Kylling i sennepssauce


Kylling i sennepssauce smager jo eminent godt. Kan vi lige tage et øjeblik og tale om, hvorfor vi så sjældent spiser sennepssauce, når nu det fx i Frankrig er noget, de godt ved smager så lækkert og derfor spiser ofte.

Sennepskylling - lækker opskrift på fransk sennepskylling. Kylling i sennepssauce med masser af smag.

Kylling i sennepssauce

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Brun kyllingelårene på en pande, der kan gå i ovnen, med smør, til skindet er gyldent på alle sider.  Læg kyllingen til side i et øjeblik.
 • Sauter løg og hvidløg i et par minutter i resten af stegefedtet, men uden de tager farve.
 • Tilsæt sennep, fløde, hvidvin og urter. Tilsæt bouillon efter behov. Kog op og smag til med salt og peber.
 • Kom kyllingerne tilbage på panden og hæld en smule af sovsen over.
 • Opvarm ovnen til 200 grader og sæt hele molevitten i ovnen i ca. 30-40 minutter, til kyllingen er gennemstegt og saucen tyknet.
 • Server fx med letkogte grønne bønner, dampet broccoli eller andet nemt grøntsagstilbehør, der ikke stjæler fokus fra den lækre sennepssauce.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fransk sennepskylling

Eller er det bare mig, der alt for sjældent har sennepssauce på menuen?

Nå men her er i hvert en opskrift på kylling i sennepssauce og den er super nem at lave, kræver næsten ingen tilberedelse og smager bare drøngodt.

Fordi den passer sig selv i ovnen, kan du lave tilbehør imens, hygge med ungerne eller slet og ret slænge benene op og nyde et lille hvil. Det er jo også vigtigt.

Vil du prøve en anden lækker og nem ret med kylling, kan jeg varmt anbefale kylling i flødesovs med soltørrede tomater

Sennepskylling - lækker opskrift på fransk kylling i sennepssovs. Kylling i sennepssauce med masser af smag.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Kylling i sennepssauce”

  • Ja det lyder af lidt meget. Det er længe siden jeg har lavet retten. Sæt evt. mængden ned og spæd op undervejs, hvis det er nødvendigt.

   Svar
 1. 5 stars
  Min yndlingsopskrift med kylling, og den bliver ofte lavet når der kommer gæster.
  Den er også blevet et fast indlæg på den årlige venindeweekend. :-)

  Svar
 2. 5 stars
  En af mine yndlingsretter, og jeg har lavet den så mange gange at den sidder på rygraden. Både gæster og familien er vilde med den. 🥰

  Svar
 3. Det smager fantastisk!
  Jeg havde ingen timian så erstattede den med oregano.. Men det blev ret lækkert alligevel!
  Næste gang vil jeg prøve at lave retten med smørstegt torsk, stadig bruge oregano fordi det klær smagen til det kunne have været fisk ;b
  Tak igen Jane for en lækker opskrift!

  Svar
 4. Det smager SUBLIMT..
  Jeg har aldrig været den helt store fan af sennep,da jeg synes at det svirper i min næse,men opskriften her er simpelthen FANTASTISK.
  Der er virkelig forskel på europæisk sennep og på amerikansk sennep har jeg opdaget.

  Svar
 5. Vi lavede denne her ret i sidste uge, og DEN ER SÅ GOD! Sennepssaucen er jo bare genial. Og resterne af saucen brugte vi dagen efter til en hakkebøf med grønne bønner til. Klar anbefaling herfra!! :)

  Svar
 6. Hej Jane. Ser virkeligt lækkert ud, men bliver nødt til at spørge? hvad er det for en lækker pande du har der ? Sådan en kunne jeg nemlig godt bruge ? hilsen Maria

  Svar
 7. Jeg prøver at tænke på de tre:

  Kød(protein)
  Grøntsager
  Fedt

  når jeg sammensætter mine måltider, og er i tvivl om, i hvilken af disse ost, avocado hører til?
  Skal fed ost tænkes i proteindelen eller i fedtdelen?
  Skal avocado tænkes som grøntsag eller fedt?

  Svar
  • Du har ret, helt så firkantet kan man ikke gøre det op. Det er mere sådan en overordnet tanke og for at undgå at man tror, at det er vejen frem at leve af keto kaffe og brød og kager bagt med underlige ingredienser.

   Avokado ville jeg tælle mest som fedt og ost som både protein og fedt.

   Svar
 8. Kære Madbanditten,
  Jeg har længe søgt efter svar på dette, og håber du kan hjælpe mig
  Jeg har et spørgsmål ifht de grønne bønner, harricots verts. Dem er jeg tosset med, og elsker dem i ovnen, hvor de bliver knasende sprøde. Kan give megen luft i maven, men er de lchf -venlige og kan man bare spise løs af dem? Tænker særligt når de er blevet nærmest tørre af, at blive bagt knasende i ovn (og minder meget om ganske almindelige bønner, som jo har et højt kulhydratindhold), til forskel fra når de er dampede?
  På forhånd mange tak for hjælpen!
  Kh May

  Svar
  • Hej May
   LCHF/KETO er et spørgsmål om at spise få kulhydrater samlet set over hele dagen. Hvilke madvarer du spiser inden for de rammer er op til dig. Læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/

   Grønne bønner er ganske kulhydratfattige men jo flere af dem, du spiser, jo flere kulhydrater får du. Helt enkelt.

   Jeg får også ondt i maven af dem og er nødt til at være lidt forsigtig med dem.

   Svar
   • Tusind tak for svar, Jane, og super god KETO-artikel du linkede til! Jeg er dog stadig i tvivl om kulhydratmængden i de grønne bønner ændrer sig når de har været en tur i ovn, til forskel fra når de er kogte/ dampede? Kan intet finde om det nogen steder.
    (Ja, jeg virker vidst lidt fanatisk omkring mine harricots ?)
    Men hele giver rigtig god mening og tænker, at når vi har den viden vi har brug for (her med lchf/keto), skal vi mere og mere lærer at slippe hovedet og begynde at mærke efter hvad kroppen vil og lade maden blive en naturlig forlængelse af det.

    Tusind tak for al din skønne inspiration gennem årene!

    Kh May

    Svar
    • Måske kan man godt tale om at jo mere tilberedt en madvare er jo mere tilgængelig er kulhydraterne. Samtidig oplever du sikkert også at det er nemmere at spise fx 300 g bønner bagt i ovnen med salt, mens det at spise 300 g letkogte bønner faktisk er svært. Det tror jeg skyldes, at det gør noget med appetitten og mæthedsfølelsen, når vi blander salt og fedt.

     Men som sagt. Jeg synes, vi er langt ude i detaljen og bønner er som udgangspunkt gode :)

     Svar
 9. Nej, hvorfor er det i grunden at sennepssauce så sjældent er på menuen. Det skal jeg da lave snart. Det ser så lækkert ud. Tak for en skøn blog, som jeg nyder at læse. Bedste hilsner, Benedicte :)

  Svar