Denne kuwaitiske fiskeret er fyldt med krydderier som gurkemeje, koriander og spidskommen og den lækre tomatsovs har virkelig lækker smag og fylde. Familien rynkede ellers lidt på næsen, da jeg forklarede, at vi skulle have torsk i en slags tomatsovs, for det lød dælme ikke spændende, synes de. De måtte dog overgive sig til denne utroligt velsmagende ret.
Jeg fandt inspirationen til den i en bog, jeg læste, og her blev den beskrevet som en kuwaitisk fiskeret. Lad mig dog på forhånd undskylde for at overtræde kulturelle grænser her. Jeg aner intet om kuwaitisk madlavning. Jeg kan kun sige, at hvis dette er en klassisk ret fra det køkken, så er det sørme ikke sidste gang, jeg er gået på udkig på de kanter.
Koriander-elskere vil føle sig helt på hjemmebane her. Koriandersmagen er nemlig ret dominerende. Så er du advaret!
Ingredienser
Fisk
- 800 g torsk gerne loins, så stykkerne er faste
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk stødt koriander
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør eller kokosolie til stegning
Sauce
- 50 g løg
- 2 fed hvidløg finthakkede
- ½ rød chili udstenet og finthakket
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ dl olivenolie
- 25 g frisk koriander finthakkket
- 600 g hakkede tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1½ dl vand
- 1 spsk saltsyltet citron finthakket, se forslag til erstatning i noter
- salt og friskkværnet peber
Drys
- frisk koriander eller persille, til drys
Sådan gør du
Fisken
- Skær fisken i fire lige store stykker og fjern skind, hvis det er på.
- Dup den med køkkenrulle og drys den godt med krydderierne.
- Opvarm smør på en pande og brun fisken heri på alle sider. Den skal kun brunes, ikke gennemsteges. Sæt den herefter til side.
Saucen
- Opvarm olivenolien i en pande til middelvarme og tilsæt løg, hvidløg, chili og alle krydderierne og lad det hele simre i olien.
- Tilsæt hakkede tomater, vand, koncentreret tomatpuré, frisk koriander, finthakket saltsyltet citron og salt og peber og lad det hele koge op. Lad simre i en 15-30 minutter.
- Når saucen er tyknet, tilsætter du forsigtigt fiskestykkerne til saucen og lader dem stege færdigt heri. Det tager ca. 10-15 minutter.
- Smag til med salt og peber og server evt. med noget grønt tilbehør.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad spiser man til?
Vi spiste broccolifritter til. Det var hurtigt klaret i airfryeren.
Fiskeretter er altid nemme at få op i proteinindhold, men de kan godt være svære at få op i fedtindhold. Det er jo fint for vægttab, men man kan godt føle sig lidt ‘utilfredsstillet’ efter sådan et måltid. At tilføje noget tilbehør, hvor der også indgår noget fedt er en fin løsning på det.
Det kan fx være dampet broccoli eller grønne bønner vendt i lidt olivenolie eller måske de ovnbagte blomkålsris, som også ville være lækre til.
Men hvorom alting er, så er det tomatsovsen, der bærer denne ret. Torsken, som jeg havde købt hos Kystfisken (reklamelink), var i øvrigt også utroligt lækker. Fast og lækker og uden at blive kedelig. Jeg har tidligere også købt torskeloins hos Nemlig.
Kunne man i stedet bruge et helt midterstykke fra en stor ørred, krydre og forstege som beskrevet, ligge det i sovsen, og færdigbage det i ovnen?
Ja helt sikkert, jeg tror, du kan bruge alle slags fisk❤️
Hvis fiskestykkerne ikke er tykke og faste, kan man i stedet lave en udmærket “fiske-kødsovs” eller fiskesuppe ved at stege fiskestykkerne, skære dem i små stykker og tilsætte dem til sovsen (der i så fald laves i gryde).