marinaden bliver fordelt godt på kyllingen. Lad kyllingen marinere i et par timer i køleskabet eller natten over.
  • Sæt kyllingen på spyd og steg spyddene i lidt kokosolie.

Servering

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kylling Satay – til hverdag og gæster

Vi spiser sjældent Kylling Satay alene. Ofte er de en del af en større servering, hvor vi måske får fx panang karry eller lign. også, men når vi spiser dem alene, er portionen her i overkanten til 2 personer. De kan dog fint gemmes og spises næste dag.

Jeg kan tit finde på at lave dem til buffet, hvis vi fx har mange gæster. Ungerne elsker jo alt på pind og peanutdippen er altid et hit – undtagen når jeg får lavet den for stærk. Vær forsigtig med mængden af rød karry. Nogle af dem er jo uhyrligt stærke!

Thaimad er også god gæstemad, da meget af smagen kommer fra, at kødet har ligget i lækre marinader forinden. Det betyder at man med ganske let tilberedning på aftenen, kan fremtrylle meget smagfuld mad. Og det er da smart!

Forleden havde vi besøg af min søster og hendes kæreste, og vi lagde ud med en lille appetizer. Usaltede cashewnødder ristet på en tør pande og herefter i selskab med groft havsalt, forårsløg og chili, som burde have været friskhakket, men som blev af den tørrede slags, da jeg var bagud i programmet. En virkelig nem thai-appetizer.

Kyllingespyd med peanutsauce til børn

Børnene elsker som bekendt mad på pind, så derfor er chicken satay en kendt klassiker herhjemme. Det er dog kun de voksne, der spiser den stærke peanutdip, men den er til gengæld populær Denne gang serverede jeg dog den rå version, som jeg havde lavet til de lækre damer nogle dage forinden.

Det ser jo indbydende ud med sådan et fad. På træspyddene er der kyllingeinderfileter, som har ligget nogle timer på køl i en marinade af friskpresset ingefærsaft, limesaft, sesamolie, hvidløg, lidt agavesirup, gurkemeje og en lille smule gul karrypasta. Efter et par timer på køl, satte jeg dem på pind og lagde dem på en bageplade med bagepapir og gav dem ca. 15 min. i ovnen ved 180 grader.

De voksne fik også laks, og også den havde marineret nogle timer i køleskab.

Tilbehør til Chicken Satay

Sammen med laksen og kyllingen fik vi den samme  rå thaisalat, som jeg havde serveret forleden. Den er virkelig lækker og smagfuld. Det er den, der ses i baggrunden på billedet nedenfor. Og så lavede jeg en syrlig agurkesalat, som jeg tænkte ville stå godt til den fede laks. Agurkesalaten blev lavet i hast og er ikke helt sukkerfri, men sammen med alt det andet gik det fint an.

Næste gang laver jeg dobbelt portion, for det var et dejligt indslag, og portionen her passede nok mere til to personer end til fire.

Og nu er mit køleskab tømt for thai dips og dressinger, så nu bevæger vi os væk fra thai-køkkenet for en stund. Men hånden på hjertet, med denne danske sommer er det da let at drømme sig væk til de thailandske strande. Det gør jeg i hvert fald. Sådan cirka dagligt.

Kylling satay med peanutdip - dejlig opskrift på lækre kyllingespyd med krydret dip med kokosmælk og peanutbutter - chicken satay

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Kylling Satay med peanutdip”

  1. Uhm, det ser lækkert ud.
    Mon ingredienserne til “saucen” også er smuttet? Eller har jeg overset dem?
    Og energiberegningen – er den inklusive spidskålssalaten? Eller bliver det så ikke keto længere?

    Mange tak for at være en kæmpe inspiration.
    Mvh. Marie

    Svar
    • Hej Maria
      Jeg har lige rykket lidt rundt på rækkefølgen i opskriften. Kan godt se, det var lidt forvirrende men altså saucen = peanutdippen. Håber det giver bedre mening nu❤️

      Energiberegningen er kun inkl. de ingredienser, der er i ingredienslisten. Energiberegningen på spidskålssalaten står under den.

      Din kost er Keto så længe dit samlede kulhydratindtag for dagen er max 20 g (eller lige deromkring) :)

      Svar
    • Hej Louise
      Tak for det skarpe øje :) Nogle opskrifter er lidt mangelfuldt konverteret til det nye site. Jeg har nu indsat hvor marinaden slutter og peanutdippen starter❤️

      Svar
  2. Hej Jane
    Overvejer at kaste mig ud k denne opskrift – det lyder mega lækkert. Men bliver nødt til at høre efter opskriften på det der “agurkesalat” du har liggende ved siden af??
    Har du den i en ketovenlig udgave?
    Vh Tanya

    Svar
    • Ja det har jeg men den ligger ikke her på bloggen, kan jeg godt se. Må poste den efter sommeren. Men det er dybest set bare risvinseddike med lidt sødning, ingefær og chili, som agurkerne har ligget i lage i :)

      Svar
  3. Hej Jane. Kan du fortælle hvilken fiskesauce du bruger? – jeg har haft købt et par forskellige i alm. supermarkeder. Men hver gang jeg har brugt det har min mad været nærmest uspiselig fordi fiskesausen overdøvet alt andet. Når jeg bruger det i dag bruger jeg under en fjerdedel af det der står i de opskrifter jeg har brugt. Måske kan jeg bare ikke lide fiskesause eller også bruger jeg nogle andre end f.eks du gør.
    Hilsen Louise

    Svar
    • Min er bare en helt almindelig en fra Santa Maria. Men det smager jo virkelig sært i sig selv og mængden skal doseres for at retten stemmer. Det er jo primært en smagsforstærker.

      Svar
  4. Hej Jane.
    Jeg er super glad for alle dine bøger og bruger dem flittigt både min mand og jeg.
    Vi har tidligere lavet squash spaghetti, men synes det svinder meget ind og bliver lidt slatten, så vi bruger nu kinaradiser i stedet for til bl.a. “spaghetti” (meget let kogt eller stegt i smør på panden). Vi bruger den også udskåret (rå eller let kogt) i tern til en “kartoffelsalat” samt til brasede “kartofler” – det smager rigtig godt. Er der en grund til, at du ikke har kinaradise i dine opskrifter?
    Jeg kan i øvrigt overhovedet ikke tåle avocado – hvad og hvor meget fedt kan jeg erstatte det med?

    Svar