Kylling i karry er jo en af de dejligste hverdagsretter og jeg vil vædde på at den er på menuen ude i børnefamilierne ofte. Alle elsker karrysovs men nogle oplever at det er svært at få den gode karrysmag til at trænge helt igennem.
Kylling i karry – med den bedste karrysovs
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 800 g kyllingeinderfilet
- smør eller kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Den bedste karrysovs
- 80 g løg
- 2 spsk karry min er en helt klassisk fra Santa Maria
- 3 dl kyllingebouillon/hønsebouillon meget gerne hjemmelavet
- 4 dl fløde
- 100 g flødeost naturel
- smagsneutral kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Blomkålsris
- 800 g blomkålsris
Sådan gør du
- Hak løg fint.
- Opvarm kokosolie i en sauterpande og rist løg og karrypulver heri. Hold temperaturen på middel eller lidt over, så løgene ikke branker, men så karrypulveret stadig ristes godt. Det fremhæver smagen. Lad det stege nogle minutter sådan.
- Hæld bouillon og fløde på og lad sovsen koge op. Skru ned for temperaturen og lad sovsen simre ved lav varme.
- Skær kyllingen i små mundrette bidder og steg dem i smør eller kokosolie på en separat pande. Drys med salt og peber.
- Når sovsen har fået lov at koge lidt ind, smager du den til med salt og peber.
- Rør herefter flødeosten ud i sovsen, så den får en endnu dejligere konsistens.
- Hæld til sidst kyllingestykkerne op i sovsen og lad det hele simre, imens du gør tilbehøret klart.
- Server med blomkålsris og evt. lidt friskhakket persille
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling i karry med den bedste karrysovs
Jeg kommer dig til undsætning her, for hvis du laver min opskrift på kylling i karry får du i tilgift opskriften på den bedste karrysovs. Den er krydret og fuld af smag men uden at være for stærk til de små. Og så har den en dejlig, cremet konsistens.
Jeg spiser kylling i karry med blomkålsris og det samme gør Søren som regel. Ungerne spiser enten almindelige ris eller almindelige ris blandet med blomkålsris.
Jeg laver altid en stor portion, så vi har til morgenmad/frokost næste dag. Ja, kylling og karry er også på morgenbordet herhjemme. Hvorfor ikke, tænker jeg? :)
TIP: Lidt sødme kan også være med til at fremhæve karrysmagen. Jeg river nogle gange et æble, som jeg rister med i punkt 2 sammen med løg og karrypulver. Jeg udelod det dog her og jeg synes, den smagte skønt stadig men tip hermed videregivet.
Bedste blød karrysovs, og hele retten smager pragtfuldt 👍👍👍
Hold nu helt magle, den smager super skønt, bedste karrysovs jeg har smagt.
Jaaaa ikk? Også en kæmpe favorit her💛💛
Retten er til 6 personer kan jeg se
Er hele retten for de 6, de 500 kalorier ?
Har svært ved at forstå “pr portion”.
Hej Sarah
Pr. portion følger portionsangivelsen øverst i opskriften. Så hvis der står at en opskrift er til 6 portioner, så er energiberegningen til 1 portion. Altså en sjettedel af den samlede portion = den portion, du spiser.
Håber det giver mening.
Kom æbler i.. det giver rigtig meget fylde til smagen 🤗
😋Uha altså, det er en god ret. Børnebørnene elsker den og den er fast på menukortet når vi er på skiferie. Jeg laver altid dobbelt portion, ellers er der ikke nok til de sultne skiløbere😄
Hold da op sikken en nem opskrift og så lækker…Den smagte virkelig godt . Tak for den mvh John stig
Seriøst verdens bedste karry sovs ??
Første gang i mit 45 årige liv, jeg har lykkedes med en karry sovs.
Tak for dig, Jane ?
Ej hvor godt! Og ja, det er lidt en kunst at få den gode karrysmag?
Den er også en favorit herhjemme, dog flænser vi kyllingen i strimler. Et godt fif er også at rive en squash i sovsen – ekstra grønt og ekstra fyld – win win ;-)
Perfekt tip! tak <3