Kylling i pancetta med porre og hvidvin


I denne opskrift på kylling i pancetta har den klassiske kylling i svøb lige fået et hak op på luksusskalaen med den lækre pancetta. Kyllingen ligger på en bund af porrer, der er let tilberedt med hvidvin og timian.

Porrerne har stadig en del bid, hvis man ønsker dem helt møre, kan de lige sauteres på en pande i lidt smør, inden de kommer i ovnen. Ellers er det bare virkelig nem og lækker hverdagsmad med absolut minimal indsats.

Kylling i pancetta

Kylling i pancetta

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skær porrerne i tynde skiver og fordel dem i et ovnfast fad, drys med timian, salt og peber og hæld hvidvinen over.
  • Halver pancettaskiverne.
  • Drys kyllingen med salt og peber og pak dem ind i panchetta. Skiverne kan fint nøjes med at være på toppen.
  • Læg kyllingen ovenpå porrerne, kom en klat smør ovenpå og sæt fadet i ovnen.
  • Bag i ca. 20-25 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Giv dem evt. et par minutter på grillfunktion til sidst, hvis pancettaen er for bleg.
  • Server fx med dampet broccoli hvis der er brug for mere tilbehør eller se de mange forslag under opskriften.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækker hverdagsmad

Denne lækre opskrift med kylling går fint til hverdag men kan også bruges til spontane gæster. Den tager ikke lang tid at lave men har stadig et lille flair af ekstra lækkerhed. Alkoholen i hvidvinen damper væk under tilberedningen men hvidvinen efterlader en dejlig smag til retten.

Hvad spiser man som tilbehør?

Jeg ville vælge noget enkelt tilbehør til en ret som denne og det kunne fx være letdampet broccoli eller grønne bønner. Ovnbagte blomkålsbuketter kunne også være en mulighed.

Skulle den serveres som en sommerret, kunne grillet romainesalat eller grillede grøntsager være et hit. Asparges med estragonsmør er der nok heller ikke nogen, der klager over at få serveret.

I vinterhalvåret kunne en lun grønkålssalat med karameliserede svampe være lækker til eller de altid populære broccolifritter med chili og pinjekerner.

Kylling i pancetta med porre og hvidvin

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Kylling i pancetta med porre og hvidvin”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Syntes det er en anelse mærkeligt at se en reklame for damebind ind i opskriften, ellers en ganske god opskrift

    Svar
  2. 5 stars
    Smagte virkelig, virkelig godt! Laver det snart igen :-) Men næste gang får porrerne lige 10 min. i ovnen inden kylling og pancetta kommer med ind (jeg kan bedst lide porrer det er helt møre).

    Men hvor finder du pancetta i skiver henne? Forstår slet ikke det skal være så svært at finde, men alle de italienske delikatesser man efterhånden kan få i DK…. Har fundet pancetta i tern i Føtex og noget skiveskåret pancetta der er spiseklar (og ikke skal tilberedes) i Meny. Men savner noget pancetta i skiver a la bacon i skiver🤷‍♀️

    Svar