Kylling i tomatsovs med mascarpone


Kylling i tomatsovs med mascarpone er en af mine absolut favoritter fra min første bog. Og tænk, selvom den bog udkom for snart 5 år siden (!!), så laver jeg stadig mad fra den. Den er bare fyldt med alle hverdagsfavoritterne. Og tænk at den stadig sælger i butikkerne! Det er da ret vildt!

Kylling i tomatsovs med mascarpone - lækker LCHF / keto hverdagsmad

Kylling i tomatsovs med mascarpone

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader. Skær kyllingefileterne i tern og put dem i et smurt, ovnfast fad. Giv dem ca. 20 minutter. Du kan også bare stege dem på panden. Jeg bruger ovnen, så de passer sig selv, imens jeg laver sovsen.
 • Hak løgene og chili fint og steg dem på panden i kokosolie ved middel varme sammen med presset hvidløg, indtil løgene er blevet bløde og klare (ikke brune). Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuréen. Klip eller snit urterne og tilsæt dem til saucen sammen med kokossukker.
 • Lad saucen simre lidt under låg, og rør så mascarponen ud i saucen, så du har en blød, cremet, orange sauce. Smag saucen til med salt og peber, inden du tilsætter de færdigstegte kyllingetern og giver retten det sidste opkog.
 • Server med frisk basilikum på toppen.
 • Tilbehør: Blomkålsris

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

At pifte den småkedelige tomatsovs op med mascarpone tjener jo to formål. Dels får du en dejlig cremet konsistens i sovsen og dels øger du lige fedtindholdet lidt i forhold til den magre tomatsovs.

At øge fedtindholdet i maden giver jo bedre smag, men på LCHF er det desuden vigtigt, at vi henter nogle af de tabte kalorier fra fravalget af kulhydrater i fedt. Fedt giver smag, energi og mæthed. Low carb uden ekstra fedt er svært at blive mæt på.

Her er kylling i tomatsovs med mascarpone serveret med blomkålsris i stedet for almindelige ris. Mine unger får dog almindelige ris. Nogle gange som de er, andre gange blandet med blomkålsris.

Har du prøvet at lave din egen mascarpone? Ellers kan du gøre det via den ultranemme opskrift her: hjemmelavet mascarpone

Kylling i tomatsovs med mascarpone - lækker LCHF / keto hverdagsmad
Kylling i tomatsovs med mascarpone - lækker LCHF / keto hverdagsmad

Tilbehør: Blomkålsris

Bliv PLUS-medlem og få fire lækre decembergaver🎁

MadbandittenPLUS giver dig adgang til energiberegninger på alle mine opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, færdige madplaner, adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner med indkøbsliste, du kan lytte til min podcast og vi fjerner alle reklamer fra siden.

Men melder du dig ind inden jul, får du, OVENI alt dette, også disse fire gaver:
 • e-bog med julens salater
 • e-bog med komplet nytårsmenu inkl. detaljeret tidsplan og indkøbsliste
 • julespecial-podcast med strategier til at komme godt igennem december
 • podcast om fastholdelse og motivation

Gaverne får du med det samme efter tilmelding.

Læs mere om PLUS her >>

– og du får endda de første 7 dage gratis (gælder kun nye medlemmer)

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Kylling i tomatsovs med mascarpone”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har et lille tip ang. tomatpuré :) kom det i inden de hakkede tomater og brænd/svits det af, mens man rører rundt hele tiden ( evt. en lille sjat vand hvis det begynder at blive meget tørt), så vil det kort tid efter begynde at dufte mere sødt end bittert og så ned med de hakkede tomater :D
  Har ikke prøvet denne her ret før til gengæld, men det gør jeg i morgen som juleaftensmiddag, det lyder virkelig godt nemlig!
  Tilbage til tomatpuré – jeg bruger tricket hver gang jeg laver tomatsovs og bruger en hel dåse puré, brænder det af, med løg, grøntsager og hvad ellers, og så en god mængde vand og 1dåse hakket tomat så det kan koge ind til en rigtig god tomatsovs ..
  Ps. er virkelig glad for din hjemmeside her, bruger den tit :)
  Glædelig jul

  Svar
 2. Hej Jane
  Min kæreste kan ikke fordrage nogen som helst form for ost, bortset fra revet mozzarella. :( Kan man bruge fløde til denne opskrift i stedet?

  Svar
  • Ja i stedet for mascarpone? Helt sikkert. Mascarpone smager jo mere af fløde end det smager af ost. Det smager jo faktisk slet ikke af ost.

   Svar
 3. Jeg bliver også ved med at lave opskrifterne fra dén bog. Absolut den kogebog som jeg har brugt mest. Tillykke med at have begået en bog som så mange har glæde af!

  Svar