Kylling med citron, parmaskinke og squashnudler serveret i en dejlig ostesovs med mascarpone og parmesan er et lille kompromis for os, der ikke spiser pasta og er samtidig et glimrende eksempel på, at man sagtens kan få alle de gode smage alligevel.
Kylling med citron, parmaskinke og squashnudler
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 250 g kyllingebryst
- 50 g parmaskinke
- 40 g løg
- 2 fed hvidløg
- 100 g mascarpone
- 1,5 dl kyllingebouillon/hønsebouillon
- 1 citron saften herfra
- 1 tsk dijonsennep
- 50 g parmesan halvdelen i sovsen, halvdelen til drys
- smør eller kokosolie til stegning
Tilbehør
- 400 g squash
- frisk basilikum
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tern og steg den i smør eller kokosolie, til den er gennemstegt. Læg den til side.
- Steg parmaskinken sprød i lidt olie på en pande og læg til side.
- Hak løg og hvidløg og steg dem klare i smør eller kokosolie på en stor pande.
- Tilsæt bouillon, mascarpone, citronsaft, sennep og halvdelen af parmesan. Lad saucen koge op og tykne lidt.
- Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem varme igennem. Smag til med salt og peber.
- Lav strimler af squashen med en tyndskræller eller en julienneskærer eller hvad du nu har.
- Server squashstrimlerne med saucen ovenpå.
- Drys med friskrevet parmesan og basilikum ved servering og server med parmaskinken til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fed ostesovs med mascarpone og parmesan
At nyde den gode fede ostesovs gør det kompromis ret nemt, vil jeg sige. Squash fungerer super, synes jeg og det er dejligt at bytte noget ‘beige mad’ til noget grønt.
Denne opskrift på kylling med citron og squashnudler kan spises både som hurtig og nem hverdagsmad men der skal ikke meget mere end et lille glas hvidvin før det er en dejlig fredagsmiddag ovenpå en travl uge. Just sayin’ ?
Lyder lækkert :) Har du ikke en printknap, så man nemt kan printe opskrift og have ved siden af når man skal lave maden? Det kunne være super rart :)
Jo, den er bare godt gemt. Lige nu ligger den under den grønne knap ved siden af facebook, twitter etc. Det kunne godt laves lidt mere elegant ;-)
Ja men det er jo bare smukt – tak, så ved jeg det til en anden gang :)