Med kylling i flødesauce med karameliserede løg på tallerkenen starter ugen altså godt. Denne opskrift er et godt eksempel på, hvordan du med relativ lille indsats kan få utrolig lækker mad på bordet. Selv i en travl hverdag.
Kylling i flødesauce med balsamico og karameliserede løg
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g kyllingebryst
- 2 tsk hvidløgspulver
- 100 g løg
- 1 spsk frisk timian
- 3 spsk rød balsamico
- 1 tsk chiliflager
- 2,5 dl fløde
- 1 dl bouillon fx grøntsagsbouillon eller kyllingebouillon
- 20 g smør
Tilbehør
- 400 g aspargesbroccoli
Sådan gør du
- Opvarm en pande med lidt smør.
- Drys kyllingen med salt, peber og hvidløgspulver.
- Steg kyllingen et par minutter på hver side ved middel varme, til den er næsten gennemstegt.
- Læg kyllingen til side et øjeblik.
- Skru helt ned for varmen.
- Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof til panden.
- Halver løgene og skær dem i skiver.
- Tilsæt løg og timian til panden og lad løgene blive bløde, ca. 5-10 minutter.
- Tilsæt balsamico og lad det stege med i et par minutter, til løgene karamelliserer.
- Hæld fløde, og bouillon på, skru lidt op for varmen og lad saucen koge op.
- Tilsæt chiliflagerne.
- Kom kyllingen tilbage i panden og lad den blive færdigtilberedt i saucen. Lad saucen tykne let og smag til.
- Server fx med dampede aspargesbroccoli.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling i flødesauce – dejlig familiemad
Opskriften på kylling i flødesauce vil med garanti falde i smag hele vejen rundt om bordet. Er det i øvrigt ikke pudsigt, som børn tit godt kan lide stegte løg? Mine har faktisk også altid godt kunne lide rå løg, og Silas har præsteret at bede om en løgsalat. Ja, det var bare rå løg skåret op😅
Stegte eller karameliserede løg kan tit også give en virkelig lækker sødme til en ret som denne.
Hvad serverer man til kylling i flødesauce?
Fordi der er så meget smag i kyllingen og flødesovsen, har jeg hold tilbehøret helt enkelt. Her er det bare dampede eller letkogte aspargesbroccoli, men det kunne lige så fint have været almindelig broccoli, grønne bønner eller lign.
Sådan vælger jeg tit at gøre det. Hvis proteinkilden (som her) er lækker og der fx er sovs, holder jeg tilbehøret helt enkelt. Her er grøntsagernes funktion jo at svøbe den lækre sovs op. Vigtigt, forstås!
Men havde jeg fx brugt en helt enkel proteinkilde, som fx stegt kylling eller fisk, så ville jeg have gjort noget mere ud af tilbehøret, fx lavet en råkost eller måske en grøntsagsmos eller lign. Afhængigt af årstiden selvfølgelig.
Flødesovs med løg – prøv den også til en god hakkebøf
Den gode flødesovs med løg smager altså også fortrinligt til en god hakkebøf. Løgene giver både god smag og god konsistens i sovsen.
I Paris fik jeg fornyligt serveret en frokostbøf med skalottesovs, og det smagte ærligt talt skidegodt.
Hej Jane jeg skal have gæster til middag og jeg tænkte på denne opskrift som er meget lækker og så ville jeg lave brune ris til kan jeg også spise brune ris det eller skal jeg bare spise grønsager hilsen Tina
Hej Tina
Det lyder som dejlig gæstemad.
Mht de brunge ris, så er svaret på dit spørgsmål jo givet, hvis du læser kulhydratindholdet på pakken. Her er brune ris fx i fødevaredatabasen Frida. 76 g kulhydrat pr. 100 g får du nok svært ved at presse ned i en kost, der handler om at spare på kulhydraterne. Til sammenligning indeholder hakket blomkål 2 g kulhydrat pr. 100 g. Det gør det til et meget bedre valg på Low Carb/Keto.
Hvis du vil forvirringen til livs, skal du i gang med at tælle dine kulhydrater. Se min guide til det her: Guide til at tælle kulhydrat
Kan den bruges som gæstemad? Og hvad kan tilbehøret så være?
Mums! Ny favorit! Og sønnen på 12 slubrede den også i sig 😋
Årh, det spiller!! 🤤
Ja skøn kombi, ikke? Jeg tror, vi snart skal have den igen også ❤️