Denne opskrift på kylling med kapers, soltørrede tomater og artiskok er supernem at lave men smager af overraskende meget pga tomater og kapers. Jeg ville ikke tøve med at servere den for (spontane) hverdagsgæster.
Kylling med kapers, soltørrede tomater, og artiskok
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 1 spsk kapers
- 60 g grillet artiskok (jeg brugte den i olielage)
- 50 g semidried cherrytomater i olie
- 0,5 øko-citron saft herfra, efter smag
- 3 spsk olivenolie
- krydderurter fx persille og timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm en pande til middel varme med olie på.
- Brun kyllingen godt af i et par minutter på hver side og drys med salt og peber. Læg kyllingen til side et øjeblik.
- Tilsæt kapers, tomater, artiskok, citron og -skal til panden og steg i et minuts tid.
- Læg kyllingen tilbage på panden og steg til den er gennemstegt, skru evt. lidt ned for varmen.
- Hak krydderurterne og drys dem over ved servering.
- Server fx med dampet broccoli eller en god salat.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lækker og nem opskrift med kylling
Jeg ved godt, at ingredienser som kapers og artiskok nogle gange deler vandene lidt, men her er jeg altså igen for at overbevise skeptikere om, at det jo smager så superlækkert i den rette kontekst og i rette dosering. Og jeg fortsætter, indtil jeg har overbevist jer alle – haha!
Kyllingebryst er jo ikke specielt interessant i sig selv, men her skrues der virkelig op for smagen med ganske få hjælpemidler. Og denne italiensk-inspirerede opskrift med kylling er virkelig værd at prøve. Tænk, at så lækkert et måltid kan laves på bare 20 minutter!
Hvis du er supertjekket, har du selvfølgelig lavet din egen langtidsbagte tomater. Hvis ikke, køber du bare nogle.
Hvad spiser man som tilbehør?
Denne ret med kylling ville jeg servere med en form for grøntsagsspaghetti (squash ville fungere bedst her) eller helt enkelt tilbehør som fx dampet broccoli eller letkogte grønne bønner. Der er så meget smag i retten i sig selv, at tilbehøret gerne må falde lidt i baggrunden.
Hvis jeg ville have en knasende kålsalat til, kunne den sprøde kålsalat med fennikel, græskarkerner og granatæble være et godt valg.
Skøn blanding – men hvornår tilsætter du citron 🤔🤗😄?
Hov pokkers. Jeg har dem i sammen med de andre i punkt 3.
Det tænkte jeg nok, men var ikke helt sikker.
Fik det her til aften med ovnbagt spidskål – mund det var lækkert 🤩😁 men jeg er også kapers elsker ❤🤗
Wauw fuldstændig fantastisk ret, mine yndlingsingredienser til salaten bliver her forenet på, for mig, nytænkende måde i en varm ret.
Jeg er kæmpe fan 🤗
Fuldstændig fantastisk ret – kombinerede den med græskar med yoghurt dressing opskriften. Klart min nye favoritter 👏👏
Sikke en skøn kombi. De to retter virkelig lækre❤️❤️