Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat


Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat er indbegrebet af hvorfor jeg elsker Low Carb/Keto. Det er helt almindelige hverdagsingredienser, maden er på bordet på under 30 minutter og det smager himmelsk!

Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat

Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat

4,67 fra 6 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Hvidløgssauce med ost

Tilbehør

Sådan gør du

  • Bank kyllingen lidt flad med en kagerulle eller kødhammer.
  • Opvarm en pande på middel varme med smør eller kokosolie.
  • Krydr kyllingen med salt og peber og steg 3-5 minutter på begge sider til den er næsten gennemstegt.
  • Læg kyllingen til side et øjeblik.

Hvidløgssauce

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Sauter løg og hvidløg til de er klare i farven.
  • Tilsæt bouillon, sennep og fløde og lad det koge op.
  • Tilsæt parmesanen og smag til med citronsaft og evt. lidt sødning.
  • Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen bliver for tyk.
  • Kom spinaten i og lad den falde sammen.
  • Kom kyllingen tilbage i panden og lad den færdigstege helt i saucen. Det tager ca. 7-10 minutter.
  • Server med dampede grønne bønner eller (asparges)broccoli.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat

Ostesovs er jo altid godt, men ostesovs med hvidløg er simpelthen et hak bedre. Denne opskrift på kylling i ostesovs vinder jo i høj grad pga. sovsen. Kylling er jo ikke så interessant i sig selv. Men forklæd kyllingen i en lækker ostesovs og der er ikke et øje tørt rundt om bordet.

Jeg hørte i hvert fald ingen klager.

Hvad spiser man til kylling i hvidløgssovs?

Som altid når en opskrift byder på en lækker sovs, foretrækker jeg noget enkelt tilbehør. Her har jeg foreslået broccoli/aspargesbroccoli eller måske dampede, grønne bønner. Noget let, grønt og lækkert, som kan agere ‘sovseske’.

Hvad gør man hvis familien vil have kartofler eller ris?

Er der kulhydratspisere i familien, kan de spise kartofler eller ris til. Det gør mine hastigt voksende teenagere tit.

Der er mange, der skriver til mig om hvad de skal gøre, når familien vil have kartofler, ris og pasta og måske er jeg lidt hård eller firkantet her, men jeg opfatter det som et kæmpe ikke-problem.

Det er 100% ok at sende kartoflerne videre og bare spise broccoli. Med omvendt fortegn vil jeg næsten garantere, at der er nogen i din familie, der sender broccolien videre og kun spiser kartoflerne. De kan sagtens spise det til. Det er helt ok.

Hvad du putter på tallerkenen er 100% dit valg. Der er SÅ mange ting, der kan være svære ift. at leve sundt i en usund og fedmefremmende verden. Jeg tror, vi kunne vinde meget ved at lægge vores krudt på dem.

Vil du have flere opskrifter med kylling?

Har du set at jeg har inddelt alle mine aftensmadsopskrifter i kød-type? Her er fx hele arkivet over Aftensmadsopskrifter med kylling.

Hvis du scroller ned igennem det store opskriftarkiv, finder du alle 40 kategorier, vi har lavet.

Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Kylling i hvidløgssovs med ost og spinat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 4 stars
    Virkelig god og mættende. Nu har jeg kørt efter opskrifterne i 3 dage, min oppustethed er helt væk og det har holdt mig mæt. Æggehapserne er også lige mig, den kombi med salt, ost og æg, mums.
    Glæder mig til at eksperimentere og prøve nye opskrifter

    Svar
  2. 5 stars
    Vild med smagen – og især tilberedningstiden

    Men – jeg undrer mig over, at du skriver, at der kan tilsættes mere bouillon, hvis saucen bliver for tyk?

    Jeg lavede denne ret i lørdags, og min sauce var tynd som suppe

    Har fulgt opskriften til punkt og prikke

    Hvad er mon gået galt?

    Svar
    • Det tror jeg såmænd godt. Nogle gange bliver retter med fløde lidt grynede ved genopvarmning men den gode smag er intakt :)

      Svar
  3. 4 stars
    Smagte virkelig godt. Pas på med salt, da både bouillon og parmesan er temmelig salte. Her blev det med løgpulver og tørret hvidløgsgranulat. Let at lave.

    Svar