Forleden lavede jeg en virkelig lækker variant over kylling i karry. Well, kyllingen var godt nok kalkun, og karryen var rød, men det lækre bestod i, at der var rørt fintmalede, usaltede cashewnødder i saucen. Det smagte fremragende.
Ingredienser
- 350 g kyllingebryst eller kalkun (eller andet kød), skåret i tern
- 50 g løg
- 1-2 tsk rød karrypasta alt efter hvor stærk din karrypasta er. Min er meget stærk
- 400 g kokosmælk en ordentlig en, ikke? Ikke det der vandede noget
- 1 håndfuld usaltede cashewnødder malet til mel
- 1 lime bare saften
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk fiskesovs
- evt. en smule sødning
Sådan gør du
- Kødet steges på en pande for sig.
- På en anden pande steges det hakkede løg i kokosolie sammen med karrypastaen. Når løgene er bløde, hældes kokosmælken over og piskes lidt, så karrypastaen optages helt.
- Lad simre et par minutter, før du tilsætter alle smagsgiverne og cashewmelet.
- Til sidst tilsættes de stegte kyllingetern, og det hele simrer lidt.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Anledningen til kylling i karry med cashewnødder og thai-temaet var helt anderledes glædeligt. Siden vi kom hjem fra Thailand i januar, har vi holdt øje med flybilletpriserne for at bestille vores vinterrejse 2012. Men de har været horribelt dyre. Men pludselig forleden frigav SAS nogle billige billetter til deres gold members 24 timer før de frigav dem til offentligheden, og vi fik 4 billetter til Bangkok til en overordentlig god pris.
Og så flyver vi oven i købet direkte. Wuhuuu!! Så jeg har brugt enhver ledig time siden på at surfe rundt og finde hoteller og områder, vi har lyst til at besøge.
Vi har ikke råd til at flyve videre ned til sydthailand, så vi bliver oppe i Thailandbugten og tager over til østkysten ligesom sidste år.
Vi starter med at geare helt ned på Koh Mak, som er en lille, stille ø uden de store muligheder. Herefter er vi ikke helt afklarede, men vi overvejer at vende tilbage til Koh Chang, dog til en anden del af øen, end hvor vi var sidst.
Som noget nyt slutter vi af med to dage i Bangkok for at få en fornemmelse for den del af Thailand. Men altså, hurra! 16 dage i Thailand i februar. Så kan det vintertungsind altså bare komme an!
Prøv Koh Kood – fantastisk ;-)