Jeg er normalt ikke den, der gider stå og lave voksenmad og børnemad, men forleden fik jeg lavet kylling i rød karry, som jeg godt kunne smage var så stærk, at jeg ikke ville få ungerne med på den. Og så måtte jeg give mig og lave en anden karrysovs til dem.
Kylling i rød karry – og en mild karrysovs til ungerne
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 spsk kokosolie
- 1 lille spsk rød karrypasta (afhængig af styrke)
- 4 dl Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria (eller alm. kokosmælk)
- 1 spsk tamari (glutenfri soya)
- 1 spsk fiskesovs
- 1 spsk peanutbutter smooth
- 1 spsk sødning
- 2 kaffir limeblade
- 500 g kyllingebryst tilberedt fx en rest
- 600 g hvidkål ,blomkål eller andet grønt fintsittet
DRYS
- frisk koriander
Sådan gør du
- Smelt kokosolien i en stor kasserolle eller sauterpande og rist karrypastaen heri.
- Hæld kokosmælk på og rør godt rundt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad sovsen simre ved lav varme.
- Henimod slutningen hælder du den tilberedte kylling, skåret i tern, ned i sovsen og lader den varme med op.
- Fordel hvidkål/blomkål/anden grønt i dybe tallerkerner, hæld sovsen med kyllingen over og pynt med friske korianderblade.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Begge sovse blev dejligt vellykkede. Jeg har ellers ikke haft helt held med mine thai-curries. De bliver udmærkede, men aldrig helt gode. Denne her kylling i rød karry blev dog virkelig lækker. Jeg tror, det er styrken + mængden af tilsat sødme/sukker, der gør forskellen.
Du kan også vælge at hælde grøntsagerne ned i sovsen og lad dem varme med. Det er lidt en smagssag.
Cremet og mild karrysovs til børn
Til ungerne lavede jeg denne cremede karrysovs:
Sovs til 2 børn
- 1 god spsk kokosolie
- 1 lille spsk karrypulver
- 1.5-2 dl piskefløde
- salt, gerne urtesalt
Fremgangsmåde
Opvarm kokosolien i bunden af en kasserolle. Rist karrypulver godt heri, til hele huset dufter af Indien. Hæld fløden i, varm den op, imens du rører lidt ind imellem og lad herefter sovsen simre ved lav varme. Jo længere tid sovsen simrer, jo mere cremet en sovs får du. Helt uden jævning!
Server sovsen med kylling og fintsnittet grønt. Alting ryger ned, når der er god karrysovs til!
Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.
Hej Jane
I relation til keto, hvilket alternativ til kokossukker ville du anvende i stedet?
Jeg ville bruge Sukrin Gold, tror jeg. Men jeg synes også sagtens det kan udelades helt.
Hey :) Jeg er allergisk over for peanut butter men vil utrolig gerne lave din opskrift, er der noget jeg kan erstatte det med? :D
Tak for de super fine opskrifter ;D
Du kan fint lave den uden. Der er jo ikke rigtigt noget, der giver samme smag som peanutbutter uden peanuts. I andre tilfælde kunne mandelsmør være en mulighed men det ville jeg ikke synes passede smagsmæssigt her..
Rigtig god og nem opskrift. Jeg brugte bare tynde skiver oksekød istedet for. Banket oksekødet helt tyndt og lyn stegte skiverne i 10 sec på begge sidder på en brandvarm pande. Men rigtig god ret har altid været fan a rød karry sauce. Hilsen Jesper.
Vild lækker ret, fungerer sagtens uden nogle de eksotiske ingredienser hvis man ikke lige har dem på hylden. F.eks. brugte jeg alm. soya og rørsukker.
Den her opskrift er simpelhen genial… JEG ELSKER DEN !!!
Jeg er ikke meget til at lave mad og det skal være så nemt som muligt. Så jeg plejer at lave en ordenlig potion suppe og så vare den i 5 dage… men som min kost vejleder sagde – så koger man jo alt det gode ud af grønsagerne.
Så med denne opskrift laver jeg en ordenlig potion curry og snitter en hav af grønsager og så har jeg til hele ugen med friske grønsager.
Hold da op lige den opskrift jeg står og mangler, den skal prøves af i morgen
Tak for opskriften
Det lyder lækkert. Den gemmer jeg lige :-)
Hej Jane!
Kender du til nogle erfaringer med LCHF-kost, når man skal vægtøge? :-)
.. eller om det er helt umuligt pga. ketosen?
Selv om jeg på nuværende tidspunkt ikke spiser LCHF, er her stadig masser af kanonlækker inspiration at hente herinde, som altid kan tilpasses med et lidt mere “passende” fedtindhold, til os der heldigvis kan fungere med både kulhydrater og sukker ;-) Så ja, tak! – og hvor er det rart også lige at få et par af dine kloge ord med mht. madreligion og fanatisme. Du gør et fantastisk godt arbejde!
Min egen erfaring er at det er svært at øge i vægt når man spiser striks LCHF. Det skyldes måske delvist ketosen (det lave insulinniveau) men også at appetitten er nedsat så det er svært at spise “for meget”. En kombination af LCHF og lidt flere godter, nødder, mørk chokolade kan være det, der skal til for ikke at gå ned i vægt og måske endda øge vægten…
Og tak for dine fine ord :)
Hej jane, synes du, det vil smager godt med noget laks isted? Vi har spist kylling i 2 dage ;-) tak :)
Vi vedtog netop i går at der meget snart skulle kylling i karrysovs på menuen. Så super godt med opskrifterne.
Hmmmm…. må de voksne gerne forgribe sig på den cremede børneversion? Den ser dælme god ud (min mave er bare slet ikke til spicy mad)
Det må de gerne, Line ;-)