Kylling i sennepssauce smager jo eminent godt. Kan vi lige tage et øjeblik og tale om, hvorfor vi så sjældent spiser sennepssauce, når nu det fx i Frankrig er noget, de godt ved smager så lækkert og derfor spiser ofte.
Ingredienser
- 800 g kyllingeoverlår med underlår
- smør til stegning
- 50 g løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakkede
- 4 spsk Dijonsennep
- 1 spsk grov sennep kan udelades
- 2,5 dl fløde
- 2 dl hvidvin kan udskiftes med mere fond/bouillon
- ekstra kyllingebouillon/hønsebouillon meget gerne den hjemmelavede
- 1 spsk frisk timian
- 1 laurbærblad
- salt og friskkværnet peber
- evt. en smule sødning
Sådan gør du
- Brun kyllingelårene på en pande, der kan gå i ovnen, med smør, til skindet er gyldent på alle sider. Læg kyllingen til side i et øjeblik.
- Sauter løg og hvidløg i et par minutter i resten af stegefedtet, men uden de tager farve.
- Tilsæt sennep, fløde, hvidvin og urter. Tilsæt bouillon efter behov. Kog op og smag til med salt og peber.
- Kom kyllingerne tilbage på panden og hæld en smule af sovsen over.
- Opvarm ovnen til 200 grader og sæt hele molevitten i ovnen i ca. 30-40 minutter, til kyllingen er gennemstegt og saucen tyknet.
- Server fx med letkogte grønne bønner, dampet broccoli eller andet nemt grøntsagstilbehør, der ikke stjæler fokus fra den lækre sennepssauce.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fransk sennepskylling
Eller er det bare mig, der alt for sjældent har sennepssauce på menuen?
Nå men her er i hvert en opskrift på kylling i sennepssauce og den er super nem at lave, kræver næsten ingen tilberedelse og smager bare drøngodt.
Fordi den passer sig selv i ovnen, kan du lave tilbehør imens, hygge med ungerne eller slet og ret slænge benene op og nyde et lille hvil. Det er jo også vigtigt.
Vil du prøve en anden lækker og nem ret med kylling, kan jeg varmt anbefale kylling i flødesovs med soltørrede tomater
8 1/2 dl væske virker voldsomt 🤔
Vil det virkelig kunne tykne? For mig lyder det nærmest som suppe 😬
Ja det lyder af lidt meget. Det er længe siden jeg har lavet retten. Sæt evt. mængden ned og spæd op undervejs, hvis det er nødvendigt.
Min yndlingsopskrift med kylling, og den bliver ofte lavet når der kommer gæster.
Den er også blevet et fast indlæg på den årlige venindeweekend. :-)
En af mine yndlingsretter, og jeg har lavet den så mange gange at den sidder på rygraden. Både gæster og familien er vilde med den. 🥰
Så dejligt at høre. Virkelig også en storfavorit herhjemme :)
Det smager fantastisk!
Jeg havde ingen timian så erstattede den med oregano.. Men det blev ret lækkert alligevel!
Næste gang vil jeg prøve at lave retten med smørstegt torsk, stadig bruge oregano fordi det klær smagen til det kunne have været fisk ;b
Tak igen Jane for en lækker opskrift!
Hvor dejligt at høre. Og virkelig lækker idé med torsk. Det tror jeg vil fungere så godt også❤️
Det smager SUBLIMT..
Jeg har aldrig været den helt store fan af sennep,da jeg synes at det svirper i min næse,men opskriften her er simpelthen FANTASTISK.
Der er virkelig forskel på europæisk sennep og på amerikansk sennep har jeg opdaget.
Ej hvor godt! Og ja, kæmpe forskel på de to smage. Jeg holder nu meget af begge :)
Vi lavede denne her ret i sidste uge, og DEN ER SÅ GOD! Sennepssaucen er jo bare genial. Og resterne af saucen brugte vi dagen efter til en hakkebøf med grønne bønner til. Klar anbefaling herfra!! :)
Ej hvor skønt. Dejligt at høre – tak :)
Hej Jane. Ser virkeligt lækkert ud, men bliver nødt til at spørge? hvad er det for en lækker pande du har der ? Sådan en kunne jeg nemlig godt bruge ? hilsen Maria
Jeg prøver at tænke på de tre:
Kød(protein)
Grøntsager
Fedt
når jeg sammensætter mine måltider, og er i tvivl om, i hvilken af disse ost, avocado hører til?
Skal fed ost tænkes i proteindelen eller i fedtdelen?
Skal avocado tænkes som grøntsag eller fedt?
Du har ret, helt så firkantet kan man ikke gøre det op. Det er mere sådan en overordnet tanke og for at undgå at man tror, at det er vejen frem at leve af keto kaffe og brød og kager bagt med underlige ingredienser.
Avokado ville jeg tælle mest som fedt og ost som både protein og fedt.
Så i de måltider hvor jeg spiser en avocado, behøver jeg ikke Mayo, olie, smør?
Kære Madbanditten,
Jeg har længe søgt efter svar på dette, og håber du kan hjælpe mig
Jeg har et spørgsmål ifht de grønne bønner, harricots verts. Dem er jeg tosset med, og elsker dem i ovnen, hvor de bliver knasende sprøde. Kan give megen luft i maven, men er de lchf -venlige og kan man bare spise løs af dem? Tænker særligt når de er blevet nærmest tørre af, at blive bagt knasende i ovn (og minder meget om ganske almindelige bønner, som jo har et højt kulhydratindhold), til forskel fra når de er dampede?
På forhånd mange tak for hjælpen!
Kh May
Hej May
LCHF/KETO er et spørgsmål om at spise få kulhydrater samlet set over hele dagen. Hvilke madvarer du spiser inden for de rammer er op til dig. Læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/
Grønne bønner er ganske kulhydratfattige men jo flere af dem, du spiser, jo flere kulhydrater får du. Helt enkelt.
Jeg får også ondt i maven af dem og er nødt til at være lidt forsigtig med dem.
Tusind tak for svar, Jane, og super god KETO-artikel du linkede til! Jeg er dog stadig i tvivl om kulhydratmængden i de grønne bønner ændrer sig når de har været en tur i ovn, til forskel fra når de er kogte/ dampede? Kan intet finde om det nogen steder.
(Ja, jeg virker vidst lidt fanatisk omkring mine harricots ?)
Men hele giver rigtig god mening og tænker, at når vi har den viden vi har brug for (her med lchf/keto), skal vi mere og mere lærer at slippe hovedet og begynde at mærke efter hvad kroppen vil og lade maden blive en naturlig forlængelse af det.
Tusind tak for al din skønne inspiration gennem årene!
Kh May
Måske kan man godt tale om at jo mere tilberedt en madvare er jo mere tilgængelig er kulhydraterne. Samtidig oplever du sikkert også at det er nemmere at spise fx 300 g bønner bagt i ovnen med salt, mens det at spise 300 g letkogte bønner faktisk er svært. Det tror jeg skyldes, at det gør noget med appetitten og mæthedsfølelsen, når vi blander salt og fedt.
Men som sagt. Jeg synes, vi er langt ude i detaljen og bønner er som udgangspunkt gode :)
Rigtig god pointe! ?
Tusind tak for at svare!!
Nej, hvorfor er det i grunden at sennepssauce så sjældent er på menuen. Det skal jeg da lave snart. Det ser så lækkert ud. Tak for en skøn blog, som jeg nyder at læse. Bedste hilsner, Benedicte :)
Rigtig meget velbekomme. Håber, den falder i smag :))