Denne lækre opskrift med kylling med estragon og citron er nem og hurtig at lave og kan laves i en travl hverdag. Smagen er stadig helt i top og hele familien vil kunne lide den.
Ingredienser
- 500 g kyllingeoverlår med underlår
- frisk estragon
- 2 fed hvidløg
- 0,5 øko-citron saften herfra + 2 tsk citronskal
- 1 dl hvidvin
- 200 g fennikel
- smør til stegning
- 125 g grønne asparges eller grøn salat til tilbehør
- 1 spsk olivenolie
- citronsaft
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Varm smør op på en pande.
- Brun kyllingelårene godt af på alle sider og læg dem til side et øjeblik.
- Skær hvidløg og fennikel i skiver.
- Kom hvidløg og fennikel på pande og steg, til det er blevet gyldent.
- Fordel grøntsagerne og kyllingelårene i et ovnfast fad og tilsæt estragon, citronsaft + skal og hvidvin og drys med salt og peber.
- Bag i 20- 30 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Server med dampede asparges med olivenolie og citronsaft presset over.
- Drys med frisk estragon inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling med estragon og citron
Kylling med estragon og citron smager himmelsk og det får mig til at tænke på, hvorfor jeg er så sløj til at bruge estragon i min mad. Det smager jo så godt. Estragon og løvstikke er to urter, jeg virkelig elsker men som jeg alt for sjældent bruger.
Men så er der jo plads til forbedring.
Opskriften her kræver ikke meget arbejde af dig. Den har en smule indledende forberedelser men herefter passer den sig selv i ovnen.
Her i sommerhalvåret kunne dampede grønne asparges eller en grøn salat være dejligt tilbehør til. Spiser du den i vinterhalvåret kunne letkogte grønne bønner eller broccoli være lækkert.
0 kommentarer til “Kylling med estragon og citron”