Kylling i pancetta med porre og hvidvin


I denne opskrift på kylling i pancetta har den klassiske kylling i svøb lige fået et hak op på luksusskalaen med den lækre pancetta. Kyllingen ligger på en bund af porrer, der er let tilberedt med hvidvin og timian.

Porrerne har stadig en del bid, hvis man ønsker dem helt møre, kan de lige sauteres på en pande i lidt smør, inden de kommer i ovnen. Ellers er det bare virkelig nem og lækker hverdagsmad med absolut minimal indsats.

Kylling i pancetta

Kylling i pancetta

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 50 g pancetta i skiver (eller bacon)
  • 2 stk porre
  • tørret timian
  • 1,5 dl tør hvidvin
  • salt og friskkværnet peber
  • 20 g smør

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skær porrerne i tynde skiver og fordel dem i et ovnfast fad, drys med timian, salt og peber og hæld hvidvinen over.
  • Halver pancettaskiverne.
  • Drys kyllingen med salt og peber og pak dem ind i panchetta. Skiverne kan fint nøjes med at være på toppen.
  • Læg kyllingen ovenpå porrerne, kom en klat smør ovenpå og sæt fadet i ovnen.
  • Bag i ca. 20-25 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Giv dem evt. et par minutter på grillfunktion til sidst, hvis pancettaen er for bleg.
  • Server fx med dampet broccoli hvis der er brug for mere tilbehør eller se de mange forslag under opskriften.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækker hverdagsmad

Denne lækre opskrift med kylling går fint til hverdag men kan også bruges til spontane gæster. Den tager ikke lang tid at lave men har stadig et lille flair af ekstra lækkerhed. Alkoholen i hvidvinen damper væk under tilberedningen men hvidvinen efterlader en dejlig smag til retten.

Hvad spiser man som tilbehør?

Jeg ville vælge noget enkelt tilbehør til en ret som denne og det kunne fx være letdampet broccoli eller grønne bønner. Ovnbagte blomkålsbuketter kunne også være en mulighed.

Skulle den serveres som en sommerret, kunne grillet romainesalat eller grillede grøntsager være et hit. Asparges med estragonsmør er der nok heller ikke nogen, der klager over at få serveret.

I vinterhalvåret kunne en lun grønkålssalat med karameliserede svampe være lækker til eller de altid populære broccolifritter med chili og pinjekerner.

Kylling i pancetta med porre og hvidvin

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Kylling i pancetta med porre og hvidvin”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?