I dag har jeg en lækker opskrift på bagt kylling i en dejlig cremet sovs med ost, spinat og artiskok til dig. Den smager så skønt og minder mig om hvor ærgerligt det er, at jeg så sjældent bruger artiskok. Jeg kan virkelig godt lide det men jeg ved ikke… det er som om jeg glemmer det helt enkelt.
Kylling i ostesovs med spinat og artiskok
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 100 g artiskok jeg brugte dem fra dåse
- 50 g frisk spinat fx babyspinat
- 1 fed hvidløg
- 25 g løg i skiver
- 0,5 dl bouillon gerne kyllingebouillom
- 1 dl fløde
- 2 spsk hvidvinseddike
- 70 g revet mozzarella
- 30 g parmesan
- frisk persille
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Steg kyllingen i smør, til den er gylden på begge sider og læg den til side et øjeblik.
- Sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven.
- Tilsæt fløde og bouillon og kog op.
- Tilsæt parmesanosten og smag saucen til med, eddike, salt og peber
- Kom spinaten i panden og lad den falde sammen og rør herefter artiskokkerne i.
- Læg kyllingen tilbage i panden, hvis den kan gå i ovnen eller kom det hele i et ovnfast fad.
- Fordel mozzarellaen ovenpå og bag den i ovnen i ca. 10-15 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Server fx med squashspaghetti eller let dampet broccoli.
- Drys med hakket persille.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Den anonyme kylling bæres her igennem af en lækker ostesovs med spinat og artiskok og så har den fået et lag mozzarella på toppen. Beklager til dig, der ikke spiser ost. Jeg føler virkelig med dig i dag ;-)
Kylling i ostesovs. Det er comfort food, så det batter. Lige hvad vi har brug for, ikke?
Har du ingen artiskokker, kan du altid lave den lækre kylling i cremet spinat i stedet.
Hej Jane
Kylling i ostesovs… den må jeg prøve 🤩 men jeg har et spørgsmål: kan jeg lave retten på forhånd?
Mvh Henriette M
Lige denne her tror jeg er bedst på selve dagen…
Tusind tak for svar… jeg har dog snydt lidt og forberedt retten til gæster i aften 😆 tænker, den vil være ok alligevel 👍🏼🤩 kh Henriette M
Den smager helt fantastisk, næste gang vil jeg prøve at supplere med nogle svampe, det tror jeg ville gøre den endnu mere skøn. Tak for nogle super opskrifter Jane, har tabt 16 kg og det er bare ikke svært overhovedet. Mangler stadig 18 kg, men ser det slet ikke som en uoverskuelig proces.
Tak
Ej hvor fantastisk, Pernille. Godt gået af dig!
Tusind tak for svar
Det smagte riiigtig godt!
Og tak for link til tilberedning af frisk artiskok. Det lyder ikke særlig kompliceret, så det skal naturligvis prøves af.
Hilsen Christina ?
Lækre opskrifter med dejlige råvarer
Hej Jane.
Jeg bruger mange af dine lækre opskrifter,
har dog fået en person i huset, som har mælkeallegi.
Jeg bruger kokosmælk hvor jeg kan, kan det købes uden smag?
Jeg har ikke fundet det endnu. Kun kokosolie uden smag.
Venlig hilsen
Anni
Hej Anni
Nej, det kan det mig bekendt ikke. Men jeg synes, der er stor forskel på mærkerne og på kokossmagen. Min favorit har længe været den Extra Creamy kokosmælk i karton fra Santa Maria, men jeg er faktisk i tvivl om den stadig fås. Og den i dåse fra Änglamark synes jeg også både er lækker og uden for klam kokossmag. Men ellers er det bare at købe et udvalg og smage sig frem, tror jeg…
Jeg elsker “kylling i cremet spinat” så denne må da også blive en succes :-)
Jeg bruger heller ikke artiskok særlig tit men når det er fra dåse burde det være til at finde ud af ;-)
Den bliver sat på menuen til weekenden.
Hej Jane
Det lyder virkelig lækkert.
Jeg elsker også artiskokker – især på pizza. Må dog indrømme, at jeg aldrig har prøvet at tilberede den fra frisk tilstand, så perfekt at der bare kan bruges dem fra dåse i denne ret.
Frisk spinat bruger jeg også i kylling i karry. Det bliver så silkeblødt og ufatteligt lækkert, når det kommer ned i en sovs.
Nå, men jeg skulle egentlig bare lige høre, om det er hele fileter, der bruges eller om de skal skæres ud, når de kan være færdige på 10-15 minutter? Måske de skal halveres vandret, så de ikke er for tykke?
Der kan jo også være vildt meget forskel på, hvor store sådan nogle kyllingefileter er, så jeg må lige være sikker. Én ting er i hvert fald sikkert – og det er, at denne ret kommer til at stå på menuen her til aften ?
Hilsen Christina
Ah ja, det er sandt. Jeg brugte øko-kyllingefileter og de er jo simpelthen så små. Er de store eller tykke, ville jeg også halvere dem, tror jeg.
Og du kan glæde dig til frisk artiskok. Det er noget helt an det, synes jeg, men nærmest mest en undskyldning for at spise herremeget smør :))
Når du kommer dertil, kan du bruge denne opskrift: https://www.madbanditten.dk/saadan-tilbereder-du-en-artiskok/
Er du vild, det lyder godt! Ordet “ostesovs” alene.. yum?!
I know, right? Jeg er også nem at overtale på det område – haha!