Denne kylling med baconsovs er sådan en rigtig hverdagslivret herhjemme. Og man forstår det godt lidt, ikke? Du var sikkert solgt bare ved ordet “baconsovs”. Og ja, det er lige så lækkert, som det lyder!
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst fx inderfileter
- 150 g cherrytomater
- 100 g bacon
- 400 g cremefraiche 38%
- 2 tsk sød paprika
- 0,5 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 150 g ost fx revet cheddar eller mozzarella
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær eller klip kyllingen i små mundrette stykker og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
- Halver cherrytomaterne og put dem i fadet også. Drys med salt og peber.
- Skær bacon i stykker og steg det semi-sprødt på en pande. Tilsæt cremefraiche og krydderier og lad det koge op og simre i et par minutter.
- Hæld baconsovsen over kyllingen og drys den revede ost over.
- Steg i ovnen i 20-25 minutter.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling i baconsovs – skøn hverdagsmad
Opskriften her er lavet af hverdagsingredienser, den kræver ikke alverden, og så smager den bare superlækkert. Den gode fede sovs er lavet af cremefraiche og bacon, som er smagt til med lidt krydderier, og de krydderier kan man jo variere i det uendelige.
Jeg har endnu ikke mødt en – barn eller voksen – som ikke har kunne lide denne. Så prøv den lige – og vend gerne tilbage og fortæl mig, hvad I syntes om den!
Vi spiser kylling i baconsovs tit de dage, hvor Silas er til fodbold og først kommer hjem 19.30. Vega og jeg spiser tit tidligere, men så fungerer det så fint enten bare at holde den varm eller genopvarme den senere. Og er der en rest tilbage, spiser jeg den til frokost eller morgenmad. Så lækkert jo!
Kan man servere retten med kartofler til de andre familiemedlemmer, primært små børn ? Spørger mest fordi jeg ikke kender smagen :)
En god grøn salat, hvad kunne det være, hvis man skal tænke kulhydrater, så kan man vel ikke lave en alm salat med iceberg, agurk, peberfrugt, majs osv ?
Hej Sandra
Helt sikkert, det er en fin idé at have fx kartofler på bordet så ungerne kan supplere med det.
Ift. salat kan mange ting lade sig gøre. Det er mere et spørgsmål om helheden, dvs. din samlede kost for dagen. Keto er som at lægge et husholdningsbudget. Du har X antal kroner til rådighed, men hvordan du forvalter dem, bestemmer du selv. Majs er lidt i den høje ende kulhydratmæssigt men lidt majskerner for sødme og en halv dåse giver to meget forskellige mængder.
Jeg synes generelt, det er bedre at få styr på det daglige kulhydratindtag. Brug guiden til at tælle kulhydrat eller orienter dig i Madbandittens råvareindeks, hvis du har brug for at slå madvarer op.
Hvis alt dette er for overvældende lige nu så pyt med det for nu. Så bare tænk i ‘kød, grøntsager og fedt’. Så kan vi altid tage detaljerne henad vejen, hvis det bliver nødvendigt :)