Kung Pao kylling er en skøn og krydret kinesisk ret med kylling, grøntsager, peanuts og chilipepper (Sichuan-peber). Herhjemme er den mere kendt som helt vildt lækker aftensmad. Ja tak :)

Ingredienser
- 300 g kyllingebryst
Marinade
- 1 tsk sesamolie
- 1 spsk risvineddike
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 tsk natron kan udelades men hjælper til at mørne kyllingen så marinaden optages bedre
Sauce
- 1-2 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt Sichuanpeber se teksten ovenfor
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 dl kyllingebouillon/hønsebouillon
- 1 spsk sødning fx Sukrin Gold
- 1 spsk risvineddike
- 1 spsk rød balsamico
- 1 tsk sesamolie
- 1 spsk østerssauce
- 4 fed hvidløg revet
- 1 spsk frisk ingefær revet
Grøntsager & topping
- 150 g grøn peberfrugt
- 150 g rød peberfrugt
- 200 g forårsløg
- 20 g peanuts
- smagsneutral kokosolie til stegning
- 600 g blomkålsris til servering
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tern eller strimler.
- Bland alle ingredienser til marinaden sammen i en skål og rør det sammen med kyllingen. Lad det marinere, imens du klargør resten. Dette er ikke sådan en ret, hvor det er bedre at marinere længere.
- Bland alle ingredienser til saucen sammen i en skål.
- Skær peberfrugter i strimler eller tern og snit forårsløgene.
- Varm lidt kokosolie på en pande og svits kyllingen (med marinaden) i et par minutter, til den har skiftet farve. Læg kyllingen til side et øjeblik.
- Kom lidt ekstra kokosolie på panden og steg grøntsagerne i et minuts tid.
- Tilsæt kylling og sauce og steg i ca. 2-3 minutter, til kyllingen er gennemstegt og saucen er kogt ind.
- Drys med peanuts ved servering og server med blomkålsris.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kung Pao Kylling
I denne opskrift på Kung Pao kylling skal du både lave en marinade til kyllingen og en sauce til selve retten. Det kan virke lidt bøvlet at skulle lave begge dele men de skal bare blandes sammen, så det går altså ret hurtigt. Og når det først er gjort, er resten virkelig hurtigt gjort.
Du kan fint bytte ud i grøntsagerne alt efter indholdet af dit køleskab. Den gode smag sidder i marinaden og saucen. Hvidløg og ingefæren vil jeg anbefale dig at lade blive i retten, da de giver virkelig lækker smag.
Sichuanpeber fås bl.a. i Meny, asiatiske supermarkeder eller hos ASA i Torvehallerne. Man køber dem som hele pebre og morter dem selv. De kan godt udelades men de giver også dejlig smag.
Hej, ser rigtig godt ud. Kan jeg gå ind og se den som printervenlig opskrift..?
Jeg tror desværre ikke det fungerer nu. Vi er ved at bygge siden om og reparerer ikke rigtigt småfejl på den gamle side længere…
Hei Jane, ved du,om man kan få stivelse til sovse, som er billigere end.
Arrowroot. Tænker noget billigere.
Jeg har tabt 10 kg startede i januar 21. Vejede 77,7 kg og nu 67,7 kg
Er 156m høj. Er mega glad for maden jeg spiser. Men har nogen kvalme og let hovedpine nogle dage, Har lavet bolliong som jeg drikker, og bruger havsalt i flaske, så jeg for nok salt,salter maden også.
Jeg får medecin for lavt stofskifte. Fik for en tid siden sat det højere op,har lige fået taget en prøve igen.Ved du om man kan få kvalme ag for lavt stofskifte,når man er på ketokost.
VH
Asa Skemmuni.
Hej Asa
Hvor dejligt for dig med det flotte vægttab❤️
Du får jo stensikkert for lidt salt, når du har den slags symptomer, uanset hvor meget du synes, du tager, og ellers er der ubalance i din natrium-kaliumbalance.
Om din medicin spiller en rolle er jeg desværre ikke kvalificeret til at vurdere.
Du kan vælge at jævne dine saucer med helt almindelig maizena og bare tælle det med i dine daglige kulhydrater.