Kylling i peanutsauce er en af de allermest populære opskrifter fra LCHF – Spis dig mæt & glad. Og selvom den er ret tung i det og måske mest hører sig hjemme i de kolde måneder, så lavede jeg den her i påsken til Søren og jeg en dag, hvor ungerne var ude og rende med vennerne.
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 1 spsk rød karrypasta (jeg brugte den gule af hensyn til ungerne)
- 2 dl kokosmælk
- 1½ dl fløde
- 0,5 lime saften hefra
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 4 spsk peanutbutter smooth
- smør eller kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 800 g blomkålsris
Sådan gør du
- Kyllingeternene gennemsteges ved middel varme i smør/kokosolien.
- Varm lidt kokosolie op på en sauterpande og tilsæt karrypastaen. Lad den riste lidt, dog uden at branke. Det fremhæver smagen.
- Tilsæt kokosmælk, fløde, limesaft, tamari og peanutbutter. Rør det godt sammen.
- Når peanutbutteren er blevet optaget i saucen, og den er blevet lækker og cremet, tilsættes kyllingen, og det hele simrer lidt. Smag til med salt og peber.
- Server med blomkålsris.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Ægte comfort food
På helt kolde dage laver jeg ofte denne skønne ret til aftensmad, kylling i peanutsauce. Så er det tit lige nøjagtigt, hvad jeg hvad brug for for at få varmen. Lækker, cremet peanutbuttersauce med kyllingestykker i. Comfy-food agtigt og Low Carb-venlig. Mums.
Det er sovsen, der bærer denne ret hjem. Der sker virkelig noget, når man rører den bløde peanutbutter ud i sovsen.
Og apropos peanutbutter, så synes jeg, der er utroligt stor forskel på mærkerne. Min favorit til en ret som kylling i peanutbuttersauce er den, der hedder ‘smooth’ eller ‘creamy’ fra Urtekram (reklamelink). Den er sublimt god.
FOTO: Columbus Leth til LCHF – Spis dig mæt & glad
Hold nu op hvor er den ret dog bare lækker. Wauuuu. 😋😋😋 Tak for virkelig lækker opskrift.
Hej Jane, lækker opskrift, dog lige et spørgsmål :
Hvordan er din sovs blevet så mørk? Min ret ser noget anderledes ud :-)
Det skete primært i fotografens redigering – billedet er fra min første bog.
Kære Jane!
Den her ret… hold nu kaje hvor er den fantastisk lækker! Min veninde og jeg blev enige om, at det var en ret, som vi kunne blive scoret med, ligegyldigt hvor dum fyren er, for så godt smager den – Hallelujah! … og tak for mad :D