Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat er indbegrebet af hvorfor jeg elsker Low Carb/Keto. Det er helt almindelige hverdagsingredienser, maden er på bordet på under 30 minutter og det smager himmelsk!
Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 2-3 fed hvidløg
- 50 g løg
- smør eller kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Hvidløgssauce med ost
- 1 dl fløde
- 50 g parmesan
- 1 spsk citronsaft ca.
- 2 tsk dijonsennep
- 2 dl grøntsagsbouillon eller kyllingebouillon
- 100 g frisk spinat fx babyspinat
Tilbehør
- 400 g grønne bønner eller aspargesbroccoli
- bredbladet persille til drys
Sådan gør du
- Bank kyllingen lidt flad med en kagerulle eller kødhammer.
- Opvarm en pande på middel varme med smør eller kokosolie.
- Krydr kyllingen med salt og peber og steg 3-5 minutter på begge sider til den er næsten gennemstegt.
- Læg kyllingen til side et øjeblik.
Hvidløgssauce
- Hak løg og hvidløg fint.
- Sauter løg og hvidløg til de er klare i farven.
- Tilsæt bouillon, sennep og fløde og lad det koge op.
- Tilsæt parmesanen og smag til med citronsaft og evt. lidt sødning.
- Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen bliver for tyk.
- Kom spinaten i og lad den falde sammen.
- Kom kyllingen tilbage i panden og lad den færdigstege helt i saucen. Det tager ca. 7-10 minutter.
- Server med dampede grønne bønner eller (asparges)broccoli.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat
Ostesovs er jo altid godt, men ostesovs med hvidløg er simpelthen et hak bedre. Denne opskrift på kylling i ostesovs vinder jo i høj grad pga. sovsen. Kylling er jo ikke så interessant i sig selv. Men forklæd kyllingen i en lækker ostesovs og der er ikke et øje tørt rundt om bordet.
Jeg hørte i hvert fald ingen klager.
Hvad spiser man til kylling i hvidløgssovs?
Som altid når en opskrift byder på en lækker sovs, foretrækker jeg noget enkelt tilbehør. Her har jeg foreslået broccoli/aspargesbroccoli eller måske dampede, grønne bønner. Noget let, grønt og lækkert, som kan agere ‘sovseske’.
Hvad gør man hvis familien vil have kartofler eller ris?
Er der kulhydratspisere i familien, kan de spise kartofler eller ris til. Det gør mine hastigt voksende teenagere tit.
Der er mange, der skriver til mig om hvad de skal gøre, når familien vil have kartofler, ris og pasta og måske er jeg lidt hård eller firkantet her, men jeg opfatter det som et kæmpe ikke-problem.
Det er 100% ok at sende kartoflerne videre og bare spise broccoli. Med omvendt fortegn vil jeg næsten garantere, at der er nogen i din familie, der sender broccolien videre og kun spiser kartoflerne. De kan sagtens spise det til. Det er helt ok.
Hvad du putter på tallerkenen er 100% dit valg. Der er SÅ mange ting, der kan være svære ift. at leve sundt i en usund og fedmefremmende verden. Jeg tror, vi kunne vinde meget ved at lægge vores krudt på dem.
Vil du have flere opskrifter med kylling?
Har du set at jeg har inddelt alle mine aftensmadsopskrifter i kød-type? Her er fx hele arkivet over Aftensmadsopskrifter med kylling.
Hvis du scroller ned igennem det store opskriftarkiv, finder du alle 40 kategorier, vi har lavet.
Jeg forstår ikke helt energi beregningen på denne ret, ift der kun skulle være 11 g kulhydrat i per portion, for alene i 200g grønne bønner, er der 48 g kulhydrat?
Men det smager rigtig dejligt :)
Haha omg nej, det er der ikke. 100 g grønne bønner indeholder 3 g kulhydrat. Hvor i alverden får de tal fra?
Her er ernæringsdata på dem: https://www.madbanditten.dk/raavare/gronne-bonner/
Det skriver lifesum appen når man taster dem ind 🤔 hmm kan da godt se man ikke helt kan regne med deres tal så
Ja det er ulempen ved de apps, der tillader at brugere også kan indtaste varer. Det ender som det vilde vesten. Jeg kan varmt anbefale Cronometer, som kun har validerede data i deres app.
Lynhurtig ret med masser af velsmag.
Virkelig god og mættende. Nu har jeg kørt efter opskrifterne i 3 dage, min oppustethed er helt væk og det har holdt mig mæt. Æggehapserne er også lige mig, den kombi med salt, ost og æg, mums.
Glæder mig til at eksperimentere og prøve nye opskrifter
Hvor fantastisk! Det er en af mine bedste ‘sidegevinster’ også.
Lækker smagfuld og enkel.
Så lækker, det er ikke sidste gang jeg laver denne ret kan varmt anbefales
Vild med smagen – og især tilberedningstiden
Men – jeg undrer mig over, at du skriver, at der kan tilsættes mere bouillon, hvis saucen bliver for tyk?
Jeg lavede denne ret i lørdags, og min sauce var tynd som suppe
Har fulgt opskriften til punkt og prikke
Hvad er mon gået galt?
Hvor pudsigt. Min kogte ind og jeg ved ikke om det var parmesanen, der hjalp på den del…
Det var virkelig lækker og mættende👍
Det var et hit hos alle fra 2 år og op 👍🏻
5 stjerner!
Kan den fryses?
Det tror jeg såmænd godt. Nogle gange bliver retter med fløde lidt grynede ved genopvarmning men den gode smag er intakt :)
Smagte virkelig godt. Pas på med salt, da både bouillon og parmesan er temmelig salte. Her blev det med løgpulver og tørret hvidløgsgranulat. Let at lave.
Yum… Det ser godt ud. Og så kan man ALTID spise en kålsalat til :-)