Kylling i løgsauce


Kylling i løgsauce gratineret med lækker Gruyère får mit frankofile hjerte til at banke lidt ekstra. Kyllingen bliver superlækker og mør og den lækre løgsovs giver smag til hele retten.

Kylling i løgsauce

Mine teens, som har lidt varierende opfattelser af hvilken rolle, grøntsager bør spille i kosten, elsker løg. Altså af alle grøntsager vælger de at elske løg. Men løg smager jo også fuldstændig fantastisk og vi spiser dem både på hakkebøffer, på mørbradbøffer og i løgsovs til kylling.

Løg er nogle gange lidt udskældte i Low Carb-verdenen, fordi de vokser under jorden og ikke over. Kan du vise mig det menneske, der er blevet overvægtigt af at spise for mange løg, lover jeg at tage mit løgforbrug op til revision.

Og som du kan se i energiberegningen under opskriften, er kulhydratindholdet stadig pænt lav.

Kylling i løgsauce

Kylling i løgsauce

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær løgene i skiver. Hak hvidløgene fint.
  • Smelt en god klat smør på en pande ved medium varme.
  • Brun kyllingebryst godt af på begge sider og drys med salt og peber.
  • Læg kyllingebryst i en pande eller et fad, der kan gå i ovnen.
  • Smelt lidt ekstra smør på panden ved medium varme.
  • Tilsæt løg, hvidløg og timian og lad dem sautere, og løgene blive bløde. De tager 10-15 minutter. De skal blive godt gyldne og karamelliserede men endelig ikke brankede.
  • Hæld fond/bouillon på og laddet koge op. Smag til med peber og evt. lidt salt.
  • Hæld løg og væske over kyllingen.
  • Riv osten og drys den over kyllingen.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 10-15 minutter, til kyllingen er gennemstegt og osten er smeltet og let gylden.

Grønne bønner

  • Nip enderne af bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4-5 minutter.
  • Server bønnerne til kyllingen.

Noter

Har du brug for at øge fedtindholdet i retten, kan du brune lidt smør på panden og hælde det over bønnerne ved servering. Nøj, det smager godt!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tip til den bedste kylling i løgsauce

For den bedste smag skal du lade retten tage den tid, den tager. Det kan være fristende at skynde sig med løgene, men der er så meget smag at vinde ved at give sig godt tid, så de udvikler så meget smag som muligt. De bliver søde og bløde og tilfører saucen virkelig meget smag.

Hårdt stegte løg smager også dejligt – bare ikke i denne ret.

Det kan virke lidt modsat at bruge oksefond/bouillin i en opskrift med kylling, men den har bare lige lidt mere kant og giver virkelig god smag til saucen. Er det udelukket, kan du selvfølgelig bruge kyllingebouillon også.

Skulle det ske, at der er rester (utænkeligt), smager den også lækkert, hvis du varmer den dagen efter.

Hvilken type løg er bedst at bruge?

Jeg har brugt helt almindelige gule løg men du kan få fine smagsvarianter ved at bruge fx skalotteløg (sauce à l’échalotte – nam!) eller endda røde løg, som giver en overraskende sød og aromatisk smag.

Kylling i løgsauce - Fransk løgkylling

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Kylling i løgsauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Man får helt fantastisk karamelliserede løg, når man smider dem i trykkogeren, vendt i en del smør, en anelse vand og salt, samt et nip natron.
    Man bliver afhængig! I det hele taget er jeg kæmpe fan af mine fire trykkere :-D

    Svar