Kylling på spyd med hurtig hummus er sådan en hurtig men virkelig lækker omgang familiemad. Som jeg har sagt mange gange før, så vil mine børn spise hvad som helst, hvis bare det serveres på en pind. Og måske har de fat i noget her.
Ingredienser
- 600 g kyllingeinderfilet
Mellemøstlig marinade
- 2 spsk hjemmelavet ketchup (hjemmelavet hvis du har)
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk jordnøddeolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk frisk ingefær revet (eller ingefærjuice)
- 2 tsk Sukrin Gold
Hummus
- 400 g kikærter (udblødte og kogte)
- 2 spsk tahin
- 2 hvidløg
- 1 spsk stødt spidskommen
- 2 spsk citronsaft evt. mere – smag til
- salt (medmindre kikærterne var fra dåse og lå i saltet vand)
- 2 spsk olivenolie (koldpresset)
- 1 spsk sesamolie
- 1 dl vand (kogevand, hvis du har)
Sådan gør du
Marinade
- Rør marinaden sammen i en skål og læg kyllingeinderfileterne heri.
- Lad dem ligge et par timer i marinaden i en skål i køleskabet og herefter er det bare at trække kyllingerne på pind og tilberede dem i ovnen.
- Jeg lægger dem bare direkte på bagepapir og giver dem ca. 20-25 minutter ved 200 grader.
Hummus
- Hele balladen kommes i blender eller foodprocessor og blendes, indtil konsistensen er, som du ønsker.
- Spis cirka halvdelen af portionen sammen med måltidet her og gem den anden halvdel i køleskabet.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling på pind er festlig familiemad
En portion kedelige kyllingeinderfileter bliver da bare lidt festligere ved at komme på pind og lagt fint op. Endnu mere festlige bliver de dog, hvis de får lov at ligge i en god marinade et par timer forinden, så de også smager af noget.
Noter dig gerne opskriften på marinaden. Den er virkelig god og alle børn elsker den.
Hummus & Low Carb
Og så er hummus et hit herhjemme for tiden. Jeg er i perioder helt vild med hummus, og det er altså nu.
Det startede egentlig med, at vores underbo kom op og spurgte, om vi ikke ville have noget af deres hjemmelavede humus, for de havde lavet alt for meget, og det ville vi selvfølgelig gerne. Men den portion var hurtigt spist, og så måtte jeg lave en selv. Heldigvis havde de også foræret mig 1 kilo kogte kikærter, som jeg havde frosset ned i portionsposer, og så er det jo en smal sag at lave en hurtig hummus.
Om hummus passer ind i din Low Carb kost vil jeg lade helt være op til dig at bedømme. De bidrager jo med nogen kulhydrat, men det skal jo ses i en helhed med, hvor mange kulhydrater, du ønsker at spise på dagsbasis og hvad du så rent faktisk har spist den pågældende dag.
Tak for dit svar – jeg er helt med på, hvad du mener?
Hej Jane. Efter 3 måneder med strikt Keto, valgte jeg at tage bælgfrugterne ind i min kost igen. Det har udmøntet sig i, at jeg nu spiser ca. 75g hummus til morgenmad. Jeg bruger din opskrift – den bedste jeg har prøvet – og lægger en god teskefuld pesto ovenpå sammen med lidt snittede tomater og agurk. Dertil en skive brie eller en oopsie. Jeg spiser så Keto/Lowcarb frokost og aftensmad. Det fungerer godt og min krop er tilfreds og det er for mig det vigtigste. Men mine spørgsmål er så: 1) Er jeg overhovedet i ketose, når jeg spiser så mange kulhydrater, som der er i kikærter, plus alle de øvrige der er i min samlede kost? Og 2) Kan jeg stadig bruge fedtet som kilde til at føle mig mæt eller skal jeg betragte fedtet på en anden måde? Vh. Elsemaija?
Mit spørgsmål tilbage til dig er så: Hvis du har det godt og det fungerer, hvorfor bekymrer du dig så om du er i ketose eller ej? Det synes jeg er sagen helt underordnet. Det vigtige er din subjektive oplevelse og den lyder til at være super.
Ketose handler jo primært om, hvorvidt din hjerne har brug for en alternativ brændstofkilde i fraværet af kulhydrater. Får du kulhydraterne, er behovet for den alternative energikilde mindre.
Dit andet spørgsmål er lidt sværere. I teorien kan man sige, at jo flere kulhydrater, du spiser, des mindre fedt skal du spise. Øger du kulhydratindtaget og holder dit tidligere fedtindtag, øger du jo dit kalorieindtag.
Men du spiser jo stadig ikke high carb – langt fra endda. En klat humus + low carb/keto mad er jo stadig meget kulhydratbegrænset. Så du vil stadig have brug for mere fedt i kosten for energi og mæthed end hvis du spiste fx high carb.
Jeg putter en hel håndfuld urter i hummus`sen – så smager det supergodt – og citronmelisse i stedet for citronen.
Hvor lyder det også lækkert! :)
Hej Jane og andre.
Jeg elsker også humus og laver gerne en low-carb version, hvor jeg bytter kikærterne ud med skrællet squash og nogle edemame-/sojabønner.
Det smager næsten som med kikærter og får samme konsistens. Det er jo egentlig krydderierne der giver en humus sin gode smag. :)
– og tak for nogle virkelig skønne bøger! Jeg bruger dem flittigt :)
Det lyder lækkert! I MÆT&SLANK har jeg en opskrift på blomkålshumus. Den smager næsten som den ægte og kan også anbefales :)
Hej igen ja så undres jeg.. Jeg skrev tidligere i dag ang. Kikærter og Kikærtemel.. Og du svarede at kikærter ikke indgik i LCHF .. Hvordan kan i så lave en opskrift på humus.. ? Vh. Nanna
Hej Nanna
Det kan jeg, fordi ingenting i min verden er sort/hvidt. Jeg er bare et menneske, der går op i at spise rigtig mad og som for det meste er inspireret af LCHF-principperne, men som også engang imellem holder af at spise humus, for meget chokolade, drikke for meget rødvin eller lave “sunde” godter med masser af tørrede frugter, som bestemt heller ikke er low carb. Og det gør jeg helt uden bekymring for, om det står på plus- eller minuslisten i et regelsæt, og fordi der i mit liv er fint plads til selv at lave den balance. Det var også derfor jeg skrev til dig at kikærter ikke er LCHF, men at det jo står den enkelte frit for selv at bestemme, om det skal diktere, hvorvidt man vil spise dem eller ej.
Hej igen ja så undres jeg.. Jeg skrev tidligere i dag ang. Kikærter og Kikærtemel.. Og du svarede at kikærter ikke indgik i LCHF .. Hvordan kan i så lave en opskrift på humus.. ?
Hej,
Tak for dejlige opskrifter.
Hvor længe kan humusen holde i køleskabet?
400g kik ærter, er det før eller efter opblødningen /-:
Kh
Pernille
Jeg er lige begyndt på din kur og savner tit noget sødt til aftenkaffen der spiser jeg så dadler tørrede abrikoser og nødder/mandler,det er jo naturligt sødt – er det ok ?
lige et spørgsmål mere : jeg syntes at løg er godt til smags giver og jeg elsker porrer/løg men det er “underjordisk” er det så ikke ok?
MVH Kirsten
Hey. Jeg er vild med humus, og laver det tit med en blanding at kikærter og butterbeans, så bliver det ligesom blødere at spise.. Og så er det jo et plus på den sunde fedt konto:)
Vibeke
Det lyder også dejligt! :-)
Hej Jane
er netop faldet over din skønne blog og er blevet dybt inspireret. Har 5 kg som jeg gerne vil tabe og synes aldrig rigtigt at det bliver til noget, da jeg altid stopper efter 1-2 kg. vægttab pga. sult og røvsyg mad. Er ude over sukkertrang efter en kold tyrker sidste uge (inden jeg faldt for LCHF, som jeg nu vil prøve), så så langt så godt. HÅber inderligt at jeg kan smide bare 5 kg. og efterfølgende bare nyde alle de andre sidegevinster ved en kostomlægning som denne.
Vil blot lige høre dig om kikærter og kidneybeans er ok at spise. Ved ikke hvorfor jeg troede det ikke gik – men det lader jo til det med din hummus:-)
Og tak for alle de spændende opskrifter – jeg er dybt inspireret og har allerede lavet flere af dem. Inkl. pandekagerne uden mel som også ungerne elskede. Skønt.
mange hilsner
Helle
PS: iøvrigt er det MEGET grænseoverskridende med at det fedt, når man altid har hørt andet. Jeg tør dårligt gå forbi vægten, men håber, det går rette vej.
Hej Helle – tak for din fine kommentar.
Jeg spiser kun sjældent bønner og ærter. Humus er faktisk undtagelsen. Men det handler lige så meget om, at jeg ikke er så vild med dem. I en kulhydratreduceret kost som LCHF bør de spille en birolle, mens grøntsager, kød og fedt indtager hovedrollen :-)
Jeg kan godt huske det grænseoverskridende i at skifte fra light til fuldfed. Men mand, hvor er det fedt at spise sig mæt!
Alt er bedre på en pind! Og som du skriver, så bliver det bare mere spændende, og det gælder ikke kun for børn, voksne synes også at mad (specielt kød) på pind er sagen – hvertfald i vores omgangskreds ;)
Jeg elsker også bare hummus, det smager godt, er sundt og nemt at lave – What not to like??
– Maj :D