Kylling i tomatsovs med mascarpone er en af mine absolut favoritter fra min første bog. Og tænk, selvom den bog udkom i 2013 (!), så laver jeg stadig mad fra den. Den er bare fyldt med alle hverdagsfavoritterne. Og tænk at den stadig sælger i butikkerne! Det er da ret vildt! Men retten her med kylling i den lækreste tomatsauce hitter bare stadig.
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
Tomatsauce med mascarpone
- 100 g løg
- 1 rød chili
- 4 fed hvidløg
- 800 g hakkede tomater eller passata
- 30 g koncentreret tomatpuré
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 spsk tørret rosmarin
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk Sukrin Gold kan udelades
- 250 g mascarpone
- smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader. Skær kyllingefileterne i tern og put dem i et smurt, ovnfast fad. Giv dem ca. 20 minutter. Du kan også bare stege dem på panden. Jeg bruger ovnen, så de passer sig selv, imens jeg laver sovsen.
Tomatsauce
- Hak løgene og chili fint og steg dem på panden i smør eller kokosolie ved middel varme sammen med presset hvidløg, indtil løgene er blevet bløde og klare (ikke brune).
- Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen. Klip eller snit urterne og tilsæt dem til saucen sammen med sødning/Sukrin Gold.
- Lad saucen simre lidt under låg, og rør så mascarponen ud i saucen, så du har en blød, cremet, orange sauce.
- Smag saucen til med salt og peber, inden du tilsætter de færdigstegte kyllingetern og giver retten det sidste opkog.
- Server med frisk basilikum på toppen.
- Tilbehør, fx: Blomkålsris
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling i tomatsovs – med lækker cremethed
At pifte den småkedelige tomatsovs op med mascarpone tjener jo to formål. Dels får du en dejlig cremet konsistens i sovsen og dels øger du lige fedtindholdet lidt i forhold til den magre tomatsovs.
At øge fedtindholdet i maden giver jo bedre smag, men på Low Carb/LCHF er det desuden vigtigt, at vi henter nogle af de tabte kalorier fra fravalget af kulhydrater i fedt. Fedt giver smag, energi og mæthed. Low carb uden ekstra fedt er svært at blive mæt på.
Her er kylling i tomatsovs med mascarpone serveret med blomkålsris i stedet for almindelige ris. Mine unger får dog almindelige ris. Nogle gange som de er, andre gange blandet med blomkålsris.
Har du prøvet at lave din egen mascarpone? Ellers kan du gøre det via den ultranemme opskrift her: hjemmelavet mascarpone
Jeg har et lille tip ang. tomatpuré :) kom det i inden de hakkede tomater og brænd/svits det af, mens man rører rundt hele tiden ( evt. en lille sjat vand hvis det begynder at blive meget tørt), så vil det kort tid efter begynde at dufte mere sødt end bittert og så ned med de hakkede tomater :D
Har ikke prøvet denne her ret før til gengæld, men det gør jeg i morgen som juleaftensmiddag, det lyder virkelig godt nemlig!
Tilbage til tomatpuré – jeg bruger tricket hver gang jeg laver tomatsovs og bruger en hel dåse puré, brænder det af, med løg, grøntsager og hvad ellers, og så en god mængde vand og 1dåse hakket tomat så det kan koge ind til en rigtig god tomatsovs ..
Ps. er virkelig glad for din hjemmeside her, bruger den tit :)
Glædelig jul
Sikke et dejligt tip. Tusind tak ❤️
Og rigtig glædelig jul til dig også.
Ved du, om det kan fryses? :-)
Jeg fryser generelt alt, og jeg ville godt turde fryse denne også :)
Hej Jane
Min kæreste kan ikke fordrage nogen som helst form for ost, bortset fra revet mozzarella. :( Kan man bruge fløde til denne opskrift i stedet?
Ja i stedet for mascarpone? Helt sikkert. Mascarpone smager jo mere af fløde end det smager af ost. Det smager jo faktisk slet ikke af ost.
Hej, tak for dine fantastiske opskrifter. Jeg har lige et spørgsmål til mascapone. Kan man i stedet for også bruge creme fraiche 38 %?
Venligst
Barbara
Ja helt sikkert. Det bliver ikke lige så lækkert men cremefraiche er tit lækkert i sovs også.
Jeg bliver også ved med at lave opskrifterne fra dén bog. Absolut den kogebog som jeg har brugt mest. Tillykke med at have begået en bog som så mange har glæde af!
Tak, hvor er jeg glad for at høre, du har glæde af bogen :)