Dette er Silas’ ultimative livret fra Spis dig mæt & glad. Kylling i flæskesværspanering er simpelthen kylling paneret i flæskesvær! Af en eller anden grund har denne ret bare et børnetække, som diverse sesam- eller mandelmelspanerede kyllinger slet ikke kan hamle op med.
I opskriften her er den panerede kylling serveret med rodfritter og ærtemos. Hvis du vil spare lidt på kulhydraterne kan du servere kyllingen med fx bønnefritter eller broccolifritter og den gode røgede paprikadip i stedet for ærtemos.
Kylling i flæskesværspanering
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Rodfritter
- 1 kg persillerødder pastinak eller knoldselleri
- 3 spsk olivenolie
- salt
Kylling
- 600 g kyllingeinderfilet
- 1 stort æg
- 150 g poppede flæskesvær
- salt og friskkværnet peber
- 1-2 spsk smør eller kokosolie til stegning
Ærtemos
- 250 g ærter friske eller optøede
- 1 håndfuld frisk mynte
- 20 g smør
- salt
Sådan gør du
Rodfritter
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skræl persillerødderne og skær dem i aflange pomfritlignende stykker.
- Vend dem i olie, spred dem ud på en bageplade med bagepapir og drys med salt.
- Sæt bagepladen i den varme ovn og lad fritterne stege i ca. 30-40 minutter.
Kylling
- Mal flæskesværene til groft "mel" i foodprocessoren ved hjælp af pulsefunktionen. Pas på ikke at blende dem for meget.
- Pisk ægget i en dyb tallerken.
- Vend kyllingestykkerne i ægget først og rul dem herefter i flæskesværsmelet.
- Varm kokosolie op på en pande og steg de panerede kyllingefileter, til de er sprøde og gennemstegte.
Ærtemos
- Kom ærterne i kogende vand i 3-5 minutter.
- Hæld vandet fra og kom ærterne i en blender sammen med smør og mynteblade.
- Blend ærterne til en grov mos og smag til med salt.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Paneret kylling i flæskesvær
I den originale opskrift på Chicken ‘n’ chips, som opskriften hedder i bogen, har jeg brugt gammeldags flæskesvær. Siden har jeg dog fundet ud af at det klart er nemmest at panere med de poppede flæskesvær. Altså dem uden den tydelige fedtkant, men hvor flæskesværene er poppede. De pulveriserer nemmere og bliver derfor nemmere at bruge som mel.
Der findes flere forskellige mærker, også Kims fx. Dem med fedt hedder typisk ‘gammeldags flæskesvær’ og de poppede tit noget med sprøde eller lign. Nogen vælger at vende dem i FiberHusk inden æg, så hænger paneringen bedre fast.
Mærkelige Low Carb opskrifter
Jeg kan huske, at det var en af de retter, som forlaget syntes var totalt for mærkelig, da vi dengang gennemgik manus til bogen, og LCHF endnu var noget, ingen helt vidste, hvad var. Den og så æg-latten. Det er næsten nostalgisk at tænke på!
Det er nu heller ikke min livret, må jeg indrømme, men jeg bøjer mig for flertallet og laver den engang imellem alligevel. Den opmærksomme læser vil se, at jeg ved samme lejlighed lavede kyllingestykker svøbt i bacon. Det er lidt mere mit game.
Sulten efter mere? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev.
Hej Jane.
I fredags lavede jeg din kylling paneret i flæskesværs rasp (efter at have læst dine brugeres kommentarer til opskriften, besluttede jeg at dobbeltpanere – først vende i pofiber, så æg og så flæske-rasp – det fungerede PERFEKT!).
Men så var der alligevel en del flæske-rasp tilbage som jeg ikke havde brugt. Og også en del paprika dip, som ikke var blevet spist til kyllingen:
Dagen efter vendte jeg blomkålsbuketter i en skål med dip-resten og panerede derefter de fedtede blomkål med flæske-raspen.
Ud på bagepapir, ind i ovnen på 220 grader i 30 min.
Det var OGSÅ virkelig godt til en god lørdagsbøf.
Så tak for al din inspiration. Jeg stang-hygger mig i mit køkken på røv-syge hverdage i corona tid med alle dine gode opskrifter og folks sjove og gode kommentarer til dine opskrifter.
Ps.
Jeg tilføjede kardemomme og koriander, en anelse spidskommen, virkelig meget peber og ekstra salt til flæske-raspen. Det overtog aldrig smagen af flæskesvær, men hjalp betydeligt på den gode smag ;-)
OMG, hvor lækkert! Det lyder jo fuldstændig fortryllende ❤️❤️
Er der nogen alternativer til flæskesvær? Jeg har købt Vinter madplanen, og den ser lækker ud, men er der et alternativ for paneringen?
Igen er det svinekød, der skal undgås? Så enten bare udelad paneringen eller svøb dem i kalkunbacon, paner dem i sesamfrø eller slet og ret spis dem uden noget. Det vil være mit bedste bud..
Tak for svar, sesamfrø må prøves af
Jeg har sådan glædet mig til denne opskrift, og har købt lækre flæskesvær fra slagteren. Men “paneringen” blev fed og klumpet, en kamp at få på kyllingen (helt umuligt med æg) og smeltede næsten af på panden. Det blev så til en hurtig tur på stegepanden, også må de stege færdige i ovnen sammen med rodfrugterne. Nu er jeg endnu mere spændt… Jeg håber ikke at udseende og smag hænger sammen – for så bliver jeg skuffet :( Hvis smagen er i top, så forsøger jeg næste gang med enten konventionelle grise-bolsjer fra fx Kims eller af med HELE fedtkanten på dem fra slagteren.
Tusind tak for hjælpen Jane, og tak fordi du tog dig tid :)
Nu føler jeg, at jeg har godt styr på det hele, og glæder mig bare til vi skal igang med det :)
Rigtig god dag :D
Hej Jane.
Først tak, for din virkelig inspirerede hjemmeside, samt dine fantastiske bøger :) glæder mig enormt til din nye bog udkommer.
Min kæreste og jeg, har valgt at opstarte LCHF op på onsdag, (da han er på Grønland pt, og kommer hjem sent tirsdag) i den forbindelse har jeg lige to spørgsmål, da jeg gerne vil være på den helt sikre side i vores opstart :)
Vi har aftalt at starte ud med striks LCHF, for bedst muligt at omdanne kroppens motor til at kører på fedt, i stedet for kulhydrat, og vil lige hører hvor længe vi ca skal gøre det? Tænker om 2-3 uger er fint? Eller hvad vil du anbefale? Vi er ikke de store kulhydrat spisere, tror sidst jeg spiste brød, kartofler og lign, var for 3-4 måneder siden, dog har jeg enkelte gange spist kage eller slik.
Ang det med man kun skal spise fede mejeri produkter, hvad er det eksempelvis udover fløde og smør? :)
Ingen af os, vælger LCHF som slankekur, da vi bestemt ikke har behov for at tabe os, det er af den simple årsag at vi er blevet helt bidt af konceptet, og tror på det er meget bedre for kroppen :)
Håber meget på et svar fra dig :)
Hilsen Ronja.
Det synes jeg lyder helt fint, Ronja, det med at tage et par uger striks først. Det kan være en hård omvæltning for kroppen men til gengæld vænner den sig også hurtigere til det. Husk dog fedtet på striks LCHF. Det kan ikke gentages nok gange! Og væske og salt. Det er virkelig meget vigtigt! Læs gerne om overgangsbesvær her: https://www.madbanditten.dk/lchf-og-overgangsbesvaer/
Fede mejeriprodukter kan være smør, fløde, ost og cremefraiche 38% – en tommelfingerregel er, at fedtindholdet bør være højere end proteinindholdet og helst højere end proteinindholdet og kulhydratindholdet til sammen :)
Tusind tak for dit svar Jane :)
Tænker at til hvert måltid skal minimum en af de fede mejeri produkter indgå, samt kød. Vi begge er også kaffedrikkere, og udskifter mælken med fløde, hvilket selvfølgelig skruer fedt indholdet endnu mere op. :)
Lige et sidste spørgsmål, nu er jeg jo den heldige indehaver af alle dine 3 bøger, og i bog nr 2 spis dig mæt og slank, står der striks lchf, ved mange opskrifter, men tænker om man ikke generelt kan bruge alle opskrifter fra frokost og aftensmad så længe man bare laver nogle justeringer? Som at skifte nødder, bær og den slags ud med ekstra ovenjords grøntsager, også altid servere en fed dip eller sovs til? :)
Jo lige præcis! Det er ganske få justeringer, der skal til for at gøre de andre opskrifter mere strikse :)
Tænk at så enkel en opskrift kan give så mange lækre varianter. Der er helt klart et par varianter der skal afprøves.
Hvis du vender kyllingen i FiberHusk INDEN æg hænger paneringen bedre fast….of hvis du hakker parmesan med dine flæskesvær, får du en endnu sprødere panering…..bare lige et lille tip
Altså hvis det skal være rigtig godt, skal du bruge flæskesværene uden fedtkant – så bliver det en meget bedre konsistens, der virker mere “melagtig,” og det endelige resultat minder mere om en almindelig panering.
Jeg er faktisk ikke klar over om det overholder LCHF men jeg har tidligere lavet en variant af kylling med bacon hvor man tager kyllingefileter og skære næsten igennem som man ville en bolle. Det skal være så den kan foldes ud. Så smøre man indersiden med pikantost, folder den sammen igen og vikler bacon omkring.
Jeg stegede dem i ovnen da det var lidt noget gris at vende den når pikantosten blev blød.
Men den sprøde bacon omkring kyllingen og så den næsten flydende pikantost i midten. Det kan anbefales, hvis altså pikantosten kan bruges i LCHF.
Jeg begyndte på LCHF i søndags så der er en masse varer jeg ikke har fået tjekket efter endnu.
Hold nu fast, det lyder da mega-lækkert! Den skal jeg da prøve! Tak Frank :)
Det kan varmt anbefales at lave den variant, som Frank beskriver… det smager heeeelt vildt godt! En anden variant kan være kylling skåret næsten igennem, smør en lækker grøn pesto på kyllingen og læg en (eller to) skiver brie i “lommen”. Luk kyllingen omkring osten, vikl den ind i bacon og steg den i ovnen. Smager himmelsk sammen med en fløde/champignon-sovs og broccoli/bønne-fritter :)
Jeg laver os sommetider den med smøreost i lommen – det er altså bare noget af det lækreste!
Men jeg skal da helt sikkert også prøve det med brie – det lyder for godt til at være sandt!
Tina
Den der bacon variant er jeg også vild med, men jeg har fået en ny favorit, da jeg var løbet tør for bacon. Havde heldigvis Serano skinke, det blev så godt på grillen.
Kh.
Anne-Marie
Åh nam nam. Serrano skinke er også dejligt :)
Hej Jane. Har nu cirka 1 uge prøvet LCHF og jeg elsker det allerede! Jeg er type 1 diabetiker og efter jeg er næsten holdt op med at spise kulhydrater, ligger mine blodsukre meget bedre. Kæmpe stor ros til din fine blog herfra. :-)
Hvor er det bare fedt for dig, Annie! Tak fordi du lige tog dig tid til at skrive :)