Kylling i cremet tomatsauce


Nogle gange står man bare der og stirrer på et par triste kyllingebryster og spekulerer på, hvordan man nogensinde skal lykkes med at gøre det til noget, der er bare lidt interessant at spise til aftensmad. Her kommer en hurtig ret, der næsten kan laves på 30 minutter og som er lavet af hverdagsingredienser (i mit køkken).

Kylling i cremet tomatsauce

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
35 minutter

Ingredienser

Salat/tilbehør

Sådan gør du

 • Start med at varme ovnen op til 200 grader.
 • Hvis du har tid, kan du fint hakke og snitte og sautere og gøre ved. Hvis du har travlt som mig (og har børn, der ikke kan lide klumper), laver du lynversionen, hvor du hælder dåsetomat, løg, hvidløg, balsamico og urter i en blender og blender hele balladen (minus cremefraiche).
 • Herefter hælder du tomatsaucen over i en gryde eller en sauterpande og varmer den op. Lad den simre ved lav varme.
 • I mellemtiden skærer du kyllingestykkerne i mindre stykker og lægger dem i et smurt fad og fordeler lidt smør (gerne hvidløgssmør eller urtesmør, hvis du har) rundt om stykkerne og krydrer med salt og peber. De skal have cirka 20 minutter.
 • Nu har du frie hænder til at lave salaten.
 • Når kyllingerne er ved at være færdige, smager du saucen til med salt og peber og rører cremefraichen ud heri, så saucen bliver helt orange. Put kyllingeternene heri og lad dem simre, indtil du er klar med resten.
 • Server med en salat af salat, agurk, tomat, feta og en olie-eddikedressing.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvis du ikke kender grill-osten halloumi, kan jeg varmt anbefale dig at stifte bekendtskab med den. Det er en cypriotisk ost lavet af ko-, fåre- og gedemælk, og den har den herlige kvalitet, at den kan steges eller endnu bedre puttes på grillen til sommer. Men inden vi når dertil, kan du også bare stege stykker af den. Det er godt og mættende topping til din salat. Netto har den vist fra mærket Taverna, og jeg så den også forleden i Kvickly. Her hed den noget andet. Sikkert bare grillost, hvilket klart lyder lidt mindre eksotisk. Men altså totalt yummi-topping for osteelskere!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Kylling i cremet tomatsauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hov læste jeg virkelig at man kunne købe halloumi i netto? Den eneste grund til at jeg ikke har prøvet det før, er at jeg ikke aner hvor det købes :D

  Svar
 2. Hej Jane, undskyld jeg skriver under denne lækre opskrift, fik faktisk noget lignende igår. Men tænkte at hvis jeg skriver her er der en chance for at du ser det :-D.
  Jeg har nu fuldt din blog i et pænt stykke tid, og venter spændt på at posten kommer med din bog, ;-)Håber det bliver i morgen! Men jeg bliver lige nød til at høre dig om noget, du bruger kokosmel i en del af dine “kage/snack”-opskrifter. Men kan ikke helt gennemskue forskellen på de to du nævner, hvornår du bruger den ene eller den anden. http://www.viivaa.dk/shop/viivaa/foedevarer/lchf/tropicai+kokosfibre/1018
  http://www.rawandmore.dk/kokosmel-fint
  Så er der en forskel, eller har det bare været tilfældigt hvad du lige havde hjemme? :-)
  Mvh. Michelle

  Svar
 3. Uhmm halloumi på grillen smager fantastisk – jeg plejer at smøre et tyndt lag Dijon sennep på inden mums :-) Tog i øvrigt gratis bladet Lime i Netto i går og vupti, der var lige en stak opskrifter fra din bog – ikke mindre end 4 sider med “Sund og syndig brunch”. Fantastisk som det gode budskab bliver spredt :-)

  Svar
  • Neej hvor fint! Jeg må i netto og finde et Lime blad – og mere halloumi, for jeg skal så meget prøve den med sennep!

   Svar
 4. Jeg har prøvet halloumi-ost for nogle år siden, tillavet på grill. Det var ikke lige min kop te. Det blev meget sejt og smagte ikke specielt godt. Jeg kunne lige så godt have tygget i en skosål. Men måske var vi bare uheldige? Vi har i hvert fald ikke turde prøve det siden – vi synes det ville være spild af gode penge. Så tager vi hellere en god “feta”-ost i salaten. Den salatost Netto har, som er i et stort stykke, er blød og lækker og smager himmelsk!

  Svar
  • Halloumi er sejt i det. Jeg elsker den konsistens men det er vist så en smagssag. En god feta er nu heller ikke det værste, man kan blive udsat for :-)

   Svar
 5. Mums det lyder godt.

  Jeg har lige modtaget din bog med posten igår. I IN LOVE :)

  Hold nu op der er maget lækker mad i, og det hele er dejlig hverdagsagtig, så det ret faktisk er noget man kan lave.
  Det er vidst den bedste kogebog jeg nogensinde har købt :)

  Svar
 6. Hej Jane.
  Lyder som en klar vinder-ret her hos os. Hvor køber du 38% cremefraiche henne? Jeg kan kun finde i den lokale købmand og det er i den lille bøtte med kun 1,5 dl. i – det batter jo ikke en skid..

  Kærligst Maria

  Svar
  • Vores Kvickly har for det meste 38 % fra Thise og ellers er må jeg i Irma. Den er ikke nem at få fat i efterhånden :-(

   Svar
   • SuperBest (også den lille skod ved Domus Vista) har det i halv liters karton. Det er dog ikke Øko.

    Svar
 7. Uhm lækker hverdagsret.. Den må afprøves på et tidspunkt :)
  Jeg tror aldrig jeg har fået halloumi-ost – det må der laves om på når det bliver sommer og grill-tid :D

  Svar
 8. Jeg prøvede en variant, der hed grillost – hos Lidl – og den var så salt at jeg næsten ikke kunne spise den :-(
  Og så “pev” den, når man bed i den (ligesom flamingo – don’t ask)
  Så jeg har været lidt loren ved at forsøge mig med ægte halloumi… ER den meget salt den fra Netto ?

  Svar
  • Haha – den “pev”! Det er også min erfaring med halloumi, at den “piber” som flamingo. Og det er jo ikke spor rart. Men måske den skulle ha en chance til!?

   Svar
  • Ha ha! Pev som flamingo? Den skal jeg vist lige tygge på – i bogstaveligste forstand!

   Halloumien er salt, det vil jeg give dig. Jeg har dog ikke prøvet den fra Lidl.

   Svar
 9. Nem og lækker hverdagsmad – I like!
  Vil i øvrigt lige fortælle dig, at din bog bliver skamrost på diverse LC og LCHF sider på FB :-) Du har virkelig lavet en bragende succes! <3
  Hav en skøn dag – og aften! <3

  Svar
 10. Uhm… Lækker hverdagsmad :-P
  Den der halloumi flytter også ind i mit køleskab igen, så snart det bliver fast i sortimentet hos supermarkederne igen her i grillsæsonen. Sidder lige og drømmer om halloumi-pizzabund… Elsker OST!
  KH
  – frk. sveske

  Svar