Kylling i fad med bacon, blomkål og ost


Denne opskrift på kylling i fad smager fuldstændig forrygende, og den kan snildt spises både som hverdagsmad og weekendmad. I fadet er der både kylling og grøntsager, og vi taler derfor næsten alt-i-et-fad. Jeg synes godt, at den i en snæver vending kan stå alene. En salat, råkost eller andet grøntsagstilbehør til, ville dog være lækkert også.

Kylling i fad med bacon, forårsløg, ost og flødeost

Kylling i fad med bacon, blomkål og ost

4,86 fra 7 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader.
 • Del blomkålen i mindre buketter. Kom dem i et ovnfast fad.
 • Skær baconen i tern og steg den sprød på en pande. Læg det i fadet med blomkål.
 • Skær kyllingen i mundrette stykker.
 • Kom kyllingen på panden og brun den af. Drys med lidt salt og peber. Læg den over i fadet til bacon og blomkål.
 • Snit forårsløget.
 • Fordel forårsløg over kylling, bacon og blomkål.
 • Bland fløde sammen med vand, flødeost og krydderier.
 • Hæld flødeblandingen over kylling-bacon-blandingen og drys med osten.
 • Bag i ca. 15 minutter til osten er gylden på toppen.
 • Drys evt. med lidt ekstra forårsløg ved servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kylling i fad i lækker ostesovs

Den lækre ostesovs bærer en del af ansvaret for den lækre smag i denne opskrift på kylling i fad. Jeg har brugt en flødeost naturel og har smagt den til med krydderier. Men lad os nu sige, at man var i det dovne hjørne og ikke lige magtede alt det med krydderier, så kunne man jo købe en af de lækre smagssatte flødeoste.

Denne ret kunne både være lækker med en pikantost i (lad os være ærlige, alting bliver lækrere med pikantost) men også med en med hvidløg og urter. Der er kommet så mange spændende varianter på markedet. Fx så jeg en variant med grillet peberfrugt forleden og endda en med trøffel. Lige trøffel tror jeg dog ikke ville være så velegnet her.

Tip til opskriften

Jeg puttede blomkålen rå i fadet men foretrækker man, at blomkålen er mere mør, kan man lige hælde noget kogende vand over inden, så den letkoges. Man kan også droppe at forstege kyllingen og så give fadet lidt længere tid i ovnen, så blomkålen også tilberede lidt ekstra der.

Jeg har det sådan med blomkål, at jeg godt kan lide at det har lidt bid. Kogt blomkål giver lidt for triste associationer til at være barn i 70’erne – haha! Hvem er med mig på den?

Men nu ved du det, til det er din tur til at teste denne lækre opskrift på kylling i fad med bacon og ostesovs. Og du kan godt glæde dig.

Hov, hvad med tilbehør?

Jeg ville måske bare servere en let grøn salat til eller måske lidt letkogt broccoli. Letkogt broccoli er virkelig min go-to, når der skal grønt på bordet. Fordelen med broccoli er at det er så velegnet til at suge sovs op.

Hvis jeg skulle lægge mig lidt i selen, ville jeg måske lave de klassiske broccolifritter eller måske de lækre broccolifritter med chili og pinjekerner.

Kylling i fad med bacon, forårsløg og flødeost

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Kylling i fad med bacon, blomkål og ost”

 1. Er du sikker på 15 min? Vi sidder med rå blomkål i kold fløde med brun hård ost på toppen? Skulle blomkål måske have været ind og varme/bage først men det er glemt i opskriften? Der er ganget op gange to men skal vi så selv beregne at 15 min mere bør være 30 min?

  Svar
  • Altid super at tage tilberedningstider som vejledende. Der er vildt stor forskel fra ovn til ovn – fandt jeg ud af da vi flyttede sidst og ingen af mine ‘normale’ stegetider stemte længere. Jeg er sikker på I ikke sidder og spiser hård blomkål med kold fløde, fordi der står 15 minutter i opskriften😅
   Og ja, en større portion vil typisk skulle have lidt længere tid. Og nej, jeg forbager ikke blomkål men det er du velkommen til at gøre.

   Svar
 2. Hej Jane
  Hvorfor er det at du ikke bruger rå løg istedetfor løgpulver? :) Mon det gør noget forskel?
  Mvh Jane H.

  Svar
  • Jeg tror ikke det er den mest fryseegnede ret men jeg fryser tit bare altmuligt alligevel. I hvert fald bedre end at smide ud :)

   Svar
 3. 4 stars
  Lækker ret som jeg vil prøve at variere med forskellige smøreoste.
  Men Jane – er der nogen grund til at du ikke så ofte bruger feta ost fremfor revet oste og smøreoste ?

  Svar
  • Hej Susan
   Nej ikke andet end ren forglemmelse. Jeg har det sådan med feta at jeg pludselig kommer i tanke om at det findes og så spiser jeg det nonstop i en periode og så ryger det ud igen. Jeg ved ikke hvorfor det er sådan.

   Men feta erstatter dog hverken revet ost eller smøreost. Det synes jeg ikke det egner sig til.

   Svar
 4. Rigtig lækker ret. Har lavet den før men denne gang var det med broccoli og pikant ost med smag.
  Absolut også virkelig lækkert 🌞

  Svar
 5. Det smager skønt,men for at maden ikke bliver alt for hvidt/blegt som stegt kylling og blomkål kan blive,så vil jeg næste gang skifte blomkål ud med broccoli i bunden.

  Svar
 6. 5 stars
  Yoummy det var godt Jane så det er blevet en af favoritterne hos mig og det var ikke svært at lave, men jeg kunne ikke købe flere af krydderierne, så jeg brugte en hvidløgs friskost 😊

  Svar
 7. 5 stars
  Super god ret. Nem at tilberede og smager virkelig godt. Serverede den til aftensmad i dag, og mine to teenage-døtre elskede den og spiste til min overraskelse masser af blomkål. Vi talte om, at den også sagtens vil kunne bruges som lækker weekend-mad. Bestemt ikke sidste gang jeg laver den.

  Anna Lene

  Svar
 8. Skal lave den i dag. Prøver med broccoli i stedet for blomkål – som jeg jo desværre ikke må spise for min læge…. blink blink blink

  Svar