Denne opskrift på kylling i flødesovs med soltørrede tomater og champignon er et godt eksempel på, hvor lækker mad, du kan trylle frem af helt almindelige hverdagsingredienser på ganske kort tid.
Kylling i flødesovs med soltørrede tomater og champignon
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 200 g champignon i skiver
- 50 g soltørrede tomater i strimler
- 1,5 dl fløde
- 1 tsk frisk basilikum
- 1 tsk frisk oregano
- 1 tsk sød paprika
- citronsaft
- 30 g parmesan
- frisk basilikum
- smør eller kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær kyllingen over, så det bliver til fire fileter eller skær den i tern. Steg den i smør eller kokosolie et par minutter på hver side på en pande, til den er stort set gennemstegt.
- Læg kyllingen til side et øjeblik.
- Rengør champignon og skær dem i halve eller kvarte. Kom dem på panden og brun dem godt af. Tilsæt ekstra stegefedt ved behov. Tilsæt de soltørrede tomater og lad dem svitse med.
- Hæld fløde på panden og tilsæt krydderierne. Kom også kyllingen på panden igen og kog det hele op.
- Lad saucen simre, så den tykner lidt og smag til med salt og peber.
- Server med revet parmesan og frisk basilikum.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Perfekt feberredning til de dage, hvor du står nede i Netto kl. 17.15 og sveder over køledisken og ikke aner, hvad du skal finde på.
Retten er lavet på 15-20 minutter og tager kun længere, hvis du vil lade sovsen simre lidt mere.
Tilbehør til kylling i flødesovs
Du kan servere den med ekstra grøntsager som tilbehør. Vi har spist den både med dampet broccoli (tilbehør numero uno herhjemme), letkogte grønne bønner eller lidt strimlet squash. Det hele glider ned med den lækre sovs.
I aften havde jeg egentligt forestillet mig, at vi skulle have hakkebøffer med stegte løg (også en favorit hos mine meget traditionelle børn) men nu overvejer jeg, om jeg alligevel skal bytte det til denne lækre kylling i flødesovs.
Hejsa 😃
Kan man erstatte fløden med mælk ?
Jeg bruger jo ikke mælk, fordi min kost er Low Carb, men er man ikke Low Carber, vil jeg tro, man sagtens kan. Det bliver jo så en virkelig tynd sovs, men så kan man jo sagtens jævne den med mel eller maizena, hvilket jo heller ikke går i en Low Carb-kontekst.
Hej Jane
I dine opskrifter med fløde. Vil man i nogle tilfælde kunne bruge flødeerstatning f.els oma madlavningsfløde? Jeg ved godt at vi gerne vil have fedtet, men jeg tror jeg får det fedt jeg skal have. Der er 0,6 gram flere kulhydrater i en almindelig fløde så det er jo ikke meget. Men jeg synes bare at der er forskel på at skulle give 7kr eller 20 kr for fløde. Med venlig hilsen Jeanette
Altså det er jo et flydende margarineprodukt. De ingredienser hører ikke hjemme i en menneskekrop.
Kulhydratmæssigt er det uden betydning. Sundhedsmæssigt ville jeg aldrig bruge sådan et produkt…
Der kan man bare se, så er jeg glad for jeg spurgte ?
Er det keto eller “bare” LCHF?
Hej Kim
Det er ikke rigtigt sådan det fungerer. Keto er et spørgsmål om at spise så få kulhydrater samlet set over dagen, at kroppen kommer i ernæringsmæssig ketose. Det er altså helheden, der tæller og ikke opskrifterne, der ‘er keto’. Læs uddybningen her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/
Super lækkert! ?? der blev spist godt af min datter på 3 1/2. Vi fik gulerodsfritter til, drysset med parmesan. ??
Prøves
Hej mad benditten jeg er en en kvinde der har glutenallergi og jeg kan ikke finde ud af hva jeg skal gøre med det da jeg fik det var jeg på 88-9 og nu er jeg på 56-6 og jeg ved ikke hvordan jeg skal lave mad jeg håbe du kunne give mig råd mvh Jane
Lavede jeg til aftensmad i søndags, det var lækkert <3
Haps, dén ryger på menuen her hjemme i morgen når vi får gæster. Serveres med aspargesbroccoli og hokkaido-mos. Det skal nok blive godt. :)
Lavede den i går – super let og lækker. Serverede med dampet broccoli – vi var meget sultne.
Mums… Tak for inspiration til middagen i morgen. ?
Mmmm…. Let, hurtig og lækker ret! Tak :o)