Kylling med chipotle og urteris


Kylling med chipotle og urteris er en virkelig dejlig og nem hverdagsret. Urterisene smager overraskende godt og bliver virkelig aromatiske med både lime, tomatillo og koriander.

Chipotle og tomatillo

Igen har jeg brugt lidt eksotiske ingredienser. Både chipotle og tomatillo er måske nye ingredienser for mange.

Tomatillo er en frugt, som ofte er brugt i Mexico fx i Salsa verde. Tomatillo er en mellemting mellem ananaskirsebær og en grøn tomat. Den smager let syrligt men bliver sødere, når den er moden.

I nogle supermarkeder kan man være heldig at finde hele tomatillos på dåse og ellers kan man flere steder få det som salsa, det er det jeg brugte. Er det helt umuligt, kan det selvfølgelig udelades men det giver god smag.

Chipotle chili er en tørret og røget jalapeños. Det kan også fåes både som chili pasta, pulver, flager og hel tørret chili. Jeg har brugt det i flager fra Mill & Mortar. Kan du ikke finde chipotle chili, kan du godt erstattes med almindelige chiliflager evt. tilsat lidt røget paprika, selvom det ikke er helt det samme.

Kylling med chipotle og urte ris

Kylling med chipotle og urteris

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
40 min

Ingredienser

Urteris

Sådan gør du

  • Hak hvidløg og oregano.
  • Bland olie sammen med resten af ingredienserne i en frysepose og kom kyllingelårene deri, lad dem evt. marinere lidt.
  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Fordel kyllingen i et ovnfast fad sammen med resten af marinaden og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingen er gennemstegt og gylden på toppen.

Urteris

  • Snit forårsløgene fint.
  • Hak chillien, fjern evt. kerner og lameller.
  • Hak korianderen.
  • Opvarm en stor pande med kokosolie på.
  • Kom den hvide del af forårsløgene og chilien på panden og sauter, til de bliver lidt klare i farven.
  • Tilsæt blomkålsrisene og steg med et øjeblik.
  • Hæld bouillon på og rør imens, lad blomkålsrisene blive møre.
  • Skru evt. op for varmen, hvis risene er for våde, så væsken fordamper.
  • Rør limesaft, tomatillo, koriander og den grønne del af forårsløgene i og smag til med salt og peber.
  • Server risene til kyllingen, drys med ekstra koriander og server lidt ekstra lime til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Kylling med chipotle og urte ris

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Kylling med chipotle og urteris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?