Kylling i løgsauce gratineret med lækker Gruyère får mit frankofile hjerte til at banke lidt ekstra. Kyllingen bliver superlækker og mør og den lækre løgsovs giver smag til hele retten.
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 200 g løg
- 3 fed hvidløg
- 2 dl oksefond/bouillon
- frisk timian
- 140 g Gruyère kan fx erstattes med comté,emmentaler eller mozzarella
- 40 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 600 g grønne bønner som tilbehør
Sådan gør du
- Skær løgene i skiver. Hak hvidløgene fint.
- Smelt en god klat smør på en pande ved medium varme.
- Brun kyllingebryst godt af på begge sider og drys med salt og peber.
- Læg kyllingebryst i en pande eller et fad, der kan gå i ovnen.
- Smelt lidt ekstra smør på panden ved medium varme.
- Tilsæt løg, hvidløg og timian og lad dem sautere, og løgene blive bløde. De tager 10-15 minutter. De skal blive godt gyldne og karamelliserede men endelig ikke brankede.
- Hæld fond/bouillon på og laddet koge op. Smag til med peber og evt. lidt salt.
- Hæld løg og væske over kyllingen.
- Riv osten og drys den over kyllingen.
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 10-15 minutter, til kyllingen er gennemstegt og osten er smeltet og let gylden.
Grønne bønner
- Nip enderne af bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4-5 minutter.
- Server bønnerne til kyllingen.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling i løgsauce
Mine teens, som har lidt varierende opfattelser af hvilken rolle, grøntsager bør spille i kosten, elsker løg. Altså af alle grøntsager vælger de at elske løg. Men løg smager jo også fuldstændig fantastisk og vi spiser dem både på hakkebøffer, på mørbradbøffer og i løgsovs til kylling.
Løg er nogle gange lidt udskældte i Low Carb-verdenen, fordi de vokser under jorden og ikke over. Kan du vise mig det menneske, der er blevet overvægtigt af at spise for mange løg, lover jeg at tage mit løgforbrug op til revision.
Og som du kan se i energiberegningen under opskriften, er kulhydratindholdet stadig pænt lav.
Tip til den bedste kylling i løgsauce
For den bedste smag skal du lade retten tage den tid, den tager. Det kan være fristende at skynde sig med løgene, men der er så meget smag at vinde ved at give sig godt tid, så de udvikler så meget smag som muligt. De bliver søde og bløde og tilfører saucen virkelig meget smag.
Hårdt stegte løg smager også dejligt – bare ikke i denne ret.
Det kan virke lidt modsat at bruge oksefond/bouillin i en opskrift med kylling, men den har bare lige lidt mere kant og giver virkelig god smag til saucen. Er det udelukket, kan du selvfølgelig bruge kyllingebouillon også.
Skulle det ske, at der er rester (utænkeligt), smager den også lækkert, hvis du varmer den dagen efter.
Hvilken type løg er bedst at bruge?
Jeg har brugt helt almindelige gule løg men du kan få fine smagsvarianter ved at bruge fx skalotteløg (sauce à l’échalotte – nam!) eller endda røde løg, som giver en overraskende sød og aromatisk smag.
I stedet for at bruge ovn, valget keg at bruge airfryer og det fungere faktisk ganske fint 😊
Ej hvor fantastisk! Kan du huske hvor længe du gav den? Så vil jeg prøve det også :)
Min mand skulle lave mad til vores gæster og valgt denne ret. Det var bare en stor succes – heldigvis havde han lavet dobbelt portion. Selv min datters veninde som er meget kræsen spiste med stor velbehag. Tak for en god mange gode opskrifter. 🌷🌷🌷
Ej hvor godt! Altid stort når kræsne mennesker kan lide maden også❤️
Kan man mon lave det med hakkebøffer også? 😁
ja mon ikke godt man kan det også? ❤️
Det kunne man ihvertfald godt 👏🏻Det blev mega lækkert, udelod dog ost 😅
Tusind tak for alle dine lækre opskrifter ❤️
Hej kan retten fryses?
Susanne .
Det tror jeg egentlig fint den kan :)
Man får helt fantastisk karamelliserede løg, når man smider dem i trykkogeren, vendt i en del smør, en anelse vand og salt, samt et nip natron.
Man bliver afhængig! I det hele taget er jeg kæmpe fan af mine fire trykkere :-D
Hvor lang tid i trykkogeren?