Kylling i cremet tomat/mascarponesauce


Orv, vi fik lækker aftensmad i dag. Opskriften og råvarerne var fra Middagsfred, og begge dele blev justeret en anelse for at passe til de særlige behov.

900 g kylling blev skåret i tern og røg i et fad og fik 20 min. i ovnen ved 200 grader. Imens stegte jeg fire fed hvidløg, en finthakket, rød chili og to store hakkede løg i sauterpanden i lidt smør ved middel varme. To dåser hakkede tomater og 2 spsk koncenteret tomatpuré røg oveni sammen med lidt salt og peber, 3/4 krukke frisk timian og 1 spsk tørret rosmarin. Det hele fik et opkog og småkogte i 3-5 min. Til sidst tilsatte jeg 250 g mascarpone og rørte den bløde ost ud i tomatsovsen, så den fik en herlig cremet konsistens. Det var smukt og jeg nød synet et øjeblik. Men da en af familiens yngste medlemmer mener, at han ikke kan lide (synlige) tomater, røg det hele en tur i blenderen og kom ud som en cremet, orange sovs. Men pyt med det, smagen var himmelsk.

Saucen blev hældt over kyllingen, som fik yderligere 15 min. i ovnen.

Min tallerken endte sådan her:

Serveret med en helt enkel rucolasalat blandet med solsikkespirer. Say what? Jep, solsikkespirer, og det var simpelthen så lækkert. Igen er det svenskerne, der har fat i den lange ende, og netop derfor elsker jeg Middagsfred. Jeg har ikke set solsikkespirer i supermarkederne herhjemme. Har I? Måske skulle jeg overveje at begynde at spire kerner selv. Helst ville jeg dog købe dem sådan her:

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Kylling i cremet tomat/mascarponesauce”

Skriv en kommentar