Kylling med chipotle og urteris er en virkelig dejlig og nem hverdagsret. Urterisene smager overraskende godt og bliver virkelig aromatiske med både lime, tomatillo og koriander.
Ingredienser
- 400-600 g kyllingelår
- 1 tsk chipotle chili tørret, røget chili
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk frisk oregano
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk sødning
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Urteris
- 2 forårsløg
- 0,5 grøn chili
- 400 g blomkål hakket til 'ris'
- 2 dl kyllingebouillon/hønsebouillon
- 1 lime saften herfra
- 1 stor håndfuld frisk koriander
- 1 spsk tomatillo-salsa 1 hel most/blendet
- 1 spsk smagsneutral kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hak hvidløg og oregano.
- Bland olie sammen med resten af ingredienserne i en frysepose og kom kyllingelårene deri, lad dem evt. marinere lidt.
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Fordel kyllingen i et ovnfast fad sammen med resten af marinaden og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingen er gennemstegt og gylden på toppen.
Urteris
- Snit forårsløgene fint.
- Hak chillien, fjern evt. kerner og lameller.
- Hak korianderen.
- Opvarm en stor pande med kokosolie på.
- Kom den hvide del af forårsløgene og chilien på panden og sauter, til de bliver lidt klare i farven.
- Tilsæt blomkålsrisene og steg med et øjeblik.
- Hæld bouillon på og rør imens, lad blomkålsrisene blive møre.
- Skru evt. op for varmen, hvis risene er for våde, så væsken fordamper.
- Rør limesaft, tomatillo, koriander og den grønne del af forårsløgene i og smag til med salt og peber.
- Server risene til kyllingen, drys med ekstra koriander og server lidt ekstra lime til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chipotle og tomatillo
Igen har jeg brugt lidt eksotiske ingredienser. Både chipotle og tomatillo er måske nye ingredienser for mange.
Tomatillo er en frugt, som ofte er brugt i Mexico fx i Salsa verde. Tomatillo er en mellemting mellem ananaskirsebær og en grøn tomat. Den smager let syrligt men bliver sødere, når den er moden.
I nogle supermarkeder kan man være heldig at finde hele tomatillos på dåse og ellers kan man flere steder få det som salsa, det er det jeg brugte. Er det helt umuligt, kan det selvfølgelig udelades men det giver god smag.
Chipotle chili er en tørret og røget jalapeños. Det kan også fåes både som chili pasta, pulver, flager og hel tørret chili. Jeg har brugt det i flager fra Mill & Mortar. Kan du ikke finde chipotle chili, kan du godt erstattes med almindelige chiliflager evt. tilsat lidt røget paprika, selvom det ikke er helt det samme.
Super lækker spicy ret 😃
Temmelig fantastisk i smag, virkelig dejlig mad :-)