Kylling med baconsovs


Denne kylling med baconsovs er sådan en rigtig hverdagslivret herhjemme. Og man forstår det godt lidt, ikke? Du var sikkert solgt bare ved ordet “baconsovs”. Og ja, det er lige så lækkert, som det lyder!

Kylling i baconsovs

Kylling i ovn med baconsovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
5
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær eller klip kyllingen i små mundrette stykker og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
  • Halver cherrytomaterne og put dem i fadet også. Drys med salt og peber.
  • Skær bacon i stykker og steg det semi-sprødt på en pande. Tilsæt cremefraiche og krydderier og lad det koge op og simre i et par minutter.
  • Hæld baconsovsen over kyllingen og drys den revede ost over.
  • Steg i ovnen i 20-25 minutter.

Noter

Server med en god grøn salat eller med lidt dampet eller ovnbagt broccoli à la broccolifritter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kylling i baconsovs – skøn hverdagsmad

Opskriften her er lavet af hverdagsingredienser, den kræver ikke alverden, og så smager den bare superlækkert. Den gode fede sovs er lavet af cremefraiche og bacon, som er smagt til med lidt krydderier, og de krydderier kan man jo variere i det uendelige.

Jeg har endnu ikke mødt en – barn eller voksen – som ikke har kunne lide denne. Så prøv den lige – og vend gerne tilbage og fortæl mig, hvad I syntes om den!

Vi spiser kylling i baconsovs tit de dage, hvor Silas er til fodbold og først kommer hjem 19.30. Vega og jeg spiser tit tidligere, men så fungerer det så fint enten bare at holde den varm eller genopvarme den senere. Og er der en rest tilbage, spiser jeg den til frokost eller morgenmad. Så lækkert jo!

Kylling i ovn med baconsovs - en rigtig LCHF hverdagsfavorit. Opskrift her:

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

81 kommentarer til “Kylling med baconsovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Tak for nogle gode opskrifter!
    I flere af dine opskrifter med bacon, skriver du ‘skær bacon’. Er det fordi du køber en klump bacon fremfor en pakke bacon i tern, er der forskel?

    Er netop startet på 3. Uge og må sige jeg er meget positiv overrasket over de ændringer der kommer både i krop og sind :)

    Svar
    • Nej faktisk ikke. Det er bare hvis jeg skærer baconskiverne til tern som her. Det kunne lige så godt være en pakke bacon i tern.

      Og så dejligt at høre at du mærker de gode forandringer❤️

      Svar
  2. Kan man bruge Kefir istedet for cremefraiche ?? Har nemlig en rest der skal bruges ☺️ Glæder mig til at lave retten ☺️

    Svar
  3. Jeg syntes at ideen er rigtig god, men af en eller anden grund er den blevet utroligt syrlig :( Er det meningen? Eller har jeg gjort noget forkert?

    Svar
    • Syrlig? Det synes jeg ikke, den er men den består jo af et syrnet produkt (cremefraiche), som jo er lidt syrligt. Jeg veksler lidt mellem at lave den med 18% og 38% og 38% giver helt sikkert, det mindst syrlige resultat. Ved ikke om det kan spille ind…

      Svar
  4. altså bortset fra, at jeg glemte tomaterne, og så brugte en lavere % cremefraiche for at få kalorieplads til olivenolien til min kålsalat, så smagte det dælme himmelsk.

    Svar
  5. Hej, Det smager fantastisk lækkert. Vi har to meget kræsne drenge, og de elskede det. Også broccoli fritterne. Jeg følger din kickstart, og det er så dejligt, at kunne spise noget der smager så godt og samtidig er fed mad. Tak for dig.

    Svar
    • Ej hvor skønt at høre! Det er pudsigt men mange kræsne børn kan ofte godt lide maden på Keto. Måske fordi den faktisk bare smager virkelig godt :))

      Svar
      • hejsa…. bare lige et generelt spørgsmål, når du angiver antal gram for f.eks Bacon, er det så før tilberedning eller er det efter, kan godt være det står et sted men har bare ikke kunne finde det :)
        Mvh
        Martin

        Svar
  6. Det smager mega godt, nem at lave ja et hit her, men hvorfor blir det som suppe sovsen?? Kan man jævne den med et eller andet???

    Svar
  7. Hej Jane,

    Jeg købte din bog “KETO” og hold nu op den er god! Står dagligt og prøver flere og flere ting fra dine opskrifter! Intet har skuffet!

    Jeg har dog et spørgsmål til denne ret eller nærmere sovsen! For jeg har lavet retten 3-4 gange nu og hver gang skiller sovsen for mig når retten kommer i ovnen. Jeg bruger 38% Cremefraise men hver gang har jeg oplevet at den er skillet for mig, og bliver ikke lige så lækker som på det billede du har? Har du et tip?

    Svar
    • Nej desværre, Skiller den virkelig? Det har jeg ikke oplevet med den. Æv… Måske lidt lavere temperatur? Ej jeg ved ikke rigtigt…

      Svar
  8. Hej jane

    Jeg vil til at begynde med din keto da det lyder rigtig godt

    Jeg vejer ca 62 vil jeg ku tabe mig på dette – havde læst at det mest var overvægtige du arbejdede med og så var jeg bare nysgerrig omkring om dette ville ku hjælpe mig med at tabe ca 5-7 kilo – jeg er startet i løbeklub

    Mvh Mette ?

    Svar
    • Hej Mette
      Alle kan tabe sig med KETO. Vægttabet kommer af kalorieunderskuddet, uanset kost. Fordelen med keto, synes jeg, er, at kosten har en naturlig appetitdæmpende virkning, der gør det nemmere at være i kalorieunderskud. Når kroppen først kører på fedtforbrænding, er det muligt at gå mange timer uden at spise og uden at gå sukkerkold, blive dårlig etc. Og på den måde opleves det som nemmere ift. vægttab. Uanset startvægt.

      Svar
  9. Hej Jane. Er der et sted hvor næringsberegningerne fremgår af disse opskrifter ligesom i din bog Keto? Super lækker opskrift forøvrigt ??

    Svar
    • Nej, det er der desværre ikke. Den slags reserverer jeg til mine købeprodukter (fordi jeg synes, det er så super nederen at lave for at være ærlig :))

      Svar
  10. Hej madbanditten
    Lavede kylling i baconsovs hertil aften kæmpe succes ?jeg tilførte Shirataki spaghetti lavet på konjacrod, det kan varmt anbefales ?
    Også vil jeg lige sige tak for alle de lækre madrester du har skrevet stor ros til dig ?
    Mvh Michael Gross

    Svar
  11. Jeg er VIRKELIG lykkelig over at jeg stødte på den her opskrift! Har været tæt på et sammenbrud hele dagen fordi jeg havde en ufattelig lyst til mcd mad. Men den her ret har bare reddet mig! ?? og alle tre børn og manden syntes også det er smadder lækkert! Jeg brugte dog cremefraiche 18% og det kan SAGTENS anbefales! Og så serverede jeg kogt blomkål til – det smager rigtig godt sammen!

    Svar
  12. Hej Jane.

    Tror du man kan lave denne ret dagen inden den skal serveres?
    Jeg vil nemlig gerne bare kunne varme den op inden mine gæster kommer, da jeg kommer ind af døren sammen med dem :)

    Svar
  13. Hejsa
    Retten er testet med 18% fraiche og fløde – det fungerer fint (hvis man som jeg bor et sted hvor nærmeste brugs ikke har 38%)
    Ud over det går det også fint som restemad ! Dagen efter snittede jeg et spidskål – svitsede det i en stor, dyb pande og hældte resterne oveni og lod det simre et kvarters tid ! Kålen var tilpas crunchy men havde taget smag af den lækre baconsovs – det var virkelig lækker og nem restemad!
    Lækker smag man får af kombinationen af tomat, bacon og fløde – den kommer på menuen igen.
    Knus Mie

    Svar
  14. Du skriver i et svar at du anbefaler cremefraiche 38 % i stedet for fløde pga syrligheden. Har svært ved at finde med 38% tror du den skiller hvis jeg bruger halv fløde og 18%

    Svar
    • Det ved jeg faktisk ikke lige. Jeg har ikke så meget erfaring med cremefraiche 18%. Men mon ikke det går? Den er jo stadig ret fedtholdig…

      Svar
  15. Hej

    Ved du om retten kan fryses? jeg er igang med et større projekt herhjemme med at lave store portioner af nogen af yndlings retterne så det er nemmere med ordentlig mad på de travle dage i en børnefamilie (kødsovs med hasselnødder er der lavet ekstra stor portion af) Og denne er altså et hit, men er usikker på frysning i forhold til cremefraichen?

    Og tak for en vidunderlig blog og bøger, og har du andre forslag til frysevenlig familiemad tager jeg gerne imod :)

    Svar
  16. Hej, jeg heder Lonnie, og jeg må så nok være en af de få i DK som virkelig ikke kan lide bacon :) Nu har du så “mødt” en der ikke vil synes særlig godt om denne ret i uændret form;)
    Jeg er beriget med 3 enormt kræsne unger, hvoraf den ene dog er flyttet hjemmefra så hun styrer jo selv hvad hun spiser.
    De brokker sig altid over min mad fordi jeg godt kan lide sundt. Men måske min form for sund virkelig ikke er god nok. Ungerne elsker bacon, de elsker fed mad. Min mad er ikke fed jo. Og der er meget sjældent bacon i fordi jeg jo ikke selv kan lide det:) Det er for saltet simpelthen. Jeg er ikke salt-pige. Jeg er sukkerjunkie- på den virkelig ufede måde, med abstinenser efter en dag eller to uden sukker. Jeg har besluttet at forsøge det her LCHF i en uges tid eller to. Og en ret som denne vil helt sikkert være et hit hos børnene :) så laver jeg bare en lille portion uden bacon til mig selv.
    Spændende om jeg kan slippe afsted med at ændre deres kost. Tænk hvis de ikke brokker sig under hele forsøget :D
    Jeg har ikke planer om at fortælle nogen om det. Altså Af dem der skal spise min mad. De må spise det eller lade være, eller lave deres egen mad (og det er der ingen af dem der gider). Det er sådan det altid er.
    Er der noget omkring LCHF der er vigtigt at være opmærksom på når det er til børn? Er det fuldt ud sundt og uskadeligt for børn der vokser? Har en på 10 og en på 17 hjemme.

    Svar